Vorig jaar werd de Boxtelse groep wandelaars onderweg aangemoedigd en voorzien van koffie en thee met een wafel door vrijwilligster Willemien Renders en haar man Henk.
Vorig jaar werd de Boxtelse groep wandelaars onderweg aangemoedigd en voorzien van koffie en thee met een wafel door vrijwilligster Willemien Renders en haar man Henk. Foto: eigen collectie.

Wandelen naar de Sint-Jan. Voor ‘Met je hart’

Verenigingen

Met een sponsorloop naar de Sint-Jan in Den Bosch hoopt stichting Met je hart geld bijeen te brengen voor activiteiten ten behoeve van eenzame ouderen. ‘Wandel met je hart’ wordt gehouden op eerste pinksterdag, zondag 19 mei. Ook uit Boxtel doet groep wandelaars mee. 

De opbrengst van de sponsorloop komt ten goede aan het organiseren van ontmoetingen voor alleenstaande, zelfstandige wonende ouderen. Bijna zeventig vrijwilligers brengen ouderen keer op keer samen, laten ze genieten en stimuleren nieuwe vriendschappen. In 2023 organiseerden ze 640 ontmoetingen. 

Wie geen tijd heeft om zich als vrijwilliger in te zetten, maar wel iets wil betekenen voor deze doelgroep kan zondag 19 mei meewandelen en elke gelopen kilometer laten sponsoren door familie, vrienden en collega’s. De Boxtelse wandelgroep vertrekt om 09.00 uur vanaf de Sint-Petrusbasiliek. Sponsors zijn welkom om de wandelaars bij de Sint-Janskathedraal feestelijk in te halen. 

Wie mee wil lopen, kan zich aanmelden via www.kominactiemetjehart.nl/teams/met-je-hart-boxtel-2. Via deze website is het ook mogelijk te doneren.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Henk van Weert

Heeft u een tip over dit onderwerp? Mail naar henk.van.weert@brabantscentrum.nl

Logo
Afbeelding
Nog steeds rode cijfers ambtenarenorganisatie MGD Gemeente Boxtel 5 uur geleden
De initiatiefnemers van 'De verhalen liggen op straat' hopen het succes van vorig jaar in de Burgakker nu te herhalen 'rondom het processiepark'
Verhalenproject biedt schrijftalent een podium Cultuur 6 uur geleden
Kanoërs peddelen op de Dommel ter hoogte van Boxtel-Oost.
Kanoclub De Pagaai opent vaarseizoen Verenigingen 10 uur geleden
Logo
Sylvie van Weert (17) uit Liempde en de Boxtelse Richelle Smits (14) maken zich op voor de NK Paalsport op 2 juni en een optreden in spiegeltent Bon Salon op 16 juni.
'Kracht is belangrijk om goed te worden' Jeugd 11 uur geleden
De Gimmese Kapel treedt 20 mei op.
Gimmese Kapel brengt muziek en sfeer op terras Cultuur 15 uur geleden
Logo
Giel en Stijn Pijnenburg, de een werd zondag kampioen met MEP, de ander twee weken eerder met het eerste elftal van voetbalclub ODC. Twee kampioenen uit een gezin dus.
Twee kampioenen in gezin Pijnenburg: Giel met MEP en Stijn met ODC Sport 14 mei, 17:15
Van links naar rechts: Eppo Zant, Nino Scheutjens en Bjorn Harks. Zij debuteerden in de ring.
Boxtelse boksers 4Defence maken hun debuut in de ring Sport 14 mei, 16:45
Logo
Aanleg van het waterveld voor hockeyclub MEP in de zomer van 2014.
Boxtel trekt portemonnee voor kunstgras ODC en MEP Sport 14 mei, 16:16