Studenten van de vakinstelling Sint-Lucas staan gezamenlijk met voorman en begeleider Wally van der Werff van de Woonomgevingsploeg (WOP) in hun midden voor de etalage van het Baanrots-complex in de Boxtelse wijk Selissenwal. (Foto: Stefan Latijnhouwers).
Studenten van de vakinstelling Sint-Lucas staan gezamenlijk met voorman en begeleider Wally van der Werff van de Woonomgevingsploeg (WOP) in hun midden voor de etalage van het Baanrots-complex in de Boxtelse wijk Selissenwal. (Foto: Stefan Latijnhouwers).

Nieuwe expo in Baanrotsetalage

Algemeen

Een aantal studenten van de Boxtelse vakinstelling SintLucas heeft afgelopen week de etalage onder wooncomplex Baanrots in de wijk Selissenwal een nieuw aanzicht gegeven. Dit keer staat het werk van de zogeheten WOP-ploeg van Woonstichting Sint-Joseph centraal. De etalage werd maandagmorgen onthuld door de studenten. 

Het inrichten van de etalage komt voort uit een samenwerkingsverband tussen Sint-Joseph en SintLucas. Twee keer per jaar wordt de tijdelijke tentoonstelling gewisseld. De studenten willen met de fraai ingerichte en beschilderde ruimte in Baanrots aandacht vragen voor het werk en de verdiensten van de Woonomgevingsploeg in Boxtel. De 'woppers' verrichten de meest uiteenlopende klusjes, waaronder groenwerkzaamheden, het schoonhouden van brandgangen, repareren van schuttingen en lampen en schilderwerk. ,,We doen dus veel meer dan alleen het aanharken en schoffelen van plantsoenen", zegt begeleider Wally van der Werff.

Investeren in leefbaarheid is het credo bij Sint-Joseph, waarbij de WOP-ploeg in de wijk Selissenwal een belangrijke rol speelt.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Het centrum van Boxtel stond tijdens Koningsdag bol van de activiteiten. In de ochtend en middag voor gezinnen met kinderen en in de avond voor de volwassenen.
Spatje regen deert bezoekers Koningsdag in Boxtel niet Cultuur 1 uur geleden
Logo
Afbeelding
Vrije Tribune: vergunningen Vion Opinie 3 uur geleden
De voorraad lege flessen groeit nog steeds. Deze foto is van woensdagochtend.
Lege flessen tegen eenzaamheid voor Met je hart Algemeen 4 uur geleden
Logo
pp Op de sportvelden van hockeyclub MEP en voetbalvereniging ODC streden basisschoolleerlingen met elkaar om de begeerde trofeeën.
Honderden basisschoolleerlingen op velden ODC en MEP: 'We hebben twee keer bijna gescoord' Jeugd 5 uur geleden
De tiende editie van de Open Boxtelse Quizronde staat zaterdag 15 juni op het programma.
Tweede lustrum voor populaire Open Boxtelse Quizronde Cultuur 6 uur geleden
Logo
Afbeelding
In de hemel Column 7 uur geleden
Logo
Timur en Thomas (links met de twee oranje mutsen op) verkochten bubble tea op de Boxtelse vrijmarkt. Mirzan en Serwan maakten reclame met een megafoon. Siem Strijbosch (rechts) speelde voor klant.
What's Up, Bubble-Boys? Cultuur 23 uur geleden
Poelifinario-winnares Elke Vierveijzer woont sinds enkele jaren in Liempde en kon vorig jaar niet ontbreken tijdens Live in Liempde.
Live in Liempde komt met alternatief voor wie geen kaartje heeft voor hoofdprogramma Cultuur gisteren