Een gelegenheidsorkestje van JooP Muziekopleidingen heette de leerlingen van De Vorsenpoel vanochtend welkom bij de start van de Kindermuziekweek.
Een gelegenheidsorkestje van JooP Muziekopleidingen heette de leerlingen van De Vorsenpoel vanochtend welkom bij de start van de Kindermuziekweek. Foto: Henk van Weert.

Jeugd maakt week lang kennis met muziek

Jeugd

De nationale Kindermuziekweek krijgt komende week ook in Boxtel aandacht. De activiteiten spitsen zich toe op twee scholen en beginnen vandaag, vrijdag 24 maart al. Dan maken kinderen van basisschool De Vorsenpoel op uiteenlopende manieren kennismaken met muziekinstrumenten. Volgende week sluit ook de Angelaschool aan.

De kinderen van De Vorsenpoel keken verbaasd op toen zij vanochtend het schoolplein betraden. JooP Muziekopleidingen had een blaasorkestje geformeerd dat voor aanvang van de lessen bij de schoolpoort muziek maakte. Vrolijk danste de jeugd mee op de Snollebollekes-hit ‘Links Rechts’. Aansluitend zijn er die dag drie muzikale workshops voor de zestig kinderen uit de groepen vijf en zes. Die bezoeken bovendien om 11.00 uur de repetitie van Buchestelle in het Muziekhuis aan de Passage Riche en mogen meespelen met het seniorenorkest.

VERTELCONCERT

Boxtel’s Harmonie voert morgenavond, zaterdag 25 maart in het Jacob-Roelandslyceum de familievoorstelling Around the World in 80 Days uit, gebaseerd op de gelijknamige roman van Jules Verne. Het optreden met een verteller begint om 19.30 uur en wordt om 18.45 ingeleid door een voorprogramma door de jeugdslagwerkgroep van de vereniging. Kaarten zijn te koop via www.boxtelsharmonie.nl.

MEEZINGEN MET DISNEY

Leerlingen uit de groepen vijf en zes van de Angelaschool krijgen komende week twee muzieklessen door een docent van opleidingsorganisatie Muzebox, die lesgeeft in de Breukelse basisschool. De school sluit samen met de Gildenbondsharmonie de Kindermuziekweek zaterdag 1 april af met het vrolijke concert A-meezing Disney, dat bol staat van songs die goed in het gehoor liggen.

Bezoekers kunnen vanaf 14.00 uur volop meezingen met bekende hits uit Disneyfilms als Jungle Book en The Lion King. In de Tijberzaal van het Baanderherencollege betreedt het On-Stage-orkest het podium met ensembles van Angela’s Project. Na afloop kan iedereen instrumenten uitproberen tijdens een muziekmarkt. De toegang tot dit concert is gratis. 

Alle activiteiten in de Kindermuziekweek worden gecoördineerd door JooP Muziekopleiding in samenwerking met Cultuurbox van Brede Scholen Boxtel. 

Een gelegenheidsorkestje van JooP Muziekopleidingen heette de leerlingen van De Vorsenpoel vanochtend welkom bij de start van de Kindermuziekweek.
Een gelegenheidsorkestje van JooP Muziekopleidingen heette de leerlingen van De Vorsenpoel vanochtend welkom bij de start van de Kindermuziekweek.
Een gelegenheidsorkestje van JooP Muziekopleidingen heette de leerlingen van De Vorsenpoel vanochtend welkom bij de start van de Kindermuziekweek.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Camping De Mus'donck aan de Gemondesestraat 8 werd enkele jaren terug door de nieuwe eigenaren Sylvia Beerens en Manfred Beckmann Lapré omgedoopt tot Blue Woods.
Groene Hart hekelt gemeentebeleid milieuvriendelijk Blue Woods Natuur & milieu 11 uur geleden
Koningsdag in Esch.
Oranje tompouce voor gedecoreerden Esch Cultuur 12 uur geleden
Sinds woensdagavond wordt er flink aan het podium gewerkt waar de artiesten en bands de komende dagen op gaan treden tijdens koningsnacht, Koningsdag en de oranjebraderie.
De oranjestemming stijgt, nu de temperatuur nog Cultuur 13 uur geleden
De duiventoren uit 1661 met op de achtergrond Het Groot Duijfhuis, dat nog ruim een eeuw ouder is.
Groot Duijfhuis opent de deuren MuBo 10 jaar 14 uur geleden
Schooljeugd kan zich uitleven tijdens het Koningshockey bij MEP. Dit jaar is er een snelheidsmeter geregeld zodat iedere kind zijn slagkracht te weten kan komen.
Snelheid hockeyslag meten bij MEP Sport 14 uur geleden
Het kerkje van Bokhoven.
Bokhovenlezing met Ger van den Oetelaar Duurzaamheid 15 uur geleden
Vorig jaar was het Concordiapark in Liempde op Koningsdag het toneel van de kleedjesmarkt. Dit keer verhuizen de kinderen naar de vuurput. Achter D'n Liempdsen Herd is een bijen- en plantenmarkt (foto boven).
Traditionele activiteiten in oranje Liempde Cultuur 17 uur geleden
Het monumentale kanunikkenhuisje op Duinendaal ligt in de schaduw van de Sint-Petrusbasiliek.
Museum Canonije brengt leven en werk kanunniken in beeld MuBo 10 jaar 19 uur geleden