De oud-gedecoreerden in Esch maken er een gezellige Koningsdag van. De officieuze bijeenkomst vormt een treffen van bekenden. Er is altijd wel wat bij te praten en de bewoners kennen elkaar allemaal.
De oud-gedecoreerden in Esch maken er een gezellige Koningsdag van. De officieuze bijeenkomst vormt een treffen van bekenden. Er is altijd wel wat bij te praten en de bewoners kennen elkaar allemaal. Foto: eigen collectie.

Onofficiële bijeenkomst gedecoreerden Esch smaakt naar meer

Cultuur

De onofficiële bijeenkomst op Koningsdag voor gedecoreerden in Esch viel in goede aarde. Achttien van de 38 inwoners met een koninklijke onderscheiding kwamen naar dorpshuis De Es om bij te praten onder het genot van een tompouce.

Een aantal Esschenaren nam het initiatief om na de officiële gemeentelijke ontvangst in mbo-school SintLucas in Boxtel een eigen, officieus samenzijn te houden. Dat plan mondde uit in een gezellige middag die voor herhaling vatbaar bleek.

BORRELTJE

De gedecoreerden dronken koffie, smulden van een gebakje en nipten naderhand van een borreltje. Evenementencommissie Soesch trakteerde hen namelijk op een flesje oranjebitter. De aanwezigen benutten het drankje om te proosten op de 57e verjaardag van koning Willem-Alexander. Onder aanvoering van gelegenheidspresentator Christ van Schijndel brachten de Esschenaren stemmig het Wilhelmus ten gehore. Ze waren het erover eens dat er volgend jaar eens gekeken zou moeten worden naar een vaste plek voor de gedecoreerden in het Koningsdagprogramma van Esch.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Afbeelding
Nog steeds rode cijfers ambtenarenorganisatie MGD Gemeente Boxtel 9 uur geleden
De initiatiefnemers van 'De verhalen liggen op straat' hopen het succes van vorig jaar in de Burgakker nu te herhalen 'rondom het processiepark'
Verhalenproject biedt schrijftalent een podium Cultuur 10 uur geleden
Kanoërs peddelen op de Dommel ter hoogte van Boxtel-Oost.
Kanoclub De Pagaai opent vaarseizoen Verenigingen 15 uur geleden
Logo
Sylvie van Weert (17) uit Liempde en de Boxtelse Richelle Smits (14) maken zich op voor de NK Paalsport op 2 juni en een optreden in spiegeltent Bon Salon op 16 juni.
'Kracht is belangrijk om goed te worden' Jeugd 16 uur geleden
De Gimmese Kapel treedt 20 mei op.
Gimmese Kapel brengt muziek en sfeer op terras Cultuur 19 uur geleden
Logo
Giel en Stijn Pijnenburg, de een werd zondag kampioen met MEP, de ander twee weken eerder met het eerste elftal van voetbalclub ODC. Twee kampioenen uit een gezin dus.
Twee kampioenen in gezin Pijnenburg: Giel met MEP en Stijn met ODC Sport 14 mei, 17:15
Van links naar rechts: Eppo Zant, Nino Scheutjens en Bjorn Harks. Zij debuteerden in de ring.
Boxtelse boksers 4Defence maken hun debuut in de ring Sport 14 mei, 16:45
Logo
Aanleg van het waterveld voor hockeyclub MEP in de zomer van 2014.
Boxtel trekt portemonnee voor kunstgras ODC en MEP Sport 14 mei, 16:16