Afbeelding

Kritiek op kasseien Burgakker

Algemeen

De gemeenteraadsfractie van Balans gaat dinsdag tijdens de reguliere raadsvergadering vragen stellen over de ophef die is ontstaan over de herinrichting van de Burgakker. Verschillende inwoners klagen dat de kasseien die daar zijn neergelegd veel hinder opleveren voor rolstoelers, scootmobielers en ouders met kinderwagens.

Vorige week maakten tal van inwoners duidelijk dat de heringerichte Burgakker met name tussen Zeeman en bibliotheek De Meierij een onbegaanbare hindernis is geworden voor mensen die zijn aangewezen op een rolstoel, scootmobiel of rollator. Straatbewoners maken melding van meerdere struikelpartijen.

Balans spreekt over 'duidelijke signalen' die vanuit de gemeenschap naar voren komen, die aangeven dat de situatie op de Burgakker 'onveilig' is en dat de straat voor sommige groepen 'onbegaanbaar' is. Dat het gemeentebestuur in reactie op de commotie zegt dat mensen de kans hebben gehad om tijdens de inspraakprocedure te reageren, noemt Balans 'zeer lauw' en 'not done'.

,,Er is snel actie nodig en er mag niet gewacht worden totdat er diverse ongelukken gebeurd zijn", stelt de raadsfractie in de aankondiging van de raadsvragen. De partijn vindt dat de signalen van bewoners serieus genomen moeten worden en dat Boxtel de Burgakker snel moet aanpakken. ,,Wij verwachten dat het college snel tot actie overgaat, ook al is dat zuur van het verspilde geld. De veiligheid van onze burgers en de bereikbaarheid van de diverse voorzieningen in de Burgakker zijn belangrijker voor ons dan het college-prestige met dergelijke onveilige en slecht begaanbare keien."

De Boxtelse gemeenteraad vergadert dinsdag 10 november vanaf 19.30 uur in het gemeentehuis.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Het centrum van Boxtel stond tijdens Koningsdag bol van de activiteiten. In de ochtend en middag voor gezinnen met kinderen en in de avond voor de volwassenen.
Spatje regen deert bezoekers Koningsdag in Boxtel niet Cultuur 2 uur geleden
Logo
Afbeelding
Vrije Tribune: vergunningen Vion Opinie 3 uur geleden
De voorraad lege flessen groeit nog steeds. Deze foto is van woensdagochtend.
Lege flessen tegen eenzaamheid voor Met je hart Algemeen 4 uur geleden
Logo
pp Op de sportvelden van hockeyclub MEP en voetbalvereniging ODC streden basisschoolleerlingen met elkaar om de begeerde trofeeën.
Honderden basisschoolleerlingen op velden ODC en MEP: 'We hebben twee keer bijna gescoord' Jeugd 5 uur geleden
De tiende editie van de Open Boxtelse Quizronde staat zaterdag 15 juni op het programma.
Tweede lustrum voor populaire Open Boxtelse Quizronde Cultuur 6 uur geleden
Logo
Afbeelding
In de hemel Column 7 uur geleden
Logo
Timur en Thomas (links met de twee oranje mutsen op) verkochten bubble tea op de Boxtelse vrijmarkt. Mirzan en Serwan maakten reclame met een megafoon. Siem Strijbosch (rechts) speelde voor klant.
What's Up, Bubble-Boys? Cultuur gisteren
Poelifinario-winnares Elke Vierveijzer woont sinds enkele jaren in Liempde en kon vorig jaar niet ontbreken tijdens Live in Liempde.
Live in Liempde komt met alternatief voor wie geen kaartje heeft voor hoofdprogramma Cultuur gisteren