De band The Explosion Rockets verzorgt zaterdag 18 mei een optreden in de tent in het Liempdse Concordiapark.
De band The Explosion Rockets verzorgt zaterdag 18 mei een optreden in de tent in het Liempdse Concordiapark. Foto: Ruud Kuijpers

Het gaat drie dagen rocken en rollen in Liempde

Cultuur

Een ‘grommend’ pinksterweekend vol muziek en auto’s in Liempde. Van 18 tot en met 20 mei is het Concordiapark het middelpunt van Rock en Rollend Liempde.

Pinksteren is al vele jaren het toneel voor het eendaagse muziekfestival Limuscene en de Brabantse Oldtimerdag, respectievelijk op eerste en tweede pinksterdag. De organisaties werken dit jaar samen met Kees Berkelmans van eventlocatie Bij de Buren aan de Barrierweg. De horecaondernemer zorgt onder meer voor de terreinaankleding. 

Het driedaagse festijn in het Concordiapark start zaterdagavond met een optreden van rock- en rollband The Explosion Rockets. Tussen de sets door draait Liempdenaar Albert Bressers muziek vanaf zijn bijzondere dj-tafel, een grote jukebox. 

De inmiddels bekende rood-witte tent is open vanaf 20.00 uur. Kaarten kosten 10,80 euro en zijn verkrijgbaar via www.ticketkantoor.nl/shop/Liempde2024.

DERTIEN BANDS

Zondag staat opnieuw in het teken van muziek. Tijdens Limuscene treden dertien bands op: in de tent en in de kiosk in het park. Een van de formaties is The Mono Kids van Boxtelaar Michel Geelen (zie artikel hiernaast). Iedereen is welkom tussen 13.30 en 23.00 uur. De entree is gratis.

De Brabantse Oldtimerdag is op maandag 20 mei. Grote aantallen klassieke voertuigen vertrekken vanaf Liempde voor een rondrit in de regio. Het evenement van de nostalgische vereniging Terug in d’n Ted Liemt trekt steevast veel toeschouwers naar het dorpshart.

Zodra alle deelnemers terug zijn van hun toertocht, volgen er optredens van de muziekformaties Raustabouts en Ducktails. De eerste stoet vertrekt om 09.00 uur. Tot 18.00 uur is er voor bezoekers van alles te beleven in en rond het Concordiapark.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Rens van den Elsen

Heeft u een tip over dit onderwerp? Mail naar Redacteur: rens.vandenelsen@brabantscentrum.nl

De jeugdleden van TS Dekker gingen afgelopen week op voor hun halfjaarlijkse kubexamens.
Leden TS Dekker niveau hoger na kubexamens Sport 1 uur geleden
De jeugdspelers van team JO9-1 van RKSV Boxtel zijn kampioen geworden in de hoofdklasse.
Jeugdkampioenen RKSV Boxtel spelen nog tegen Engelse ploeg Sport 2 uur geleden
Een blik op Lseven. De nieuwe beachclub in park Molenwijk opent woensdag 2 februari
Netwerkavond voor ondernemers bij Lseven Zakelijk 3 uur geleden
Logo
Afbeelding
Schaakmat Jeugd 5 uur geleden
Rinie Plantema (links) en Cis Vissers, voormalig ambassadeur van stichting KiKa, in de dwarsdeelschuur vol spullen voor de verkoop tijdens een eerdere editie van de garagesale.
Garagesale in Esch levert 1.200 euro op voor KiKa Algemeen 7 uur geleden
Logo
Met enige regelmaat is regen spelbreker tijdens de Heilig Bloedprocessie. Hier schuilen de dragers van het schrijn met de Heilig Bloeddoek in en bij een abri aan de Mgr. Wilmerstraat. Even later werd bekend dat de stoet ontbonden werd.
Bloedprocessie gaat altijd door. Oók als het regent Cultuur gisteren
One Two Trio viert net als fanfare Concordia een jubileum, al komen de drie Boxtelaren met dertig jaar bestaan nog niet bijna aan het 150-jarig bestaan van de Liempdse vereniging.
Een, twee, drie dagen feest in Liempde met fanfare Concordia Cultuur 18 mei, 12:00
Brabantse Oldtimerdag 2023 in Liempde.
Rocken en rollen in het Liempdse Concordiapark Cultuur 18 mei, 10:00