RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
03:35:10    zaterdag, 23 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Mon 06 Jul 2015 19:20

Koen de Kort verliest Dumoulin

Lettergrootte: A- A+

Koen de Kort verliest Dumoulin

Giant-Alpecin, de ploeg van Liempdenaar Koen de Kort, heeft in de derde etappe van de Tour de France noodgedwongen afscheid moeten nemen van ploegmaat Tom Dumoulin. Op weg naar Huy in België kwam Dumoulin met een groot aantal andere renners zwaar ten val.

Waar een aantal renners de koers kon voortzetten, moest Dumoulin afhaken met een schouderbreuk. Op Twitter sprak De Kort over het afhaken van zijn ploegmaat: 'Vandaag Tom Dumoulin verloren, hij kwam met veel jongens ten val'.

De Kort noemde het enigszins omstreden besluit om de koers tijdelijk te neutraliseren goed omdat er volgens de Tour-organisatie te weinig ambulances beschikbaar waren. ,,We hebben die ambulances achter ons nodig", aldus de Liempdenaar. Critici menen dat het neutraliseren van de koers een willekeurig besluit is. Het komt zelden voor dat een wielerkoers tijdelijk wordt stilgelegd bij een valpartij.

Koen de Kort staat momenteel 93e in het algemeen klassement, op 9 minuten en 55 seconden van de nieuwe geletruidrager Chris Froome. Morgen koerst het peloton over talloze kasseistroken richting het Franse Cambrai.

Ploegleider Marc Reef sprak van een grote teleurstelling. ,,We hadden vandaag een droom en wilden met Tom Dumoulin geel pakken. Dan komt dit hard aan." Reef gaf ook aan dat de Tour de France doorgaat: ,,Met John Degenkolb hebben we morgen een kans." Degenkolb won eerder dit jaar de kasseienklassieker Parijs-Roubaix. (Foto: Albert Stolwijk).

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Overige artikelen

Jubileumlied voor elfjarig B-Pool

Jubileumlied voor elfjarig B-Pool

>>

Fri 22 Feb 2019 16:46

Verkeerskeurmerk voor kindercentra

Verkeerskeurmerk voor kindercentra

Peuters pikken ongemerkt veel op over regels en gedrag in het verkeer, stellen deskundigen. Daarom hebben twee kinderdagverblijven in... >>

Fri 22 Feb 2019 12:30

Intertoys failliet: toekomst Boxtelse winkel nog onbekend

Intertoys failliet: toekomst Boxtelse winkel nog onbekend

Speelgoedketen Intertoys is failliet. Op dit moment zijn de winkels nog open, ook die aan de Croonpassage in Boxtel. Navraag bij dit filiaal... >>

Thu 21 Feb 2019 14:47

Gaslek op Fellenoord

Gaslek op Fellenoord

Op de Fellenoord in Boxtel is een gasleiding beschadigd. Dat gebeurde tijdens de sloop van de voormalige sportschool 040Fit!. 

>>

Thu 21 Feb 2019 10:03

Oud-Boxtelaar Gerbert van der Aa niet meer welkom in Marokko

Oud-Boxtelaar Gerbert van der Aa niet meer welkom in Marokko

Freelance journalist Gerbert van der Aa is Marokko uitgezet omdat hij werkte aan een reeks artikelen over illegale migratie en de protesten... >>

Mon 18 Feb 2019 14:19

Advertenties

Gemeente Boxtel Huidtherapie Geerts advies Geld en Makelaardij Uitvaartonderneming Bijnen Café zaal Kloosterzicht Proef Culinair Beleef Boxtel Meubelmakerijdenberg SNS Bank Olieenzo Peijnenburg Verzuimbegeleiding