Sinds woensdagavond wordt er flink aan het podium gewerkt waar de artiesten en bands de komende dagen op gaan treden tijdens koningsnacht, Koningsdag en de oranjebraderie.
Sinds woensdagavond wordt er flink aan het podium gewerkt waar de artiesten en bands de komende dagen op gaan treden tijdens koningsnacht, Koningsdag en de oranjebraderie. Foto: Henk van Weert.

De oranjestemming stijgt, nu de temperatuur nog

Cultuur

De tent en het podium staan inmiddels klaar op de Markt. Aan de entourage wordt hard gewerkt. Alles wordt in gereedheid gebracht om de verjaardag van koning Willem-Alexander groots te vieren tijdens het Oranje Festival. Tijdens de opbouw stijgt de oranjestemming, al blijft de temperatuur deze dagen nog wat achter...

Als morgen, vrijdag 26 april om 18.30 uur de eerste klanken over de Markt schallen, kan het genieten beginnen. Het Oranje Festival Boxtel gaat dan van start. Het evenement is opgezet door Boxtel Vooruit en horecastichting Events Boxtel. Jordy van den Boer coördineert het festival.

Het driedaagse evenement begint met optredens van een breed scala aan artiesten. Boer Harm springt daarbij het meest in het oog met zijn populaire dialectraps die hij via social media de wereld in slingert. Maar ook liefhebbers van Nederlandstalig (Wesly Bronkhorst), disco (Abba Fever XS), happy hardcore (Dune) en feestmuziek (Dominic Graat en Smerrig Diskjochies) komen aan hun trekken.

Na de bekendmaking van Boer Harm ging het hard met de kaartverkoop. Het is dus nog maar de vraag of er aan de poort nog tickets verkrijgbaar zijn. Voor wie een van de laatste kaartjes wil kopen: deze kosten 12,50 euro en zijn te bestellen via de website www.ticketsvoortoegang.nl/oranjefestivalboxtel/.

KINDEREN

Wie niks heeft met de muziek op vrijdagavond kan altijd nog op zaterdag en/of zondag op de Markt terecht. Tijdens Koningsdag zijn er veel activiteiten voor kinderen in en rond de tent en de Rozemarijnstraat. Later op de middag en ‘s avonds is er ook muziek (zie elders op deze pagina). De entree is gratis.

Het feestelijke weekend eindigt met de vrij toegankelijke oranjebraderie op zondag 28 april. De Markt, Rozemarijnstraat, Rechterstraat, Croonpassage en een deel van de Stationsstraat zijn tussen 11.00 en 17.00 uur gevuld met kraampjes. 

Zo is onder meer stichting Leergeld aanwezig. Zij neemt nabij kringloopwinkel Vincentius in de Stationsstraat gebruikte kinderfietsen in. Deze worden opgeknapt en gaan naar gezinnen die geen tweewieler kunnen betalen. 

Het is tevens koopzondag, dus ook veel winkels zijn deze dag open. Vanaf 16.00 uur is er muzikaal vermaak op de Markt. 

Sinds woensdagavond wordt er flink aan het podium gewerkt waar de artiesten en bands de komende dagen op gaan treden tijdens koningsnacht, Koningsdag en de oranjebraderie.
De tent stond dinsdag al overeind. Het podium volgde gisteravond. Alles om bezoekers vrijdagavond, zaterdag en zondag een gezellige avond of dag te bezorgen.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Henk van Weert

Heeft u een tip over dit onderwerp? Mail naar henk.van.weert@brabantscentrum.nl

Matz Kemna (rechts) overhandigde onlangs namens rugbyclub Ducks sportattributen aan buurtsportmedewerker Loek van Grinsven. De spullen zijn bedoeld om tijdens gymlessen op basisscholen rugby aan bod te laten komen.
Rugbyclub Ducks houdt scholentoernooi Sport 10 uur geleden
Jas de Keistamper en Hanne mî de Moor bezoeken zondag 2 juni hun Maastrichtse collega-reus Gigantius.
Reis met Jas & Hanne mee naar Maastricht Cultuur 10 uur geleden
Mirjam Bemelmans, fractievoorzitter PvdA-GroenLinks.
PvdA-GroenLinks waarschuwt voor lelieteelt Algemeen 10 uur geleden
Logo
De bank staat op een rustiek plekje en past in het landschap.
Wijkorgaan draagt bij aan boombank Liempde Natuur & milieu 12 uur geleden
De familie Gauw prikte al eerder afval ten bate van Stichting Leergeld Boxtel. Met een aantal vrijwilligers.
Afvalprikkers zoeken versterking Duurzaamheid 13 uur geleden
Dodenherdenking Liempde.
Dodenherdenking op vier locaties Algemeen 15 uur geleden
Afbeelding
Genieten van rododendrons Natuur & milieu 16 uur geleden
Logo
Afbeelding
Vrije Tribune: 'Groene Hart, ga eens praten' Opinie 17 uur geleden