Het gemeentenieuws op papier gaat verdwijnen, maar een motie kan daar vanavond mogelijk nog verandering in brengen.
Het gemeentenieuws op papier gaat verdwijnen, maar een motie kan daar vanavond mogelijk nog verandering in brengen. Foto: Rens van den Elsen.

KBO: ‘handhaaf gemeentepublicatie op papier’

Algemeen

Seniorenvereniging KBO is ontstemd over het bericht dat de gemeente Boxtel vanaf 1 januari alleen online de officiële publicaties wil delen. Dat meldt voorzitter Betsie van der Sloot in een brief aan de gemeenteraad. ,,Wij merken dat nog steeds vele ouderen niet vaardig zijn met de computer of geen computer ter beschikking hebben.”

Ook merkt het KBO-bestuur dat het voor ouderen vanwege hun leeftijd en bijbehorende kwalen steeds lastiger wordt om te werken met de computer. ,,Door het besluit van de gemeente wordt een nog steeds groeiende groep Boxtelaren afgesloten van de gemeentelijke informatie die ook voor hen belangrijk is”, schrijft Van der Sloot.

Ze hoopt dat vanavond, als de raad het begrotingsdebat voert, de politieke partijen terugkomen op het voornemen en besluiten de publicatie van de officiële mededelingen op papier te handhaven. ,,Hopelijk denkt u niet alleen aan de financiën, maar ook aan het feit dat onze ouderen volwaardig lid zijn van onze Boxtelse gemeenschap”, eindigt Van der Sloot haar oproep.

Vorige week meldde deze krant al dat op initiatief van de grootste raadsfractie Balans een breed gedragen motie wordt ingediend om de gemeentepublicatie op papier te continueren. Ze verschijnen sinds enkele jaren in huis-aan-huisblad De Meierij Boxtel. Dat is een gratis uitgave van stichting Brabants Centrum. Uit oogpunt van dienstverlening aan haar lezers, besloot het stichtingsbestuur vorig jaar de gemeentepagina’s kosteloos door te plaatsen in abonnementenkrant Brabants Centrum.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Vorig jaar februari werkte Boxtel al aan de riolering in de Kapelweg. Vanaf 7 juni vindt er opnieuw een spoedklus plaats.
Riool Kapelweg in slechte staat: snelle ingreep nodig Gemeente Boxtel 2 uur geleden
Logo
Het was de 25e keer dat oldtimers in alle soorten en maten door de straten van Liempde reden tijdens de Brabantse Oldtimerdag. Veel liefhebbers kwamen dan ook nieuwsgierig een kijkje nemen.
'Niets piept aan een oude auto, gewoon starten en rijden' Cultuur 3 uur geleden
Het team 17-1 van DVG vierde in een half jaar tijd twee kampioenschappen. Voor de winterstop in de eerste klasse en nu voor de hoofdklasse.
DVG 17-1 wint zowel de eerste- als de hoofdklasse Sport 3 uur geleden
Impressie van het tentoonstelling over de Heilig Bloedprocessie die nu te zien is in het Sint-Petrusbasiliek.
Bloeddoek 100 jaar terug in Boxtel: expositie in Sint-Petrusbasiliek Cultuur 4 uur geleden
Team rood van De Merletten speelt een spel.
Jeugd volop in actie op banen De Merletten Sport 5 uur geleden
De spelers van ’t Ivoor kaderteam die dit seizoen in de competitie speelden, vlnr: Ton Rovers, Don van der Wiel (reserve), Martien van den Tillaart , Peter van Lierop (reserve), Chris Fasseur (reserve), Henry van Dijk en Harm van de Laar.
Liempdse kaderspelers biljarten bij 't Ivoor in Boxtel om nationale titel Sport 7 uur geleden
ODC, de kampioenen van de vierde klasse D, waren zondag niet op hun scherpst. Op het moment dat het duel met DVG werd gestaakt, stonden zij met 2-1 achter. Voor de competitie maakte het echter niets meer uit, die is al beslist.
Vuurwerk op het veld ontsiert belangeloze derby tussen DVG en ODC Sport 9 uur geleden
Het duel van RKSV Boxtel tegen De Bocht '80 werd in de tweede helft nog erg spannend.
Boxtel wint van De Bocht in duel met twee gezichten Sport 10 uur geleden