RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
21:06:30    maandag, 24 september 2018
brabants centrum logo


agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
úúf

agendaAgenda

volledige agenda >>
Wed 03 Jun 2015 14:56

Nieuw convenant tussen Boxtel en werkgevers WeB

Lettergrootte: A- A+

Nieuw convenant tussen Boxtel en werkgevers WeB

Op de foto: Zicht op bedrijventerrein Ladonk. (Foto: Albert Stolwijk).

De Werkgeversvereniging Boxtel (WeB) en de gemeente Boxtel hebben een nieuw convenant getekend waarin de samenwerking rond de activiteiten op en de inrichting van bedrijventerrein Ladonk is vastgelegd.

Ladonk is voor beide partijen van groot belang, zo stellen beide partijen in een gezamenlijke verklaring. ,,Dit gedeelde belang vormt de basis voor de hernieuwde samenwerking. In het convenant zijn afspraken vastgelegd over de onderlinge communicatie, overlegmomenten en belangrijke gespreksthema's", aldus een zegsman van de gemeente Boxtel.

Wethouder Eric van den Broek stelt 'bijzonder blij' te zijn met het nieuwe convenant waarin 'de gemeente en de ondernemers op Ladonk elkaar hebben weten te vinden en tegenstellingen hebben kunnen overbruggen'. Die tegenstellingen waren er nogal eens, onder meer over schaliegas, glasvezel en openbare inrichting. ,,Dit geeft veel positieve energie", aldus Van den Broek.

Het convenant is het resultaat van overleg dat in het afgelopen jaar tussen het college van B. en W. en het bestuur van de WeB heeft plaatsgevonden. ,,Het convenant is een nieuwe, frisse start in het overleg tussen de gemeente en de Boxtelse werkgeversvereniging", zo stellen de betrokkenen. Het gemeentebestuur onderstreept in het convenant dat de economie en het Boxtelse bedrijfsleven als speerpunt van beleid worden gezien.

Van den Broek: ,,Op tal van terreinen geven we die intentie vorm en zoeken veelvuldig contact met werkgevers. De afgelopen jaren liep het overleg tussen de gemeente en de WeB vaak wat stroef waardoor het overleg een paar jaar geleden zelfs stopte. Met de nieuwe afspraken maken beide partijen een nieuwe frisse start."

Een van de opvallende zaken in het convenant is dat de gemeente Boxtel 46.000 euro gaat bijdragen aan de coöperatie Parkmanagement. Deze stelt op haar beurt alle expertise ter beschikking om de gemeente te adviseren rond de ontwikkelingen op Ladonk. 

Het convenant heeft een looptijd van vijf jaar. ,,Door jaarlijks tenminste elke vier maanden overleg te hebben, houden het bestuur van parkmanagement en het gemeentebestuur de communicatielijnen kort. En natuurlijk vinden beide partijen elkaar tussentijds als dit nodig is", stellen de partijen. WeB-voorzitter Henk Wagenaars is ook tevreden: ,,Zowel de gemeente als de WeB zien het belang van een optimale samenwerking. Het convenant is daarvoor een goede, heldere basis."

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Overige artikelen

Rode Draad vandaag nog te bewonderen op 25 locaties

Rode Draad vandaag nog te bewonderen op 25 locaties

Schilderijen en beelden zijn tijdens een atelierroute vaak te zien zijn. Ook tijdens de... >>

Sun 23 Sep 2018 10:32

Kromploegers dit jaar ook bij QQLQ

Kromploegers dit jaar ook bij QQLQ

Het jaarlijkse feestweekend van hofkapel De Kromploegers met de culinaire afsluiting... >>

Fri 21 Sep 2018 15:47

Boxtel vindt geld voor nieuw beleid

Boxtel vindt geld voor nieuw beleid

Een sluitende dekking én financiële ruimte voor nieuwe initiatieven én investeringen. Dat is de kern van de begroting 2019... >>

Fri 21 Sep 2018 10:33

Dommelconcert in Podium Boxtel

Dommelconcert in Podium Boxtel

'Klassiek op de Dommel', het pontonconcert met populair-klassieke muziek bij de Zwaanse Brug in Boxtel, wordt verplaatst naar... >>

Fri 21 Sep 2018 09:14

Organisatie stelt KenEschQuiz uit

Organisatie stelt KenEschQuiz uit

De dorpsquiz in Esch, die gepland stond voor aanstaande zaterdag, gaat niet door. De organisatie van de KenEsch Quiz, blaaskapel De Knoestjes,... >>

Thu 20 Sep 2018 16:21

Advertenties

Kindertuin Olieenzo Geld en Makelaardij 040Fit Toverboom Koppelmans Uitvaartonderneming Bijnen Doornmalen electro Huidtherapie SNS Bank Café zaal Kloosterzicht Tiga TopSlank Rijschool Dolman Zwanenberg adviesgroep Geerts advies Beleef Boxtel