RKSV Boxtel  - Audacia 2-1
RKSV Boxtel - Audacia 2-1 Foto: Karin Schoenmakers.

RKSV Boxtel bedwingt op eigen veld koploper Audacia

Sport

RKSV Boxtel bewees zondag in eigen huis dat zelfs de koploper in de vijfde klasse D te verslaan is. De Munselploeg, nummer drie op de ranglijst, klopte Audacia met 2-1. In de tweede helft moesten de Boxtelaren alle zeilen bijzetten, maar ze bleven overeind.

De thuisploeg opende binnen een kwartier de score. Na een scrimmage voor het doel van de tegenstander gaf Owen Kemps de bal het beslissende zetje. Jesse van Homelen scoorde meteen na de aftrap bijna de 2-0. Hij nam een voorzet direct op de pantoffel, maar zag zijn schot op de lat uiteenspatten.

EEN-TWEETJE

Kemps kreeg de volgende grote kans. Hij stoomde na een een-tweetje met Lars van Hamond op doelman Ketelaars af. Die wist een treffer te voorkomen. Vervolgens drong Audacia aan en kreeg kansen. De eerste bal ging voorlangs. Bij de tweede inzet toonde doelman Jaap Arts zijn kwaliteiten.

Nog in de eerste helft een gedwongen wijziging bij Boxtel. Na een overtreding moest Lars Timmers het veld verlaten. Jelle Breuer verving hem. Niettemin bouwden de gastheren nog voor rust hun voorsprong uit door een penalty. Haike van Heesch schoot vanaf elf meter raak.

GEEL

Tijdens de rust deed Audacia wat omzettingen en daar had de thuisploeg moeite mee. Van Homelen liep bovendien tegen een gele kaart aan en zou er later, ondanks waarschuwingen van de trainer en teamgenoten, nog één krijgen. Hierdoor bleven de Boxtelaren met z’n tienen over. De tegenstander domineerde, maar zette het overwicht niet om in treffers. 

Beide ploegen beleefden een angstig moment toen Audacia-speler Ward Ketelaars in botsing kwam met Mitchell Vogels. Ketelaars verliet na een paar minuten verzorging dizzy het veld. Zijn team bleef sterker, Boxtel incasseerde in de lange blessuretijd een tegentreffer, maar daar bleef het bij. De defensie hield stand, de Munselploeg boekte een fraai resultaat en pakte drie punten. Zondag 21 april bezoekt RKSV Boxtel Nederwetten. De aftrap in Nuenen is om 14.30 uur.

RKSV Boxtel  - Audacia 2-1
RKSV Boxtel  - Audacia 2-1
RKSV Boxtel  - Audacia 2-1
RKSV Boxtel  - Audacia 2-1
RKSV Boxtel  - Audacia 2-1
RKSV Boxtel  - Audacia 2-1
RKSV Boxtel  - Audacia 2-1
RKSV Boxtel  - Audacia 2-1
RKSV Boxtel  - Audacia 2-1
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Cor Molenaar en zijn zus Karin van Overbeek, vorig jaar tijdens de Heilig Bloedprocessie. Komende zondag loopt ook broer Michiel mee, die komt daarvoor speciaal over vanuit Schotland.
Terug naar Boxtel om mee te doen aan bloedprocessie. Zelfs vanuit Schotland Boxtels Dorpsfeest 10 uur geleden
Countrymuziek in gemeenschapshuis De Rots.
De Rots vult zich met countrymuziek Cultuur 12 uur geleden
Jeugd van de Sint-Petrusschool presenteerde eerder in deze krant de kunstwerken voor de expositie in MuBo.
Spoken word tijdens expositie MuBo viert Jong Talent MuBo 10 jaar 13 uur geleden
Liempdse kunstenaars laten hun werk zien tijdens het Liempds Kunstpad, zoals lichtschilder Tonny van Bree in 2022.
Kunstliefhebbers halen hun hart op in Liempde MuBo 10 jaar 15 uur geleden
Meekijken in een brandweerwagen, op een politiemotor zitten of zelfs in de boeien geslagen worden. In jongerencentrum B-Town werd vorig jaar ook al eens een veiligheidsdag georganiseerd.
Brandjes blussen met brandweerman Sam op de Markt Gemeente Boxtel 16 uur geleden
Vendelier Freek Claasen van het gilde Sint-Barbara & Sint-Joris.
Trom- en vendelworkshop MuBo 10 jaar 18 uur geleden
Logo
Archieffoto van een internationale jeugdwedstrijd bij Hockeyclub Liempde. De vereniging is toe aan nieuw kunstgras en hoopt in ieder geval voor 2026 dat het enige wedstrijdveld wordt vervangen.
'Investering in kunstgrasvelden voelt als willekeur' Sport 21 uur geleden
Fietsen bij winkelcentrum Oosterhof, nog voor de verbouwing.
Boxtel stimuleert fietsgebruik met winactie Algemeen 23 mei, 19:30