Afbeelding
Foto: Peter de Koning

Oosterhof koopt laatste meters voor renovatie

Algemeen Boxtel Oost (c) Winkelcentra Nieuws (c)

De winkeliers van Oosterhof hopen dat in mei de schop in de grond gaat voor de verbouwing van het winkelcentrum in Boxtel Oost. Het verlenen van de omgevingsvergunning is nog slechts een formaliteit. De ondernemers kopen echter nog wel enkele vierkante meters grond van de gemeente.

Oosterhof breidt een klein beetje uit: 248 vierkante meter om precies te zijn. Zo moet een stukje aan de noordzijde (156 vierkante meter) worden uitgebreid en extra plek komen voor afvalcontainers (92 vierkante meter). Volgens voorzitter Corné de Jong is tijdens een ledenvergadering van stichting Winkelcentrum Oosterhof besloten om de grond te kopen. ,,Zodoende kan de gemeente overgaan tot het verlenen van de omgevingsvergunning”, vertelt De Jong. ,,Wij stonden er in het begin niet bij stil dat de gemeente geen vergunning kan afgeven voor een ontwikkeling op grond die wij niet bezitten.”

Het is nu slechts nog wachten tot er groen licht wordt gegeven. De Jong verwacht dat dit spoedig zal gebeuren, al beseft hij wel dat de ondernemers van Oosterhof pas feest zullen vieren zodra de schop in de grond gaat. ,,Er zijn in het verleden natuurlijk vaker plannen geweest voor Oosterhof. Die ongerustheid heeft begrijpelijkerwijs te maken met die eerdere ervaringen”, weet De Jong. De voorzitter maakt zich echter geen zorgen. ,,Eerst dachten aan april om te starten, nu gaat de bouw ergens in mei beginnen.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Camping De Mus'donck aan de Gemondesestraat 8 werd enkele jaren terug door de nieuwe eigenaren Sylvia Beerens en Manfred Beckmann Lapré omgedoopt tot Blue Woods.
Groene Hart hekelt gemeentebeleid milieuvriendelijk Blue Woods Natuur & milieu 10 uur geleden
Koningsdag in Esch.
Oranje tompouce voor gedecoreerden Esch Cultuur 11 uur geleden
Sinds woensdagavond wordt er flink aan het podium gewerkt waar de artiesten en bands de komende dagen op gaan treden tijdens koningsnacht, Koningsdag en de oranjebraderie.
De oranjestemming stijgt, nu de temperatuur nog Cultuur 12 uur geleden
De duiventoren uit 1661 met op de achtergrond Het Groot Duijfhuis, dat nog ruim een eeuw ouder is.
Groot Duijfhuis opent de deuren MuBo 10 jaar 13 uur geleden
Schooljeugd kan zich uitleven tijdens het Koningshockey bij MEP. Dit jaar is er een snelheidsmeter geregeld zodat iedere kind zijn slagkracht te weten kan komen.
Snelheid hockeyslag meten bij MEP Sport 14 uur geleden
Het kerkje van Bokhoven.
Bokhovenlezing met Ger van den Oetelaar Duurzaamheid 14 uur geleden
Vorig jaar was het Concordiapark in Liempde op Koningsdag het toneel van de kleedjesmarkt. Dit keer verhuizen de kinderen naar de vuurput. Achter D'n Liempdsen Herd is een bijen- en plantenmarkt (foto boven).
Traditionele activiteiten in oranje Liempde Cultuur 16 uur geleden
Het monumentale kanunikkenhuisje op Duinendaal ligt in de schaduw van de Sint-Petrusbasiliek.
Museum Canonije brengt leven en werk kanunniken in beeld MuBo 10 jaar 18 uur geleden