Zicht op bedrijventerrein Ladonk. (Foto: Albert Stolwijk).
Zicht op bedrijventerrein Ladonk. (Foto: Albert Stolwijk).

Nieuw convenant tussen Boxtel en werkgevers WeB

Algemeen

De Werkgeversvereniging Boxtel (WeB) en de gemeente Boxtel hebben een nieuw convenant getekend waarin de samenwerking rond de activiteiten op en de inrichting van bedrijventerrein Ladonk is vastgelegd.

Ladonk is voor beide partijen van groot belang, zo stellen beide partijen in een gezamenlijke verklaring. ,,Dit gedeelde belang vormt de basis voor de hernieuwde samenwerking. In het convenant zijn afspraken vastgelegd over de onderlinge communicatie, overlegmomenten en belangrijke gespreksthema's", aldus een zegsman van de gemeente Boxtel.

Wethouder Eric van den Broek stelt 'bijzonder blij' te zijn met het nieuwe convenant waarin 'de gemeente en de ondernemers op Ladonk elkaar hebben weten te vinden en tegenstellingen hebben kunnen overbruggen'. Die tegenstellingen waren er nogal eens, onder meer over schaliegas, glasvezel en openbare inrichting. ,,Dit geeft veel positieve energie", aldus Van den Broek.

Het convenant is het resultaat van overleg dat in het afgelopen jaar tussen het college van B. en W. en het bestuur van de WeB heeft plaatsgevonden. ,,Het convenant is een nieuwe, frisse start in het overleg tussen de gemeente en de Boxtelse werkgeversvereniging", zo stellen de betrokkenen. Het gemeentebestuur onderstreept in het convenant dat de economie en het Boxtelse bedrijfsleven als speerpunt van beleid worden gezien.

Van den Broek: ,,Op tal van terreinen geven we die intentie vorm en zoeken veelvuldig contact met werkgevers. De afgelopen jaren liep het overleg tussen de gemeente en de WeB vaak wat stroef waardoor het overleg een paar jaar geleden zelfs stopte. Met de nieuwe afspraken maken beide partijen een nieuwe frisse start."

Een van de opvallende zaken in het convenant is dat de gemeente Boxtel 46.000 euro gaat bijdragen aan de coöperatie Parkmanagement. Deze stelt op haar beurt alle expertise ter beschikking om de gemeente te adviseren rond de ontwikkelingen op Ladonk. 

Het convenant heeft een looptijd van vijf jaar. ,,Door jaarlijks tenminste elke vier maanden overleg te hebben, houden het bestuur van parkmanagement en het gemeentebestuur de communicatielijnen kort. En natuurlijk vinden beide partijen elkaar tussentijds als dit nodig is", stellen de partijen. WeB-voorzitter Henk Wagenaars is ook tevreden: ,,Zowel de gemeente als de WeB zien het belang van een optimale samenwerking. Het convenant is daarvoor een goede, heldere basis."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Camping De Mus'donck aan de Gemondesestraat 8 werd enkele jaren terug door de nieuwe eigenaren Sylvia Beerens en Manfred Beckmann Lapré omgedoopt tot Blue Woods.
Groene Hart hekelt gemeentebeleid milieuvriendelijk Blue Woods Natuur & milieu 13 uur geleden
Koningsdag in Esch.
Oranje tompouce voor gedecoreerden Esch Cultuur 14 uur geleden
Sinds woensdagavond wordt er flink aan het podium gewerkt waar de artiesten en bands de komende dagen op gaan treden tijdens koningsnacht, Koningsdag en de oranjebraderie.
De oranjestemming stijgt, nu de temperatuur nog Cultuur 15 uur geleden
De duiventoren uit 1661 met op de achtergrond Het Groot Duijfhuis, dat nog ruim een eeuw ouder is.
Groot Duijfhuis opent de deuren MuBo 10 jaar 16 uur geleden
Schooljeugd kan zich uitleven tijdens het Koningshockey bij MEP. Dit jaar is er een snelheidsmeter geregeld zodat iedere kind zijn slagkracht te weten kan komen.
Snelheid hockeyslag meten bij MEP Sport 17 uur geleden
Het kerkje van Bokhoven.
Bokhovenlezing met Ger van den Oetelaar Duurzaamheid 17 uur geleden
Vorig jaar was het Concordiapark in Liempde op Koningsdag het toneel van de kleedjesmarkt. Dit keer verhuizen de kinderen naar de vuurput. Achter D'n Liempdsen Herd is een bijen- en plantenmarkt (foto boven).
Traditionele activiteiten in oranje Liempde Cultuur 19 uur geleden
Het monumentale kanunikkenhuisje op Duinendaal ligt in de schaduw van de Sint-Petrusbasiliek.
Museum Canonije brengt leven en werk kanunniken in beeld MuBo 10 jaar 21 uur geleden