Zondag 20 december wordt in Boxtel een fakkeltocht voor de vrede gehouden. Eerder dit jaar trok ook een stille tocht voor de vrede door Boxtel. (Foto: Gerard Schalkx).
Zondag 20 december wordt in Boxtel een fakkeltocht voor de vrede gehouden. Eerder dit jaar trok ook een stille tocht voor de vrede door Boxtel. (Foto: Gerard Schalkx).

Fakkeltocht voor vrede in Boxtel

Algemeen

In samenwerking met de Marokkaanse Moskee, de religieuzen en  kerken in Boxtel organiseert de activiteitencommissie van kasteel Stapelen voor het eerst een fakkeltocht voor de vrede. De fakkeltocht wordt zondag 20 december vanaf 19.00 uur gehouden, deelnemers verzamelen op de binnenplaats van Stapelen.

De fakkeltocht is een manier om in de aanloop naar Kerstmis  gezamenlijk aandacht te vragen voor de hoop en het werken aan vrede voor elk mens en dier over de hele wereld, zo stellen de organisatoren: ,,Er zijn vele brandhaarden, oorlogsgebieden en onverwachte  terroristische aanslagen op burgers die toevallig op de verkeerde plaats en het verkeerde moment ergens aanwezig waren. Er zijn miljoenen mensen op de vlucht voor oorlogsgeweld; ontredderd en ontheemd zoeken ze een nieuwe woonplaats in ,voor hen,  totaal vreemde landen."

Een oproep tot vrede is het thema van de fakkeltocht. ,,Het is geen demonstratie maar een tocht in stilte en verbondenheid met elkaar en met de vele slachtoffers van geweld in de wereld." Deelnemers verzamelen om 19.00 uur op de binnenplaats van het kasteel, de fakkeltocht start om 19.30 uur. Fakkels zijn te huur (2 euro) of te koop (3,50 euro).

Vrijwilligers die willen helpen bij het vullen de van fakkels met olie, het verdelen van fakkels en het inschenken van een warme kop koffie na afloop, kunnen zich melden via info@kasteelstapelen.nl of bellen met Sjaak Beirnaert, telefoon 06-22 54 79 07.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het protestants kerkje aan de Clarissenstraat in Boxtel werd in 1812 gebouwd en is ontworpen door de Boxtelse architect, landmeter en politicus Hendrik Verhees. Op de achtergrond de toren van de Sint-Petrusbasiliek.
Ruud van Nooijen belicht historie van Boxtelse protestanten MuBo 10 jaar 1 uur geleden
Kas Beekmans tijdens een training op het TT-circuit in Assen op zijn nieuwe 600cc motor. De Boxtelaar promoveert komend seizoen naar een hogere klasse met zwaardere motoren.
Kas Beekmans promoveert naar zwaardere 600cc klasse Sport 5 uur geleden
Ramon Mulder (rechts) van Irene in duel met twee spelers van Mosa. De Gemondenaren misten veel kansen, waardoor ze uiteindelijk met 0-1 in eigen huis verloren.
Irene verliest thuis in duel van gemiste kansen Sport 6 uur geleden
De oud-gedecoreerden in Esch maken er een gezellige Koningsdag van. De officieuze bijeenkomst vormt een treffen van bekenden. Er is altijd wel wat bij te praten en de bewoners kennen elkaar allemaal.
Onofficiële bijeenkomst gedecoreerden Esch smaakt naar meer Cultuur 7 uur geleden
Vorig jaar werd de Boxtelse groep wandelaars onderweg aangemoedigd en voorzien van koffie en thee met een wafel door vrijwilligster Willemien Renders en haar man Henk.
Wandelen naar de Sint-Jan. Voor 'Met je hart' Verenigingen 7 uur geleden
RKSV Boxtel maakt nog altijd kans op het kampioenschap in de vijfde klasse D. De munselploeg won met 2-1 van Riel.
Boxtel wint zware strijd tegen tien man van Riel en blijft in kampioensrace Sport 8 uur geleden
Logo
De Oranjebraderie in Boxtel trok zondag volop bekijks. Het winkelend publiek kwam voor de koopjes, maar ook aan de kinderen was gedacht. Zo liep er een gigantische aap door het centrum.
Jagen op koopjes, potje darten en rondjes draaien in de carrousel tijdens drukbezochte Oranjebraderie Boxtel Cultuur 9 uur geleden
Afbeelding
Senioren praten over sociale netwerken en zorgzame buurt Bouwen en wonen 10 uur geleden