Afbeelding
Foto: Marie Fick

Boxtelse boeren vertrekken naar provinciehuis

Algemeen

Het is de tweede dag van een week vol boerenprotesten bij het provinciehuis van Brabant. Vanmorgen toog een delegatie van Boxtelse agrariërs naar 's-Hertogenbosch om te protesteren tegen het stikstofbeleid. Een aantal tractoren zijn voorzien van leuzen en Friese vlaggen, een ludieke manier waarop de boeren willen laten zien dat ze liever het beleid van die provincie in Brabant zien.

Rond elf uur verzamelden verschillende boeren bij eetcafé De Ketting aan de Bosscheweg. Daaronder ook Stan Verhoeven uit Liempde en Arno van Pelt uit Boxtel. Friesland zwichtte vorige week al voor het boerenprotest, maar Brabant blijft vooralsnog bij het huidige beleid. Daarop kondigden de agrariërs aan iedere dag actie te gaan voeren. Om beurten komt steeds een andere regio naar de provinciehoofdstad om hun ongenoegen duidelijk te maken.

Binnen de provincie heeft de CDA zich weer achter de boeren geschaard en daarmee een bom onder het zwaarbevochten en nog vrij prille coalitie-akkoord binnen de Brabantse Provinciale Staten gelegd.

OP DE FOTO: Verschillende boeren uit Boxtel en omgeving vertrokken vanmorgen richting het provinciehuis in 's-Hertogenbosch. (Foto: Marie Fick, persburo Sander van Gils).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Rens van den Elsen

Heeft u een tip over dit onderwerp? Mail naar Redacteur Brabants Centrum

Logo
Liefhebbers van rock & roll muziek, kwamen zaterdagavond aan hun trekken in de tent in het Concordiapark in Liempde. Daar traden The Explosion Rockets op. De band bracht hits van Elvis, Jerry Lee Lewis, Chuck Berry en vele anderen.
Explosion Rockets zorgen voor swingende start Rock en Rollend Liempde Cultuur 9 uur geleden
De jeugdleden van TS Dekker gingen afgelopen week op voor hun halfjaarlijkse kubexamens.
Leden TS Dekker niveau hoger na kubexamens Sport 11 uur geleden
De jeugdspelers van team JO9-1 van RKSV Boxtel zijn kampioen geworden in de hoofdklasse.
Jeugdkampioenen RKSV Boxtel spelen nog tegen Engelse ploeg Sport 12 uur geleden
Een blik op Lseven. De nieuwe beachclub in park Molenwijk opent woensdag 2 februari
Netwerkavond voor ondernemers bij Lseven Zakelijk 14 uur geleden
Logo
Afbeelding
Schaakmat Jeugd 16 uur geleden
Rinie Plantema (links) en Cis Vissers, voormalig ambassadeur van stichting KiKa, in de dwarsdeelschuur vol spullen voor de verkoop tijdens een eerdere editie van de garagesale.
Garagesale in Esch levert 1.200 euro op voor KiKa Algemeen 17 uur geleden
Logo
Met enige regelmaat is regen spelbreker tijdens de Heilig Bloedprocessie. Hier schuilen de dragers van het schrijn met de Heilig Bloeddoek in en bij een abri aan de Mgr. Wilmerstraat. Even later werd bekend dat de stoet ontbonden werd.
Bloedprocessie gaat altijd door. Oók als het regent Cultuur 18 mei, 14:00
One Two Trio viert net als fanfare Concordia een jubileum, al komen de drie Boxtelaren met dertig jaar bestaan nog niet bijna aan het 150-jarig bestaan van de Liempdse vereniging.
Een, twee, drie dagen feest in Liempde met fanfare Concordia Cultuur 18 mei, 12:00