De Dino van Boxtel doet mee aan Alpe d'Huzes! Zogenaamd dan. Een groepje vrijwilligers houdt een ludieke inzamelingsactie voor het goede doel met de Styracosaurus die op rotonde La Salle staat.
De Dino van Boxtel doet mee aan Alpe d'Huzes! Zogenaamd dan. Een groepje vrijwilligers houdt een ludieke inzamelingsactie voor het goede doel met de Styracosaurus die op rotonde La Salle staat. Foto: eigen collectie.

What’s Up, Dino van Boxtel?

Cultuur

Alpe d’Huzes heeft dit jaar een heel bijzondere deelnemer: de Dino van Boxtel stapt op de fiets. De komende tijd is hij flink aan het trainen om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor onderzoek naar kanker.

Waarom doe je mee aan Alpe d’Huzes? ,,Kanker is natuurlijk een ziekte uit de moderne tijd. Toen ik leefde, was het er nog niet. Maar ik weet dat bijna iedereen wel iemand kent die kanker heeft (gehad). Het is een vreselijke ziekte waar jaarlijks 44.000 mensen aan sterven. Als mijn deelname kan helpen aan extra geld voor onderzoek, doe ik dat natuurlijk graag.”

Kun je wat meer vertellen over Alpe d’Huzes? ,,Maar liefst een op de drie Nederlanders krijg kanker. Onderzoek naar de bestrijding van deze ziekte is dus belangrijk. Alpe d’Huzes is opgericht met als doel de onmacht die ontstaat bij kanker om te zetten in kracht. Het doel is: niemand meer dood aan kanker. Onder het motto ‘opgeven is geen optie’ doen jaarlijks vijfduizend mensen mee. Wist je dat de stichting sinds de oprichting in 2006 al ruim 200 miljoen euro heeft opgehaald? Die donaties gaan naar wetenschappelijk onderzoek en de verbetering van kwaliteit van leven van mensen met kanker.”

De berg Alpe d’Huez bedwingen is een flinke uitdaging. ,,Ik ben natuurlijk al volop aan het trainen. Oplettende Boxtelaren hebben me misschien wel door de Kampina zien scheuren. Ik ben ook een paar keer naar Limburg geweest, want hoogtemeters moet ik ook in de benen hebben. Nou, dat viel niet mee. De Vaalserberg was een flinke uitdaging. Maar de Limburgse vlaai na afloop maakte alles goed.”

Wat kunnen de inwoners van de gemeente Boxtel doen om jou te helpen? ,,Geld doneren is natuurlijk heel mooi! Er is een speciale actiewebsite: www.opgevenisgeenoptie.nl/fundraisers/dinoboxtel. Mensen kunnen me ook volgen op Facebook (Dino naar Alpe d’Huzes) en mij aanmoedigen. Want het is eigenlijk wel zwaarder dan ik vooraf had verwacht…”

t De Dino van Boxtel bereidt zich voor op Alpe d’Huzes. Foto: eigen collectie.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Pål Jansen

Heeft u een tip over dit onderwerp? Mail naar Adjunct-hoofdredacteur pol.jansen@brabantscentrum.nl

Logo
Cor Molenaar en zijn zus Karin van Overbeek, vorig jaar tijdens de Heilig Bloedprocessie. Komende zondag loopt ook broer Michiel mee, die komt daarvoor speciaal over vanuit Schotland.
Terug naar Boxtel om mee te doen aan bloedprocessie. Zelfs vanuit Schotland Boxtels Dorpsfeest 11 uur geleden
Countrymuziek in gemeenschapshuis De Rots.
De Rots vult zich met countrymuziek Cultuur 12 uur geleden
Jeugd van de Sint-Petrusschool presenteerde eerder in deze krant de kunstwerken voor de expositie in MuBo.
Spoken word tijdens expositie MuBo viert Jong Talent MuBo 10 jaar 14 uur geleden
Liempdse kunstenaars laten hun werk zien tijdens het Liempds Kunstpad, zoals lichtschilder Tonny van Bree in 2022.
Kunstliefhebbers halen hun hart op in Liempde MuBo 10 jaar 15 uur geleden
Meekijken in een brandweerwagen, op een politiemotor zitten of zelfs in de boeien geslagen worden. In jongerencentrum B-Town werd vorig jaar ook al eens een veiligheidsdag georganiseerd.
Brandjes blussen met brandweerman Sam op de Markt Gemeente Boxtel 17 uur geleden
Vendelier Freek Claasen van het gilde Sint-Barbara & Sint-Joris.
Trom- en vendelworkshop MuBo 10 jaar 18 uur geleden
Logo
Archieffoto van een internationale jeugdwedstrijd bij Hockeyclub Liempde. De vereniging is toe aan nieuw kunstgras en hoopt in ieder geval voor 2026 dat het enige wedstrijdveld wordt vervangen.
'Investering in kunstgrasvelden voelt als willekeur' Sport 21 uur geleden
Fietsen bij winkelcentrum Oosterhof, nog voor de verbouwing.
Boxtel stimuleert fietsgebruik met winactie Algemeen 23 mei, 19:30