Afbeelding

Even de stembanden ontspannen bij Talent Factory

Algemeen

Nee, het is geen yogales waar bezoekers tijdens de open dag van Talent Factory in terecht zijn gekomen. Ontspannen liggen de deelnemers op de zwart-wit geblokte vloer van één van de repetitieruimten. Met stem- en ademhalingsoefeningen proberen zij hun stembanden zo veel mogelijk te ontspannen. ,,Door dit te doen, zorg je ervoor dat je je stembanden niet overbelast", licht zangpedagoog Marloes Korthout toe.

,,Mijn stembanden zijn veel meer ontspannen. Mijn strottenhoofd zit lager nu", constateert het Boxtelse talent Nohr de Vos (13), die bekendheid vergaarde met haar deelname aan het Junior Song Festival. ,,Dat is ook precies de bedoeling", lacht Korthout. Enkele tientallen nieuwsgierigen kwamen op de eerste open dag van Talent Factory aan de Bergstraat in Liempde af. Daar konden zij deelnemen aan korte workshops en kennismaken met de docenten.

Ook het jonge Liempdse talent Senna Smulders (bijna 11) is nieuwsgierig naar wat de talentenschool te bieden heeft. ,,Ik zit al in een talentenklas in Oss, maar dat is ver rijden elke keer. Dit is lekker dichtbij, dus ik ben heel benieuwd of het iets voor me is." Bij Talent Factory volgen leerlingen niet alleen zangles, ze worden ook geschoold in theater en dans. ,,En dat is hartstikke fijn, want ik vind acteren en dansen erg leuk", glundert Senna. Het jonge zangtalent schopte het vorig jaar tot The Blind Auditions van het populaire tv-programma The Voice Kids en zong vorige week tijdens de BeCool talentenmiddag van fanfare Concordia in De Serenade de sterren van de hemel tijdens haar uitvoering van het liedje 'Als alle lichten zijn gedoofd' van Marco Borsato, 

Cursus

Een platform waar cursussen worden aangeboden aan talentvolle kinderen en jongeren tussen 10 en 20 jaar op het gebied van zang, dans en theater: dat is Talent Factory. Kees Berkelmans en Miranda van Engelshoven, beide ervaren in de wereld van muziek en entertainment, staan aan het roer van Talent Factory. Daarnaast heeft de organisatie docenten aan zich gebonden die ervaring hebben binnen de disciplines zang, dans en theater. 

De eerste audities worden op 2 juli afgenomen voor het eerste trimester van Talent Factory dat na de zomervakantie van start gaat. Talenten die willen deelnemen aan de speciale klas, moeten beschikken over een basisniveau en natuurlijk over aanleg in zang of dans. ,,De talenten krijgen in kleine groepen twaalf weken lang, drie uur per week, les in zang, dans en theater", legt Van Engelshoven uit. ,,Anderhalf uur wordt aandacht besteed aan het zelfgekozen hoofdvak: zang of dans, vervolgens drie kwartier aan het bijvak (zang of dans) en drie kwartier aan theater." Daarnaast wordt onder meer aandacht besteed aan de innerlijke motivatie en de persoonlijkheden van talenten.

Open dag

Ook op zondag 19 juni kunnen mensen nog een kijkje nemen in het pand aan de Bergstraat 11 te Liempde. Tussen 14.00 en 16.30 uur kunnen bezoekers kennismaken met de organisatie. Zo is het mogelijk om deel te nemen aan korte workshops zang en dans. Hiervoor dienen belangstellenden zich vooraf aan te melden via de website www.talentfactory.nl of uiterlijk een uur voordat de open momenten van start gaan.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

De ASML-campus in Veldhoven.
Balans: 'Uitbreiding ASML biedt kansen voor Boxtel' Economie 9 minuten geleden
Logo
De mannen van de hobbyclub in het noodlokaal achter de Sint-Willibrordusschool. Links werkt Fons van der Heijden aan de maquette van het nieuwe onderkomen.
Hobbyclub Esch wil naar trapveldje verhuizen Verenigingen 35 minuten geleden
Zonnepanelen op het dak van de Angelaschool.
Zonnepanelen: waar gaat dat heen? Duurzaamheid 2 uur geleden
Het protestants kerkje aan de Clarissenstraat in Boxtel werd in 1812 gebouwd en is ontworpen door de Boxtelse architect, landmeter en politicus Hendrik Verhees. Op de achtergrond de toren van de Sint-Petrusbasiliek.
Ruud van Nooijen belicht historie van Boxtelse protestanten MuBo 10 jaar 17 uur geleden
Kas Beekmans tijdens een training op het TT-circuit in Assen op zijn nieuwe 600cc motor. De Boxtelaar promoveert komend seizoen naar een hogere klasse met zwaardere motoren.
Kas Beekmans promoveert naar zwaardere 600cc klasse Sport 20 uur geleden
Ramon Mulder (rechts) van Irene in duel met twee spelers van Mosa. De Gemondenaren misten veel kansen, waardoor ze uiteindelijk met 0-1 in eigen huis verloren.
Irene verliest thuis in duel van gemiste kansen Sport 21 uur geleden
De oud-gedecoreerden in Esch maken er een gezellige Koningsdag van. De officieuze bijeenkomst vormt een treffen van bekenden. Er is altijd wel wat bij te praten en de bewoners kennen elkaar allemaal.
Onofficiële bijeenkomst gedecoreerden Esch smaakt naar meer Cultuur 22 uur geleden
Vorig jaar werd de Boxtelse groep wandelaars onderweg aangemoedigd en voorzien van koffie en thee met een wafel door vrijwilligster Willemien Renders en haar man Henk.
Wandelen naar de Sint-Jan. Voor 'Met je hart' Verenigingen 22 uur geleden