Werkgeversvereniging SPIN is voor de gemeente Boxtel niet langer dé gesprekspartner als het gaat over bedrijventerrein Ladonk.
Werkgeversvereniging SPIN is voor de gemeente Boxtel niet langer dé gesprekspartner als het gaat over bedrijventerrein Ladonk.

B. en W. Boxtel breekt met SPIN

Algemeen

De gemeente Boxtel verbreekt de samenwerking met de plaatselijke werkgeversorganisatie SPIN. Dat heeft wethouder Eric van den Broek (economische zaken) afgelopen week in een gesprek met het SPIN-bestuur laten weten. Het convenant is formeel opgezegd met ingang van september volgend jaar.

De relatie tussen gemeente en SPIN staat al jaren op gespannen voet en meermalen botste het. Over de aanleg van een biomassaplein op bedrijventerrein Vorst B bijvoorbeeld en over de verkeersoplossingen die nodig zijn als straks de dubbele overweg in de Tongersestraat wordt gesloten. Vaak trok SPIN fel van leer en uiteindelijk besloten beide partijen begin dit jaar een time-out in te lassen. ,,Een verstandig besluit", concludeert Van den Broek in de brief die hij woensdag persoonlijk aan het SPIN-bestuur overhandigde.

De huidige manier van samenwerken tussen SPIN en de gemeente draagt volgens Van den Broek onvoldoende bij aan het doel om de Boxtelse economie naar een hoger plan te tillen. Hij wil de komende jaren een meer direct contact met ondernemers op bedrijventerrein Ladonk in plaats van met alleen het SPIN-bestuur dat hen vertegenwoordigt. Dat betekent overigens niet dat SPIN als gesprekspartner terzijde wordt geschoven. Het is voortaan slechts een van de partijen waarmee wordt overlegd.

Volgens voorzitter Patrick van Loosbroek van SPIN komt de opzegging van het convenant niet als een verrassing. Wat de consequenties zijn, is volgens hem nog niet helemaal duidelijk. ,,Feit is wel dat SPIN juist ooit mede is opgericht als gesprekspartner voor de gemeente omdat afzonderlijke ondernemers daar in de praktijk niet altijd tijd voor vrij kunnen maken." Maar zelfs het realiseren van simpele, praktische zaken waar SPIN om vroeg, kreeg de gemeente niet voor elkaar, aldus de SPIN-voorzitter: ,,In het samenwerkingsconvenant voor Ladonk hebben we elkaar blijkbaar te ingewikkelde dingen beloofd."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Zonnepanelen op het dak van de Angelaschool.
Zonnepanelen: waar gaat dat heen? Duurzaamheid 1 uur geleden
Het protestants kerkje aan de Clarissenstraat in Boxtel werd in 1812 gebouwd en is ontworpen door de Boxtelse architect, landmeter en politicus Hendrik Verhees. Op de achtergrond de toren van de Sint-Petrusbasiliek.
Ruud van Nooijen belicht historie van Boxtelse protestanten MuBo 10 jaar 15 uur geleden
Kas Beekmans tijdens een training op het TT-circuit in Assen op zijn nieuwe 600cc motor. De Boxtelaar promoveert komend seizoen naar een hogere klasse met zwaardere motoren.
Kas Beekmans promoveert naar zwaardere 600cc klasse Sport 19 uur geleden
Ramon Mulder (rechts) van Irene in duel met twee spelers van Mosa. De Gemondenaren misten veel kansen, waardoor ze uiteindelijk met 0-1 in eigen huis verloren.
Irene verliest thuis in duel van gemiste kansen Sport 20 uur geleden
De oud-gedecoreerden in Esch maken er een gezellige Koningsdag van. De officieuze bijeenkomst vormt een treffen van bekenden. Er is altijd wel wat bij te praten en de bewoners kennen elkaar allemaal.
Onofficiële bijeenkomst gedecoreerden Esch smaakt naar meer Cultuur 20 uur geleden
Vorig jaar werd de Boxtelse groep wandelaars onderweg aangemoedigd en voorzien van koffie en thee met een wafel door vrijwilligster Willemien Renders en haar man Henk.
Wandelen naar de Sint-Jan. Voor 'Met je hart' Verenigingen 21 uur geleden
RKSV Boxtel maakt nog altijd kans op het kampioenschap in de vijfde klasse D. De munselploeg won met 2-1 van Riel.
Boxtel wint zware strijd tegen tien man van Riel en blijft in kampioensrace Sport 22 uur geleden
Logo
De Oranjebraderie in Boxtel trok zondag volop bekijks. Het winkelend publiek kwam voor de koopjes, maar ook aan de kinderen was gedacht. Zo liep er een gigantische aap door het centrum.
Jagen op koopjes, potje darten en rondjes draaien in de carrousel tijdens drukbezochte Oranjebraderie Boxtel Cultuur 23 uur geleden