Spelmoment uit de eerste softbalinterland op Boxtelse bodem tussen de vrouwen van Groot-Brittannië en Oostenrijk. (Foto: Gerard Schalkx).
Spelmoment uit de eerste softbalinterland op Boxtelse bodem tussen de vrouwen van Groot-Brittannië en Oostenrijk. (Foto: Gerard Schalkx).

Softbalinterland in Boxtel

Algemeen

Op het terrein van honk- en softbalvereniging JRC Ducks in het Boxtelse sportpark Den Wielakker werd vrijdagmiddag voor het eerst een officiële softbalinterland afgewerkt. De nationale vrouwenploegen van Groot-Brittannië en Oostenrijk namen het tegen elkaar op. De Britten wonnen met 3-0. 

De oefeninterland gold als voorbereiding voor de twee landenteams op het Europees kampioenschap dat zaterdag 18 juli van start gaat in 's-Hertogenbosch. Titelfavoriet Groot-Brittannië maakte met de verdiende zege op de Oostenrijkse vrouwen de hoge verwachtingen helemaal waar in Boxtel. De duels voor het EK worden gespeeld bij honk- en softbalvereniging Gryphons, alle deelnemende ploegen verblijven gedurende het evenement in deze regio.

Saillant detail is dat het Britse team zaterdag 18 juli om 11.30 uur nog een oefenwedstrijd speelt in Boxtel. Dan is niet een landenteam, maar het vrouwensoftbalteam van JRC Ducks de tegenstander.     

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Het centrum van Boxtel stond tijdens Koningsdag bol van de activiteiten. In de ochtend en middag voor gezinnen met kinderen en in de avond voor de volwassenen.
Spatje regen deert bezoekers Koningsdag in Boxtel niet Cultuur 5 minuten geleden
Logo
Afbeelding
Vrije Tribune: vergunningen Vion Opinie 1 uur geleden
De voorraad lege flessen groeit nog steeds. Deze foto is van woensdagochtend.
Lege flessen tegen eenzaamheid voor Met je hart Algemeen 2 uur geleden
Logo
pp Op de sportvelden van hockeyclub MEP en voetbalvereniging ODC streden basisschoolleerlingen met elkaar om de begeerde trofeeën.
Honderden basisschoolleerlingen op velden ODC en MEP: 'We hebben twee keer bijna gescoord' Jeugd 3 uur geleden
De tiende editie van de Open Boxtelse Quizronde staat zaterdag 15 juni op het programma.
Tweede lustrum voor populaire Open Boxtelse Quizronde Cultuur 4 uur geleden
Logo
Afbeelding
In de hemel Column 5 uur geleden
Logo
Timur en Thomas (links met de twee oranje mutsen op) verkochten bubble tea op de Boxtelse vrijmarkt. Mirzan en Serwan maakten reclame met een megafoon. Siem Strijbosch (rechts) speelde voor klant.
What's Up, Bubble-Boys? Cultuur 22 uur geleden
Poelifinario-winnares Elke Vierveijzer woont sinds enkele jaren in Liempde en kon vorig jaar niet ontbreken tijdens Live in Liempde.
Live in Liempde komt met alternatief voor wie geen kaartje heeft voor hoofdprogramma Cultuur 23 uur geleden