Afbeelding

Gezond bewegen in Groene Woud

Algemeen

Het vijftienjarig jubileum van nationaal landschap Het Groene Woud wordt afgesloten met een zesdaags evenement over gezond bewegen. Dit wordt gehouden van 24 tot en met 29 augustus, de laatste week van de schoolvakanties in deze regio. Organisatoren van wandel-, fiets en andere 'beweeg'-tochten kunnen zich hierbij aansluiten en zich aanmelden tot 22 juni.

In de jubileumweek worden dagelijks activiteiten aangeboden op verschillende plekken in Het Groene Woud en wordt zaterdag 29 augustus afgesloten met een groots sportfeest. Doel is om bewoners en bezoekers kennis te laten maken met het fraaie landschap tussen de stedendriehoek 's-Hertogenbosch, Eindhoven en Tilburg. Organisatoren van zowel bestaande als nieuwe tochten kunnen zich aanmelden om mee te doen. Aangemelde tochten en activiteiten profiteren van de inspanningen die vanuit Het Groene Woud gedaan worden ter promotie van het zesdaagse evenement, onder andere door de productie van een jubileumboekje waarin de tochten opgenomen worden. Klik hier voor meer informatie. Een tocht aanmelden voor de jubileumweek kan tot 22 juni via gezondbewegen@hetgroenewoud.com of door te bellen naar organisatiebureau Mauri, telefoonnummer (013) 545 49 99.                   

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Camping De Mus'donck aan de Gemondesestraat 8 werd enkele jaren terug door de nieuwe eigenaren Sylvia Beerens en Manfred Beckmann Lapré omgedoopt tot Blue Woods.
Groene Hart hekelt gemeentebeleid milieuvriendelijk Blue Woods Natuur & milieu 14 uur geleden
Koningsdag in Esch.
Oranje tompouce voor gedecoreerden Esch Cultuur 15 uur geleden
Sinds woensdagavond wordt er flink aan het podium gewerkt waar de artiesten en bands de komende dagen op gaan treden tijdens koningsnacht, Koningsdag en de oranjebraderie.
De oranjestemming stijgt, nu de temperatuur nog Cultuur 16 uur geleden
De duiventoren uit 1661 met op de achtergrond Het Groot Duijfhuis, dat nog ruim een eeuw ouder is.
Groot Duijfhuis opent de deuren MuBo 10 jaar 17 uur geleden
Schooljeugd kan zich uitleven tijdens het Koningshockey bij MEP. Dit jaar is er een snelheidsmeter geregeld zodat iedere kind zijn slagkracht te weten kan komen.
Snelheid hockeyslag meten bij MEP Sport 17 uur geleden
Het kerkje van Bokhoven.
Bokhovenlezing met Ger van den Oetelaar Duurzaamheid 18 uur geleden
Vorig jaar was het Concordiapark in Liempde op Koningsdag het toneel van de kleedjesmarkt. Dit keer verhuizen de kinderen naar de vuurput. Achter D'n Liempdsen Herd is een bijen- en plantenmarkt (foto boven).
Traditionele activiteiten in oranje Liempde Cultuur 20 uur geleden
Het monumentale kanunikkenhuisje op Duinendaal ligt in de schaduw van de Sint-Petrusbasiliek.
Museum Canonije brengt leven en werk kanunniken in beeld MuBo 10 jaar 22 uur geleden