De nieuwe situatie op de kruising Barrierweg-Roderweg. (Foto: Albert Stolwijk).
De nieuwe situatie op de kruising Barrierweg-Roderweg. (Foto: Albert Stolwijk). Foto: Albert Stolwijk

Kruising Liempde weer open

Algemeen

De kruising Barrierweg-Roderweg is weer open voor verkeer. De voorbije weken was een deel van de weg al open, alleen konden automobilisten nog niet afslaan naar de Roderweg vanaf de t-splitsing. Dat kan inmiddels dus weer wel.

Wel is er op de bewegwijzering een klein foutje opgetreden. Op een van de borden worden fietsers namelijk verwezen naar Boxel in plaats van Boxtel. 's-Hertogenbosch daarentegen staat dan weer wel goed gespeld, maar bij die plaatsnaam ontbreekt het aantal kilometers dat nog moet worden afgelegd om  die stad te bereiken...

Het schijnt toch een dingetje te zijn, die verkeersborden in Liempde. Want er stonden ook al 30-kilometerborden naast de Barrierweg. Dat die überhaupt geplaatst werden, vond bakker Jos van Eijndhoven, wiens winkel gevestigd is aan de Barrierweg, zeer ironisch. Er geldt voor zijn deur sowieso een maximumsnelheid van dertig kilometer per uur. Een regel waar overigens slechts weinigen zich van aantrekken volgens Van Eijndhoven... Daarnaast stond er vanwege de werkzaamheden ook lange tijd een dranghek ter hoogte van de Coop met een bord dat aangaf dat doorgaand verkeer gestremd was, maar dat winkels wel 'berijkbaar' waren. Die tekst werd echter al gauw aangepast.

ROLSTOELVRIENDELIJK LIEMPDE

Belangrijker echter voor de kwetsbare weggebruikers is dat het wegdek en de aanpalende voetpaden rondom Roderweg-Barrierweg toegankelijker voor hen zijn gemaakt. Dit geldt niet alleen voor het gebied rondom de t-spitsing, maar ook vanaf de kruising tot aan de Hofstad is een verbeterd pad aangelegd. Het heringerichte deel is een van de projecten van Rolstoelvriendelijk Liempde (RVL). Dit burgerinitiatief, dat ondersteund wordt door de gemeente Boxtel met 500.000 euro, maakt de paden op verschillende locaties in Liempde toegankelijk voor kwetsbare voetgangers, zoals rolstoelers, rollatorgebruikers en ouders met kinderwagens. 

Nog maar vijf kilometer fietsen naar.... Boxel? Joop van der Pol ontdekte de kapitale spelfout. (Foto: Joop van der Pol).
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Pål Jansen

Heeft u een tip over dit onderwerp? Mail naar Redacteur Brabants Centrum

Logo
Het centrum van Boxtel stond tijdens Koningsdag bol van de activiteiten. In de ochtend en middag voor gezinnen met kinderen en in de avond voor de volwassenen.
Spatje regen deert bezoekers Koningsdag in Boxtel niet Cultuur 2 uur geleden
Logo
Afbeelding
Vrije Tribune: vergunningen Vion Opinie 3 uur geleden
De voorraad lege flessen groeit nog steeds. Deze foto is van woensdagochtend.
Lege flessen tegen eenzaamheid voor Met je hart Algemeen 4 uur geleden
Logo
pp Op de sportvelden van hockeyclub MEP en voetbalvereniging ODC streden basisschoolleerlingen met elkaar om de begeerde trofeeën.
Honderden basisschoolleerlingen op velden ODC en MEP: 'We hebben twee keer bijna gescoord' Jeugd 5 uur geleden
De tiende editie van de Open Boxtelse Quizronde staat zaterdag 15 juni op het programma.
Tweede lustrum voor populaire Open Boxtelse Quizronde Cultuur 6 uur geleden
Logo
Afbeelding
In de hemel Column 7 uur geleden
Logo
Timur en Thomas (links met de twee oranje mutsen op) verkochten bubble tea op de Boxtelse vrijmarkt. Mirzan en Serwan maakten reclame met een megafoon. Siem Strijbosch (rechts) speelde voor klant.
What's Up, Bubble-Boys? Cultuur gisteren
Poelifinario-winnares Elke Vierveijzer woont sinds enkele jaren in Liempde en kon vorig jaar niet ontbreken tijdens Live in Liempde.
Live in Liempde komt met alternatief voor wie geen kaartje heeft voor hoofdprogramma Cultuur gisteren