Vrijwilliger John Verhoeven vraagt bij de entree van de Plus aan klanten om tijdens het boodschappen doen ook iets voor de Voedselbank te kopen.
Vrijwilliger John Verhoeven vraagt bij de entree van de Plus aan klanten om tijdens het boodschappen doen ook iets voor de Voedselbank te kopen. Foto: Pål Jansen.

Klanten doneren slordige veertig kratten aan Voedselbank

Verenigingen

Een actie van de Voedselbank, Geerts Adviesgroep uit Gemonde en supermarkt Plus aan de Van Beekstraat in Boxtel heeft vandaag een slordige veertig kratten vol voedingsproducten opgeleverd. 

Voorzitter Ab Gilhaus en vrijwilliger John Verhoeven van de Voedselbank aan de Achterbergstraat hebben zojuist medewerkers van Geerts Adviesgroep afgelost. Die hebben er het gros van de dag gestaan, erkent Gilhaus. ,,Ook fijn is de hulp die we van Youri en Claudia van Alem kregen”, benadrukt de preses van het goede doel. 

Het ondernemerskoppel dachten mee met het voordelig inkopen van producten, die klanten weer kunnen kopen voor de Voedselbank. In de supermarkt is een stellage opgetuigd met artikelen die één of twee euro kosten. Nadat klanten die hebben afgerekend bij de kassa, kunnen zij die ter plekke doneren aan de Voedselbank.

De vrijwilligers houden de actie bij de supermarkt regelmatig, ook bij andere grootgrutters in de gemeente Boxtel. Ook dit keer zijn er tientallen kratten vol langer houdbare voedingsmiddelen gedoneerd.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Pål Jansen

Heeft u een tip over dit onderwerp? Mail naar Adjunct-hoofdredacteur pol.jansen@brabantscentrum.nl

Logo
Cor Molenaar en zijn zus Karin van Overbeek, vorig jaar tijdens de Heilig Bloedprocessie. Komende zondag loopt ook broer Michiel mee, die komt daarvoor speciaal over vanuit Schotland.
Terug naar Boxtel om mee te doen aan bloedprocessie. Zelfs vanuit Schotland Boxtels Dorpsfeest 10 uur geleden
Countrymuziek in gemeenschapshuis De Rots.
De Rots vult zich met countrymuziek Cultuur 11 uur geleden
Jeugd van de Sint-Petrusschool presenteerde eerder in deze krant de kunstwerken voor de expositie in MuBo.
Spoken word tijdens expositie MuBo viert Jong Talent MuBo 10 jaar 13 uur geleden
Liempdse kunstenaars laten hun werk zien tijdens het Liempds Kunstpad, zoals lichtschilder Tonny van Bree in 2022.
Kunstliefhebbers halen hun hart op in Liempde MuBo 10 jaar 14 uur geleden
Meekijken in een brandweerwagen, op een politiemotor zitten of zelfs in de boeien geslagen worden. In jongerencentrum B-Town werd vorig jaar ook al eens een veiligheidsdag georganiseerd.
Brandjes blussen met brandweerman Sam op de Markt Gemeente Boxtel 16 uur geleden
Vendelier Freek Claasen van het gilde Sint-Barbara & Sint-Joris.
Trom- en vendelworkshop MuBo 10 jaar 17 uur geleden
Logo
Archieffoto van een internationale jeugdwedstrijd bij Hockeyclub Liempde. De vereniging is toe aan nieuw kunstgras en hoopt in ieder geval voor 2026 dat het enige wedstrijdveld wordt vervangen.
'Investering in kunstgrasvelden voelt als willekeur' Sport 20 uur geleden
Fietsen bij winkelcentrum Oosterhof, nog voor de verbouwing.
Boxtel stimuleert fietsgebruik met winactie Algemeen 23 mei, 19:30