09:00:10    donderdag, 20 juni 2019
brabants centrum logo
Thu 06 Oct 2016 18:04

Plan Buurtpost wint 50.000 euro

Lettergrootte: A- A+

Plan Buurtpost wint 50.000 euro

Boxtelaar Jeroen Pijnenburg (50) heeft donderdag de tweede prijs gewonnen in de strijd om de IGNITE Award. Daarmee verdient de ondernemer, die eigenaar is van Buro Cement, een bedrag van 50.000 euro waarmee zijn project Buurtpost ondersteund zal worden. Namens de gemeente Boxtel was wethouder Herman van Wanrooij bij de prijsuitreiking aanwezig.

Pijnenburg was een van de sociale ondernemers die meedong naar de IGNITE Award. De Boxtelaar heeft een plan ontwikkeld voor het opzetten van Buurtpost. Dat is een initiatief waarbij mensen met een inkomensachterstand tegen betaling postpakketjes aannemen en in hun straat of buurt verspreiden.

Pijnenburg loopt al enkele jaren rond met het plan om Buurtpost te lanceren. De achterliggende gedachte is dat steeds meer postpakketten aan huis bezorgd worden, maar veel bewoners niet thuis zijn. De Boxtelaar bedacht dat het mogelijk moet zijn om mensen met een klein inkomen of in een sociaal isolement via Buurtpost weer een kans te bieden. ,,Ze kunnen een centje bijverdienen door postpakketten aan te nemen en te verspreiden in de eigen straat en bovendien wat vaker onder de mensen komen en zo meer sociale contacten opbouwen", legde Pijnenburg onlangs in Brabants Centrum uit. ,,Buurtpost gaat zorgen voor reuring in de straat."

Blij verrast was Pijnenburg dat hij een van de zes sociale ondernemers is, die was voorgedragen voor de IGNITE Award. Net als de andere genomineerden is Pijnenburg een intensief traject ingegaan. ,,Dankzij de nominatie is mijn businessplan voor Buurtpost heel helder geworden. Bovendien heb ik erg veel interessante mensen ontmoet die uitgebreid verteld hebben over het belang van goed sociaal ondernemerschap. En dat past goed bij mij. Ik vind namelijk dat de sociale component leidend moet zijn in het bedrijfsleven. Gelukkig raken steeds meer ondernemers daarvan overtuigd."

De IGNITE Award is een initiatief van het Anton Jurgens Fonds. De winnaars van de hoofdprijs ontving 100.000 euro om het businessplan verder uit te werken. (Foto: Marc Cleutjens).

Overige artikelen

Raad debatteert over bitterballen

Raad debatteert over bitterballen

JAN HERMENS

>>

Thu 13 Jun 2019 17:12

Boxtelse klanken in Springprocessie Echternach

Boxtelse klanken in Springprocessie Echternach

Een groep Boxtelse muzikanten nam dinsdag deel aan de zogeheten Springprocessie in het Luxemburgse Echternach. Veertien leden van seniorenorkest... >>

Thu 13 Jun 2019 14:14

Avondvierdaagse De Keistampers is van start

Avondvierdaagse De Keistampers is van start

De jaarlijkse Avondvierdaagse van wandelsportvereniging De Keistampers is gister van start gegaan; lopers liepen een afstand van vijf of tien... >>

Wed 12 Jun 2019 11:02

Waterschap na Pinksteren door met vrijmaken van De Dommel

Waterschap na Pinksteren door met vrijmaken van De Dommel

Ondertussen is al een deel van het kanoverbod op rivier De Dommel ingetrokken. Alleen nog niet in Boxtel. Medewerkers van waterschap De Dommel... >>

Sat 08 Jun 2019 18:00

Advertenties