Gezamenlijk een maaltijd nuttigen en ondertussen praten over zaken die ertoe doen. Dat is 'Samen aan Tafel'.
Gezamenlijk een maaltijd nuttigen en ondertussen praten over zaken die ertoe doen. Dat is 'Samen aan Tafel'. Foto: eigen collectie.

Samen tafelen in De Schakel: alle gezindten zijn welkom

Algemeen

Eens per maand wordt in De Schakel aan de Clarissenstraat in Boxtel een gezamenlijke maaltijd gehouden. Iedereen die een keer geen zin heeft om te koken, is er welkom. Ongedwongen delen gasten een tafel met bekenden of onbekenden tijdens Samen aan Tafel.

Aan de maaltijd in de ontmoetingsruimte van de Protestantse Gemeente kan iedereen deelnemen, ongeacht leeftijd, achtergrond of religieuze overtuiging. Meestal wordt geopend met een gedicht of een korte tekst, waarna de gerechten geserveerd worden en gesprekken op gang komen. Soms over de tekst, maar vaak ook over wat een ieder bezig houdt. Meestal zijn er vijftien à twintig bezoekers en die reageren veelal enthousiast.

Tijdens Samen aan Tafel wordt een tweegangenmenu voorgeschoteld. Het hoofdgerecht gaat vergezeld van óf een voor- óf een nagerecht en ter afsluiting is er koffie of thee. De organisatoren vragen belangstellenden om zich vooraf aan te melden in verband met planning en inkoop. Ook dieetwensen kunnen dan kenbaar worden gemaakt. 

De maaltijden zijn vrij toegankelijk. Wel wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd om de onkosten te dekken. Aan het eind van het jaar blijft altijd een positief saldo over. Daarvan wordt de helft gedoneerd aan een sociaal doel in Boxtel. De rest van de opbrengst is bestemd voor aanschaf van ontbrekende keukenattributen en voor vergoeding van gebruik van de ruimte en voorzieningen.

Vóór de zomervakantie zijn er nog twee bijeenkomsten: op de maandagen 27 mei en 24 juni. De deur van De Schakel is vanaf 17.45 uur open. Belangstellenden kunnen zich tot drie dagen vooraf aanmelden via email: samenaantafel@pg-boxtel.nl of na 18.00 uur bij Andrea Peters, telefoonnummer 06-12 22 47 44.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Henk van Weert

Heeft u een tip over dit onderwerp? Mail naar henk.van.weert@brabantscentrum.nl

Logo
Cor Molenaar en zijn zus Karin van Overbeek, vorig jaar tijdens de Heilig Bloedprocessie. Komende zondag loopt ook broer Michiel mee, die komt daarvoor speciaal over vanuit Schotland.
Terug naar Boxtel om mee te doen aan bloedprocessie. Zelfs vanuit Schotland Boxtels Dorpsfeest 9 uur geleden
Countrymuziek in gemeenschapshuis De Rots.
De Rots vult zich met countrymuziek Cultuur 11 uur geleden
Jeugd van de Sint-Petrusschool presenteerde eerder in deze krant de kunstwerken voor de expositie in MuBo.
Spoken word tijdens expositie MuBo viert Jong Talent MuBo 10 jaar 12 uur geleden
Liempdse kunstenaars laten hun werk zien tijdens het Liempds Kunstpad, zoals lichtschilder Tonny van Bree in 2022.
Kunstliefhebbers halen hun hart op in Liempde MuBo 10 jaar 14 uur geleden
Meekijken in een brandweerwagen, op een politiemotor zitten of zelfs in de boeien geslagen worden. In jongerencentrum B-Town werd vorig jaar ook al eens een veiligheidsdag georganiseerd.
Brandjes blussen met brandweerman Sam op de Markt Gemeente Boxtel 15 uur geleden
Vendelier Freek Claasen van het gilde Sint-Barbara & Sint-Joris.
Trom- en vendelworkshop MuBo 10 jaar 17 uur geleden
Logo
Archieffoto van een internationale jeugdwedstrijd bij Hockeyclub Liempde. De vereniging is toe aan nieuw kunstgras en hoopt in ieder geval voor 2026 dat het enige wedstrijdveld wordt vervangen.
'Investering in kunstgrasvelden voelt als willekeur' Sport 20 uur geleden
Fietsen bij winkelcentrum Oosterhof, nog voor de verbouwing.
Boxtel stimuleert fietsgebruik met winactie Algemeen 23 mei, 19:30