Een nette zestiende plek in het dagklassement: Kay Karssemakers kijkt met tevredenheid terug op zijn raceweekend in Spanje.
Een nette zestiende plek in het dagklassement: Kay Karssemakers kijkt met tevredenheid terug op zijn raceweekend in Spanje. Foto: Phawkmania - Daniele Barreca & Davide Messora

Comeback-Kay scoort WK-punten in Spanje

Sport

De Boxtelse motorcrosser Kay Karssemakers heeft tijdens de zesde wedstrijd om het Wereld Kampioenschap MX2 in het Spaanse Lugo punten voor het algemene klassement gescoord. 

De wedstrijd, die bestaat uit twee omlopen, verliep constant voor de Boxtelaar. Ondanks een moeizame voorbereiding daags voor het evenement op zondag, eindigde Karssemakers op een achttiende en veertiende in de manches. Hiermee scoorde de rijder van het Fantic Factory Racing MX2 team in beide races GP-punten.

Het circuit van Lugo was nieuw voor de motorcrosser. Tijdens de vrije trainingen reed hij nog binnen de top twintig, maar het zat de Fantic-coureur tijdens de kwalificatie niet mee. In de eerste bocht belandde Karssemakers buiten de top 25 en hij kreeg problemen met zijn motor. Uiteindelijk kwam de Boxtelaar niet verder dan een 21ste plek. 

Bij de start van de eerste wedstrijdmanche op zondag, zat de crosser er niet goed bij: hij kwam als 25ste  door de eerste bocht. Maar Karssemakers toonde wilskracht en wist verschillende tegenstanders te passeren. Na een nette wedstrijd kwam-ie als achttiende over de finish.

COMEBACK

Ook in de tweede omloop was de start niet goed. Karssemakers belandde zelfs buiten de top 25. Maar opnieuw volgde een fraaie comeback. Karssemakers vond al snel zijn ritme, klom op naar de zeventiende positie en vocht daarna mooie duels uit. In de slotfase belandde de Boxtelaar zelfs in de top 15. Hij werd uiteindelijk afgevlagd als veertiende, een fraaie prestatie van Karssemakers. 

Komend weekend staat de zevende wedstrijd van het Wereld Kampioenschap MX2 op het programma in Frankrijk op het circuit van St. Jean d’Angely.

Een nette zestiende plek in het dagklassement: Kay Karssemakers kijkt met tevredenheid terug op zijn raceweekend in Spanje.
Een nette zestiende plek in het dagklassement: Kay Karssemakers kijkt met tevredenheid terug op zijn raceweekend in Spanje.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Cor Molenaar en zijn zus Karin van Overbeek, vorig jaar tijdens de Heilig Bloedprocessie. Komende zondag loopt ook broer Michiel mee, die komt daarvoor speciaal over vanuit Schotland.
Terug naar Boxtel om mee te doen aan bloedprocessie. Zelfs vanuit Schotland Boxtels Dorpsfeest 10 uur geleden
Countrymuziek in gemeenschapshuis De Rots.
De Rots vult zich met countrymuziek Cultuur 12 uur geleden
Jeugd van de Sint-Petrusschool presenteerde eerder in deze krant de kunstwerken voor de expositie in MuBo.
Spoken word tijdens expositie MuBo viert Jong Talent MuBo 10 jaar 13 uur geleden
Liempdse kunstenaars laten hun werk zien tijdens het Liempds Kunstpad, zoals lichtschilder Tonny van Bree in 2022.
Kunstliefhebbers halen hun hart op in Liempde MuBo 10 jaar 15 uur geleden
Meekijken in een brandweerwagen, op een politiemotor zitten of zelfs in de boeien geslagen worden. In jongerencentrum B-Town werd vorig jaar ook al eens een veiligheidsdag georganiseerd.
Brandjes blussen met brandweerman Sam op de Markt Gemeente Boxtel 16 uur geleden
Vendelier Freek Claasen van het gilde Sint-Barbara & Sint-Joris.
Trom- en vendelworkshop MuBo 10 jaar 18 uur geleden
Logo
Archieffoto van een internationale jeugdwedstrijd bij Hockeyclub Liempde. De vereniging is toe aan nieuw kunstgras en hoopt in ieder geval voor 2026 dat het enige wedstrijdveld wordt vervangen.
'Investering in kunstgrasvelden voelt als willekeur' Sport 21 uur geleden
Fietsen bij winkelcentrum Oosterhof, nog voor de verbouwing.
Boxtel stimuleert fietsgebruik met winactie Algemeen 23 mei, 19:30