RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
21:17:45    vrijdag, 22 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Wed 03 Jun 2015 14:56

Nieuw convenant tussen Boxtel en werkgevers WeB

Lettergrootte: A- A+

Nieuw convenant tussen Boxtel en werkgevers WeB

Op de foto: Zicht op bedrijventerrein Ladonk. (Foto: Albert Stolwijk).

De Werkgeversvereniging Boxtel (WeB) en de gemeente Boxtel hebben een nieuw convenant getekend waarin de samenwerking rond de activiteiten op en de inrichting van bedrijventerrein Ladonk is vastgelegd.

Ladonk is voor beide partijen van groot belang, zo stellen beide partijen in een gezamenlijke verklaring. ,,Dit gedeelde belang vormt de basis voor de hernieuwde samenwerking. In het convenant zijn afspraken vastgelegd over de onderlinge communicatie, overlegmomenten en belangrijke gespreksthema's", aldus een zegsman van de gemeente Boxtel.

Wethouder Eric van den Broek stelt 'bijzonder blij' te zijn met het nieuwe convenant waarin 'de gemeente en de ondernemers op Ladonk elkaar hebben weten te vinden en tegenstellingen hebben kunnen overbruggen'. Die tegenstellingen waren er nogal eens, onder meer over schaliegas, glasvezel en openbare inrichting. ,,Dit geeft veel positieve energie", aldus Van den Broek.

Het convenant is het resultaat van overleg dat in het afgelopen jaar tussen het college van B. en W. en het bestuur van de WeB heeft plaatsgevonden. ,,Het convenant is een nieuwe, frisse start in het overleg tussen de gemeente en de Boxtelse werkgeversvereniging", zo stellen de betrokkenen. Het gemeentebestuur onderstreept in het convenant dat de economie en het Boxtelse bedrijfsleven als speerpunt van beleid worden gezien.

Van den Broek: ,,Op tal van terreinen geven we die intentie vorm en zoeken veelvuldig contact met werkgevers. De afgelopen jaren liep het overleg tussen de gemeente en de WeB vaak wat stroef waardoor het overleg een paar jaar geleden zelfs stopte. Met de nieuwe afspraken maken beide partijen een nieuwe frisse start."

Een van de opvallende zaken in het convenant is dat de gemeente Boxtel 46.000 euro gaat bijdragen aan de coöperatie Parkmanagement. Deze stelt op haar beurt alle expertise ter beschikking om de gemeente te adviseren rond de ontwikkelingen op Ladonk. 

Het convenant heeft een looptijd van vijf jaar. ,,Door jaarlijks tenminste elke vier maanden overleg te hebben, houden het bestuur van parkmanagement en het gemeentebestuur de communicatielijnen kort. En natuurlijk vinden beide partijen elkaar tussentijds als dit nodig is", stellen de partijen. WeB-voorzitter Henk Wagenaars is ook tevreden: ,,Zowel de gemeente als de WeB zien het belang van een optimale samenwerking. Het convenant is daarvoor een goede, heldere basis."

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Overige artikelen

Jubileumlied voor elfjarig B-Pool

Jubileumlied voor elfjarig B-Pool

>>

Fri 22 Feb 2019 16:46

Verkeerskeurmerk voor kindercentra

Verkeerskeurmerk voor kindercentra

Peuters pikken ongemerkt veel op over regels en gedrag in het verkeer, stellen deskundigen. Daarom hebben twee kinderdagverblijven in... >>

Fri 22 Feb 2019 12:30

Intertoys failliet: toekomst Boxtelse winkel nog onbekend

Intertoys failliet: toekomst Boxtelse winkel nog onbekend

Speelgoedketen Intertoys is failliet. Op dit moment zijn de winkels nog open, ook die aan de Croonpassage in Boxtel. Navraag bij dit filiaal... >>

Thu 21 Feb 2019 14:47

Gaslek op Fellenoord

Gaslek op Fellenoord

Op de Fellenoord in Boxtel is een gasleiding beschadigd. Dat gebeurde tijdens de sloop van de voormalige sportschool 040Fit!. 

>>

Thu 21 Feb 2019 10:03

Oud-Boxtelaar Gerbert van der Aa niet meer welkom in Marokko

Oud-Boxtelaar Gerbert van der Aa niet meer welkom in Marokko

Freelance journalist Gerbert van der Aa is Marokko uitgezet omdat hij werkte aan een reeks artikelen over illegale migratie en de protesten... >>

Mon 18 Feb 2019 14:19

Advertenties

Proef Culinair Peijnenburg Verzuimbegeleiding Geerts advies Uitvaartonderneming Bijnen Meubelmakerijdenberg Huidtherapie Geld en Makelaardij Modecentrum Frans Theelen Doornmalen electro Gemeente Boxtel SNS Bank Olieenzo