Afbeelding

Leden krijgen invloed op onze krant

Algemeen

De Facebookgroep Stemmen in Boxtel van Brabants Centrum gaat vandaag, vrijdag 16 februari live. Alle leden ontvingen zojuist een e-mail met daarin instructies. In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen vragen wij om input aan leden op alle artikelen die gerelateerd zijn aan de lokale politiek. Met Stemmen in Boxtel testen we hoe onze leden invloed op de inhoud van de Brabants Centrum-kranten krijgt.

Met de Facebookgroep houden we het simpel: alle artikelen over lokale politieke onderwerpen worden gedeeld in deze groep. Daarbij stellen we vragen en worden gesprekken over het onderwerp op gang gebracht. De informatie die daaruit komt, kunnen wij vervolgens gebruiken om onze journalistiek te verbeteren. Wordt niet het hele verhaal verteld, staat er iets niet goed geformuleerd, moet er ergens onderzoek naar gedaan worden of staat een bepaald onderwerp niet op onze radar? Dat willen we in de gesprekken met u naar boven halen.

Naast het plaatsen van artikelen wordt er soms een oproep geplaatst wanneer we zoeken naar bepaalde bronnen. Bijvoorbeeld specialisten of juist mensen die in een bepaald werkveld actief zijn. Zo zijn er dringend huizen nodig. Hoe gaat een projectontwikkelaar te werk of hoe leven woningzoekenden als ze geen onderkomen kunnen vinden?

Veel evenementen zoals de Bazaar, de kunst- en cultuurweek en Tourspel Liempde in onze dorpen ondersteund kunnen ondersteund worden dankzij leden. Maar zij zijn ook onderdeel van de groep en hebben daarom invloed op de koers die we varen. De Facebookpagina Stemmen in Boxtel en de verstuurde enquête naar onze leden zijn daar voorbeelden van. Abonnees kunnen bovendien gewoon lid worden en meedoen: het kost niks extra's, je krijgt er meer voor terug (digitale krant, voordelen, cadeautjes) en het brengt voor de rest geen gevolgen en verplichtingen met zich mee. Abonnees die lid willen worden en mee willen doen aan het gesprek over de lokale politiek, kunnen zich aanmelden via de website www.brabantscentrum.nl/all-inclusive-lidmaatschap.

VERKIEZINGSACTIE

Speciaal voor de verkiezingen is er een actie voor alle Boxtelaren die goed geïnformeerd hun stem willen uitbrengen: het verkiezingslidmaatschap. Voor een tientje kan iedereen tot 1 mei lid worden met alle voordelen die daar bij horen: de kranten op dinsdag en donderdag, alle ledenvoordelen én deelname aan het nieuwe initiatief Stemmen in Boxtel, bestaande uit de verkiezingsenquête en de online community op Facebook. Stuur hiervoor een mail naar bc@brabantscentrum.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Pål Jansen

Heeft u een tip over dit onderwerp? Mail naar Redacteur Brabants Centrum

Logo
Camping De Mus'donck aan de Gemondesestraat 8 werd enkele jaren terug door de nieuwe eigenaren Sylvia Beerens en Manfred Beckmann Lapré omgedoopt tot Blue Woods.
Groene Hart hekelt gemeentebeleid milieuvriendelijk Blue Woods Natuur & milieu 11 uur geleden
Koningsdag in Esch.
Oranje tompouce voor gedecoreerden Esch Cultuur 12 uur geleden
Sinds woensdagavond wordt er flink aan het podium gewerkt waar de artiesten en bands de komende dagen op gaan treden tijdens koningsnacht, Koningsdag en de oranjebraderie.
De oranjestemming stijgt, nu de temperatuur nog Cultuur 13 uur geleden
De duiventoren uit 1661 met op de achtergrond Het Groot Duijfhuis, dat nog ruim een eeuw ouder is.
Groot Duijfhuis opent de deuren MuBo 10 jaar 14 uur geleden
Schooljeugd kan zich uitleven tijdens het Koningshockey bij MEP. Dit jaar is er een snelheidsmeter geregeld zodat iedere kind zijn slagkracht te weten kan komen.
Snelheid hockeyslag meten bij MEP Sport 15 uur geleden
Het kerkje van Bokhoven.
Bokhovenlezing met Ger van den Oetelaar Duurzaamheid 15 uur geleden
Vorig jaar was het Concordiapark in Liempde op Koningsdag het toneel van de kleedjesmarkt. Dit keer verhuizen de kinderen naar de vuurput. Achter D'n Liempdsen Herd is een bijen- en plantenmarkt (foto boven).
Traditionele activiteiten in oranje Liempde Cultuur 17 uur geleden
Het monumentale kanunikkenhuisje op Duinendaal ligt in de schaduw van de Sint-Petrusbasiliek.
Museum Canonije brengt leven en werk kanunniken in beeld MuBo 10 jaar 19 uur geleden