Vrijwilligster Marion van der Sangen van De Zonnebloem gaf zaterdag in supermarkt Jumbo uitleg aan wethouder Eric van den Broek over de actie 'Doneer een diner'. (Foto: Gerard Schalkx).
Vrijwilligster Marion van der Sangen van De Zonnebloem gaf zaterdag in supermarkt Jumbo uitleg aan wethouder Eric van den Broek over de actie 'Doneer een diner'. (Foto: Gerard Schalkx).

Doneer een (kerst)diner

Algemeen

Vrijwilligers van De Zonnebloem stonden vrijdag en zaterdag in winkelcentrum Oosterhof om de actie 'Doe mee en doneer een diner' te promoten. Het winkelend publiek kan door middel van coupons een voor-, hoofd- of nagerecht doneren dat bedoeld is voor mensen die het financieel moeilijk hebben of zich eenzaam voelen. In supermarkt Jumbo zijn inmiddels ruim driehonderd bonnen verkocht. Zaterdag 25 oktober vragen vrijwilligers van Voedselbank Boxtel aandacht voor de actie.

'Doe mee en doneer een diner' is een landelijke actie die in de supermarkten van Jumbo is uitgerold om mensen die in een financieel lastige positie zitten of eenzaam zijn, een feestmaal te bezorgen tijdens de feestdagen in december. De Boxtelse vestiging in Oosterhof heeft lokale organisaties gevraagd het initiatief te promoten in de winkel.

De actie loopt nog tot en met dinsdag 27 oktober. Jumbo vult elke twee gedoneerde gerechten aan met een derde gerecht. Alle ingrediënten worden in pakketten verdeeld onder goede doelen, zodat zij een gezellig kerstdiner of -lunch kunnen bereiden voor deelnemers. De bonnen lopen in waarde uiteen van 1,50 (voorgerecht) tot 4,50 euro (hoofdgerecht). Vorig jaar werden in Nederland bijna 330.000 mensen verblijd met een kerstdiner door deze actie.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Camping De Mus'donck aan de Gemondesestraat 8 werd enkele jaren terug door de nieuwe eigenaren Sylvia Beerens en Manfred Beckmann Lapré omgedoopt tot Blue Woods.
Groene Hart hekelt gemeentebeleid milieuvriendelijk Blue Woods Natuur & milieu 14 uur geleden
Koningsdag in Esch.
Oranje tompouce voor gedecoreerden Esch Cultuur 15 uur geleden
Sinds woensdagavond wordt er flink aan het podium gewerkt waar de artiesten en bands de komende dagen op gaan treden tijdens koningsnacht, Koningsdag en de oranjebraderie.
De oranjestemming stijgt, nu de temperatuur nog Cultuur 16 uur geleden
De duiventoren uit 1661 met op de achtergrond Het Groot Duijfhuis, dat nog ruim een eeuw ouder is.
Groot Duijfhuis opent de deuren MuBo 10 jaar 17 uur geleden
Schooljeugd kan zich uitleven tijdens het Koningshockey bij MEP. Dit jaar is er een snelheidsmeter geregeld zodat iedere kind zijn slagkracht te weten kan komen.
Snelheid hockeyslag meten bij MEP Sport 18 uur geleden
Het kerkje van Bokhoven.
Bokhovenlezing met Ger van den Oetelaar Duurzaamheid 18 uur geleden
Vorig jaar was het Concordiapark in Liempde op Koningsdag het toneel van de kleedjesmarkt. Dit keer verhuizen de kinderen naar de vuurput. Achter D'n Liempdsen Herd is een bijen- en plantenmarkt (foto boven).
Traditionele activiteiten in oranje Liempde Cultuur 20 uur geleden
Het monumentale kanunikkenhuisje op Duinendaal ligt in de schaduw van de Sint-Petrusbasiliek.
Museum Canonije brengt leven en werk kanunniken in beeld MuBo 10 jaar 22 uur geleden