RKSV Boxtel maakt nog altijd kans op het kampioenschap in de vijfde klasse D. De munselploeg won met 2-1 van Riel. Foto: Peter de Koning.

Boxtel wint zware strijd tegen tien man van Riel en blijft in kampioensrace

Sport

In het eerste treffen van het huidige seizoen tussen RKSV Boxtel en Riel trok laatstgenoemde aan het langste eind. De munselploeg was er zondag dan ook op gebrand om dit in eigen huis om te draaien.

De gehele eerste helft was de thuisploeg creatiever aan de bal, maar hadden de tegenstanders het meest balbezit. Er vielen geen echte kansen te noteren tot aan de 40e minuut. Toen kreeg Lars van Hamond de bal ingespeeld en zocht hij zijn tegenstander op. Hij werd gevloerd binnen het zestienmetergebied. De scheidsrechter stond er vlakbij en bedacht zich geen moment. De bal ging op de stip en werd, zoals wel vaker dit seizoen, neergelegd door Haike van Heesch. Hij plaatste het leer doodkalm in de linkerhoek, 1-0.

Boxtel dacht met een voorsprong aan de thee te gaan, maar niets bleek minder waar. Riel forceerde enkele minuten na het eerste doelpunt een corner. Deze belandde vlak voor de doellijn en werd binnen geschoten. In plaats van 1-0 gingen beide ploegen dus bij een 1-1 stand rusten.

KANTELPUNT

Na de pauze lag het initiatief duidelijk bij Riel, terwijl de gastheren zoekende waren. Toch waren de beste kansen voor Boxtel. Na zo’n zeventig minuten spelen volgde het kantelpunt in de wedstrijd. Na een diepe bal op Van Hamond werd hij wederom gevloerd, ditmaal buiten het zestienmetergebied. De scheidsrechter beoordeelde de situatie echter wel als een doorgebroken speler en Riel-speler Jesse van den Corput moest met rood het veld verlaten. Jesse van Homelen eiste de vrije trap op, en schoot de bal vervolgens via de onderkant van de lat binnen.

Met de voorsprong en een overtalsituatie zou Boxtel het makkelijk uit moeten kunnen spelen. Maar dit bleek echter lastig omdat Riel in de slotminuten het betere van het spel had. De ploeg kwam zelfs nog enkele malen dichtbij de gelijkmaker. Ondanks de druk bleef de Boxtelse defensie met wat moeite overeind.

De thuisploeg boekte zo een zwaarbevochten overwinning en blijft in de race om het kampioenschap. HMVV speelde namelijk gelijk, waardoor het verschil in de top drie slechts drie punten bedraagt.

Zondag 12 mei speelt RKSV Boxtel in Tilburg tegen SVG. De aftrap is om 14.30 uur.

RKSV Boxtel maakt nog altijd kans op het kampioenschap in de vijfde klasse D. De munselploeg won met  2-1 van Riel.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Rens van den Elsen

Heeft u een tip over dit onderwerp? Mail naar Redacteur: rens.vandenelsen@brabantscentrum.nl

Logo
Giel en Stijn Pijnenburg, de een werd zondag kampioen met MEP, de ander twee weken eerder met het eerste elftal van voetbalclub ODC. Twee kampioenen uit een gezin dus.
Twee kampioenen in gezin Pijnenburg: Giel met MEP en Stijn met ODC Sport 9 uur geleden
Van links naar rechts: Eppo Zant, Nino Scheutjens en Bjorn Harks. Zij debuteerden in de ring.
Boxtelse boksers 4Defence maken hun debuut in de ring Sport 9 uur geleden
Logo
Aanleg van het waterveld voor hockeyclub MEP in de zomer van 2014.
Boxtel trekt portemonnee voor kunstgras ODC en MEP Sport 10 uur geleden
't Geveltje en HGF strijden om zaalvoetbaltitel Sport 11 uur geleden
Freek Claasen verzorgt een lesje vendelen aan de schooljeugd. De workshops worden momenteel herhaald bij museum MuBo. Zaterdag 25 mei is de volgende.
Schuttersgilde heeft nieuw bloed nodig Verenigingen 12 uur geleden
Een nette zestiende plek in het dagklassement: Kay Karssemakers kijkt met tevredenheid terug op zijn raceweekend in Spanje.