Afbeelding

Schooljeugd 'trekt aan de bel'

Algemeen

Leerlingen van de Sint-Petrusschool, Prinses Amaliaschool, De Hobbendonken en De Spelelier doen donderdag 10 maart mee aan de internationale actie 'Wij trekken aan de bel'. Met behulp van toeters, bellen én hun stem gaan ze één minuut herrie maken op het schoolplein. Zo vragen ze aandacht voor het recht op onderwijs van leeftijdgenootjes met een handicap in ontwikkelingslanden die niet naar school kunnen. Dat zijn er meer dan 23 miljoen.

,,Ieder kind moet naar school kunnen. Onderwijs is een recht, géén privilege", stelt het Liliane Fonds. Recht op onderwijs is ook vastgelegd in een VN-verdrag voor de kinderrechten. Toch is de praktijk vaak anders, zéker voor kinderen met een handicap in ontwikkelingslanden. Hoe dat komt? De school is te ver of niet toegankelijk, kinderen worden geweigerd, leerkrachten missen de benodigde kennis en speciaal lesmateriaal en ouders hebben geen geld voor school. Om juist kinderen met een handicap sterker te maken is onderwijs van groot belang. Het Liliane Fonds ondersteunt daarom deze kinderen niet alleen op het gebied van medische zorg, revalidatie en sociale contacten, maar ook met scholing. Dankzij het Liliane Fonds kunnen elk jaar ruim 40.000 kinderen naar school. (Foto: Liliane Fonds). 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Henk van Weert

Heeft u een tip over dit onderwerp? Mail naar henk.van.weert@brabantscentrum.nl

Zonnepanelen op het dak van de Angelaschool.
Zonnepanelen: waar gaat dat heen? Duurzaamheid 2 minuten geleden
Het protestants kerkje aan de Clarissenstraat in Boxtel werd in 1812 gebouwd en is ontworpen door de Boxtelse architect, landmeter en politicus Hendrik Verhees. Op de achtergrond de toren van de Sint-Petrusbasiliek.
Ruud van Nooijen belicht historie van Boxtelse protestanten MuBo 10 jaar 14 uur geleden
Kas Beekmans tijdens een training op het TT-circuit in Assen op zijn nieuwe 600cc motor. De Boxtelaar promoveert komend seizoen naar een hogere klasse met zwaardere motoren.
Kas Beekmans promoveert naar zwaardere 600cc klasse Sport 18 uur geleden
Ramon Mulder (rechts) van Irene in duel met twee spelers van Mosa. De Gemondenaren misten veel kansen, waardoor ze uiteindelijk met 0-1 in eigen huis verloren.
Irene verliest thuis in duel van gemiste kansen Sport 19 uur geleden
De oud-gedecoreerden in Esch maken er een gezellige Koningsdag van. De officieuze bijeenkomst vormt een treffen van bekenden. Er is altijd wel wat bij te praten en de bewoners kennen elkaar allemaal.
Onofficiële bijeenkomst gedecoreerden Esch smaakt naar meer Cultuur 19 uur geleden
Vorig jaar werd de Boxtelse groep wandelaars onderweg aangemoedigd en voorzien van koffie en thee met een wafel door vrijwilligster Willemien Renders en haar man Henk.
Wandelen naar de Sint-Jan. Voor 'Met je hart' Verenigingen 20 uur geleden
RKSV Boxtel maakt nog altijd kans op het kampioenschap in de vijfde klasse D. De munselploeg won met 2-1 van Riel.
Boxtel wint zware strijd tegen tien man van Riel en blijft in kampioensrace Sport 21 uur geleden
Logo
De Oranjebraderie in Boxtel trok zondag volop bekijks. Het winkelend publiek kwam voor de koopjes, maar ook aan de kinderen was gedacht. Zo liep er een gigantische aap door het centrum.
Jagen op koopjes, potje darten en rondjes draaien in de carrousel tijdens drukbezochte Oranjebraderie Boxtel Cultuur 22 uur geleden