Stan van den Aker kon nog twee kaarsjes aansteken van de toch wel prijzige kandelaar die hij en zijn vrienden bestelden.
Stan van den Aker kon nog twee kaarsjes aansteken van de toch wel prijzige kandelaar die hij en zijn vrienden bestelden. Foto: eigen collectie.

Stan en vrienden bestellen kandelaar van 180 euro op Boxtels terras

Algemeen

Een ludieke bestelling op het terras van café Le Temps Perdu aan de Markt in Boxtel. Stan van den Aker en zijn vrienden bestelden via QR-code op de online drankenkaart de ‘kandelaar’. ,,Vanwege de prijs van 180 euro, dachten we dat het stond voor iets heel bijzonders en we verwachtten een spektakel, maar het werd dus een echte kandelaar!”, lacht Stan.

De 19-jarige Stan en zijn maten vierden op Bevrijdingsdag feest in Eindhoven. Hun cluppie PSV werd kampioen. Terug uit de Lichtstad pakten zij nog een afzakkertje bij Le Temps Perdu. Met hun smartphone scanden ze de QR-code voor de drankenkaart. Tussen de keuzes stond ook de ‘kandelaar’. Stan: ,,Voor een prijs van 180 euro: dat moest wel iets bijzonders zijn, dachten we. We verwachtten een grote schaal met hapjes, drankjes, vuurwerk, alles erop en eraan...”

CAFÉ TE KOOP

Maar het werd dus een onvervalste vijfarmige kaarsenhouder... Was het een ludieke actie van eigenaren Claire Wijnstok en Dave van der Meijden? Immers, het sfeervolle café en zijn inboedel staan te koop. ,,Het had zomaar een grapje van ons kunnen zijn”, lacht Claire. ,,Maar nee, dit is per ongeluk ontstaan. We hebben er wel hartelijk om gelachen!”

De uitbaters organiseren van tijd tot tijd voor groepen het zogeheten ‘Moorddiner’, een levensecht Cluedo waarbij de deelnemers samen tafelen. Claire: ,,De gasten kunnen dan ook dingen bestellen die met het spel te maken hebben. Zoals de kandelaar.”

NIEUWSGIERIG

Op de een of andere manier was het object ook op de online drankenkaart beland. Gasten kunnen direct afrekenen. Stan en zijn vrienden hadden dus al betaald. ,,We waren echt nieuwsgierig naar wat het was...” De serveerder zag de bestelling binnenkomen op het computerscherm en speelde het spelletje mee: zowaar werd er nog een echte kandelaar opgedoken... Stan: ,,Twee stompjes konden we aansteken. We waren in eerste instantie natuurlijk niet blij. Maar we hebben ons geld gewoon teruggekregen, hoor.”

Stan en zijn vrienden vonden de situatie uiteindelijk hilarisch. ,,Of we nog terugkeren naar Le Temps Perdu? Ja joh, we gaan hier meestal naartoe. Maar de volgende keer bestellen we géén kandelaar!”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Pål Jansen

Heeft u een tip over dit onderwerp? Mail naar Adjunct-hoofdredacteur pol.jansen@brabantscentrum.nl

Logo
Cor Molenaar en zijn zus Karin van Overbeek, vorig jaar tijdens de Heilig Bloedprocessie. Komende zondag loopt ook broer Michiel mee, die komt daarvoor speciaal over vanuit Schotland.
Terug naar Boxtel om mee te doen aan bloedprocessie. Zelfs vanuit Schotland Boxtels Dorpsfeest 10 uur geleden
Countrymuziek in gemeenschapshuis De Rots.
De Rots vult zich met countrymuziek Cultuur 12 uur geleden
Jeugd van de Sint-Petrusschool presenteerde eerder in deze krant de kunstwerken voor de expositie in MuBo.
Spoken word tijdens expositie MuBo viert Jong Talent MuBo 10 jaar 13 uur geleden
Liempdse kunstenaars laten hun werk zien tijdens het Liempds Kunstpad, zoals lichtschilder Tonny van Bree in 2022.
Kunstliefhebbers halen hun hart op in Liempde MuBo 10 jaar 15 uur geleden
Meekijken in een brandweerwagen, op een politiemotor zitten of zelfs in de boeien geslagen worden. In jongerencentrum B-Town werd vorig jaar ook al eens een veiligheidsdag georganiseerd.
Brandjes blussen met brandweerman Sam op de Markt Gemeente Boxtel 16 uur geleden
Vendelier Freek Claasen van het gilde Sint-Barbara & Sint-Joris.
Trom- en vendelworkshop MuBo 10 jaar 18 uur geleden
Logo
Archieffoto van een internationale jeugdwedstrijd bij Hockeyclub Liempde. De vereniging is toe aan nieuw kunstgras en hoopt in ieder geval voor 2026 dat het enige wedstrijdveld wordt vervangen.
'Investering in kunstgrasvelden voelt als willekeur' Sport 21 uur geleden
Fietsen bij winkelcentrum Oosterhof, nog voor de verbouwing.
Boxtel stimuleert fietsgebruik met winactie Algemeen 23 mei, 19:30