Afbeelding

Brabants wielercafé met Boxtels tintje

Algemeen

Het nieuwe wielerseizoen begint als het aan Boxtelaar Bjorn van de Langenberg ligt op zaterdag 2 januari in Eindhoven. Dan organiseert de eigenaar van Super Sport Events in het SX-gebouw een Brabants wielercafé waar drie bekende profwielrenners te gast zijn: Karsten Kroon, Laurens ten Dam en Bram Tankink. Het thema: 'Brabant voorspelt...'

Van de Langenberg is met Super Sport Events een van de jonge ondernemers die in de vroegere glasfabriek van Philips uit 1914 onderdak heeft gevonden. In het café van het huidige SX-gebouw ontvangt de Boxtelaar vanaf 19.30 uur zijn gasten.

De wielersport staat tijdens het Brabants wielercafé centraal, maar dat zal voor mensen die Van de Langenberg kennen geen surprise zijn. De sportieve Boxtelaar is naast ondernemer ook een fanatiek fietser en nam vorig jaar met succes deel aan de Giro di Kika. ,,Het idee om een wielercafé te organiseren bestaat al langer, maar nu zag ik kans drie aansprekende wielrenners vast te leggen."

Van de Langenberg polste Karsten Kroon als eerste. Hij organiseert regelmatig wielerclinics met de Limburgse oud-renner en gebruikte diens netwerk om ook Bram Tankink en Laurens ten Dam in te vliegen.

Het Brabants wielercafé van Super Sport Events in Eindhoven staat open voor alle liefhebbers van de wielersport. Toegangskaarten kosten tien euro en zijn verkrijgbaar bij Cycle Trend aan de Rechterstraat in Boxtel. Kaarten kunnen ook besteld worden via e-mail: info@supersportevents.nl.

De avond duurt van 19.30 tot 00.30 uur en krijgt als thema 'Brabant voorspelt...'. ,,Bezoekers en renners gaan voorspellen welke renners de voorjaarsklassiekers gaan winnen", vertelt Van de Langenberg. (Foto: collectie Bjorn van de Langenberg).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het protestants kerkje aan de Clarissenstraat in Boxtel werd in 1812 gebouwd en is ontworpen door de Boxtelse architect, landmeter en politicus Hendrik Verhees. Op de achtergrond de toren van de Sint-Petrusbasiliek.
Ruud van Nooijen belicht historie van Boxtelse protestanten MuBo 10 jaar 3 uur geleden
Kas Beekmans tijdens een training op het TT-circuit in Assen op zijn nieuwe 600cc motor. De Boxtelaar promoveert komend seizoen naar een hogere klasse met zwaardere motoren.
Kas Beekmans promoveert naar zwaardere 600cc klasse Sport 7 uur geleden
Ramon Mulder (rechts) van Irene in duel met twee spelers van Mosa. De Gemondenaren misten veel kansen, waardoor ze uiteindelijk met 0-1 in eigen huis verloren.
Irene verliest thuis in duel van gemiste kansen Sport 8 uur geleden
De oud-gedecoreerden in Esch maken er een gezellige Koningsdag van. De officieuze bijeenkomst vormt een treffen van bekenden. Er is altijd wel wat bij te praten en de bewoners kennen elkaar allemaal.
Onofficiële bijeenkomst gedecoreerden Esch smaakt naar meer Cultuur 9 uur geleden
Vorig jaar werd de Boxtelse groep wandelaars onderweg aangemoedigd en voorzien van koffie en thee met een wafel door vrijwilligster Willemien Renders en haar man Henk.
Wandelen naar de Sint-Jan. Voor 'Met je hart' Verenigingen 9 uur geleden
RKSV Boxtel maakt nog altijd kans op het kampioenschap in de vijfde klasse D. De munselploeg won met 2-1 van Riel.
Boxtel wint zware strijd tegen tien man van Riel en blijft in kampioensrace Sport 10 uur geleden
Logo
De Oranjebraderie in Boxtel trok zondag volop bekijks. Het winkelend publiek kwam voor de koopjes, maar ook aan de kinderen was gedacht. Zo liep er een gigantische aap door het centrum.
Jagen op koopjes, potje darten en rondjes draaien in de carrousel tijdens drukbezochte Oranjebraderie Boxtel Cultuur 11 uur geleden
Afbeelding
Senioren praten over sociale netwerken en zorgzame buurt Bouwen en wonen 12 uur geleden