Behalve veel beesten waren ook deze prachtige Essche 'ijsprinseschen' te bewonderen in de carnavalsoptocht in de Oggelvorsenpoel. Deze loopgroep won de eerste prijs. (Foto: Stefan Latijnhouwers).
Behalve veel beesten waren ook deze prachtige Essche 'ijsprinseschen' te bewonderen in de carnavalsoptocht in de Oggelvorsenpoel. Deze loopgroep won de eerste prijs. (Foto: Stefan Latijnhouwers).

Beestenboel in optocht Esch

Algemeen

In de carnavalsoptocht in Esch namen zondag verschillende dieren een prominente plek in. Het thema 'Un Bisteboel in d'n Oggelvorsenpoel' bleek een ware inspiratiebron voor de deelnemers.

Het lange lint dat door de straten van het dorp trok bestond uit vijf wagens, vijf loopgroepen en enkele individuen. Eén van de opdrachten van burgemeester Jeannette Zwijnenburg van Haaren was dat tenminste elf diersoorten vertegenwoordigd moesten zijn in de leutstoet. Het publiek langs de route zag onder meer beren, vogels, mussen, een giraffe en ander gedierte voorbijtrekken naast 'mensachtigen' als kabouters en een groep prachtig uitgedoste 'ijsprinseschen'.   

De optocht in de Oggelvorsenpoel werd onder een heerlijk winterzonnetje gadegeslagen door vele honderden toeschouwers, die vooral bij het Marktplein en ter hoogte van Ons Café aan de Leunisdijk rijendik stonden. 

Winnaar in de categorie Wagens werd carnavalsvereniging De Deurdouwers met ´Een berengezellige bingo´. Bij de loopgroepen ging de eerste prijs naar ´De Blauwe Kousen´ met de inzending ´De Essche ijsprinseschen´.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
De mannen van de hobbyclub in het noodlokaal achter de Sint-Willibrordusschool. Links werkt Fons van der Heijden aan de maquette van het nieuwe onderkomen.
Hobbyclub Esch wil naar trapveldje verhuizen Verenigingen 10 minuten geleden
Zonnepanelen op het dak van de Angelaschool.
Zonnepanelen: waar gaat dat heen? Duurzaamheid 2 uur geleden
Het protestants kerkje aan de Clarissenstraat in Boxtel werd in 1812 gebouwd en is ontworpen door de Boxtelse architect, landmeter en politicus Hendrik Verhees. Op de achtergrond de toren van de Sint-Petrusbasiliek.
Ruud van Nooijen belicht historie van Boxtelse protestanten MuBo 10 jaar 16 uur geleden
Kas Beekmans tijdens een training op het TT-circuit in Assen op zijn nieuwe 600cc motor. De Boxtelaar promoveert komend seizoen naar een hogere klasse met zwaardere motoren.
Kas Beekmans promoveert naar zwaardere 600cc klasse Sport 20 uur geleden
Ramon Mulder (rechts) van Irene in duel met twee spelers van Mosa. De Gemondenaren misten veel kansen, waardoor ze uiteindelijk met 0-1 in eigen huis verloren.
Irene verliest thuis in duel van gemiste kansen Sport 21 uur geleden
De oud-gedecoreerden in Esch maken er een gezellige Koningsdag van. De officieuze bijeenkomst vormt een treffen van bekenden. Er is altijd wel wat bij te praten en de bewoners kennen elkaar allemaal.
Onofficiële bijeenkomst gedecoreerden Esch smaakt naar meer Cultuur 21 uur geleden
Vorig jaar werd de Boxtelse groep wandelaars onderweg aangemoedigd en voorzien van koffie en thee met een wafel door vrijwilligster Willemien Renders en haar man Henk.
Wandelen naar de Sint-Jan. Voor 'Met je hart' Verenigingen 22 uur geleden
RKSV Boxtel maakt nog altijd kans op het kampioenschap in de vijfde klasse D. De munselploeg won met 2-1 van Riel.
Boxtel wint zware strijd tegen tien man van Riel en blijft in kampioensrace Sport 23 uur geleden