Na afloop van de Kampinatocht was het voor de wandelaars goed toeven op het terras van B&B D'n Hop.
Na afloop van de Kampinatocht was het voor de wandelaars goed toeven op het terras van B&B D'n Hop. Foto: eigen collectie.

Omleidingen nodig tijdens wandeltocht over zompige Kampina

Sport

Met zo’n 30 procent meer wandelaars dan de tweehonderd mensen die vorig jaar deelnamen, blikt wandelcommissie De Keistampers van Seniorenvereniging Boxtel tevreden terug op de traditionele Kampinatocht. Die werd afgelopen weekeinde gehouden.

De weergoden waren de wandelaars gunstig gezind. De voorspelde regen bleef op zaterdag lang uit en viel pas aan het eind van de middag. Zondag was de zon afwezig, maar was het ideaal wandelweer en bleef het droog.

Desalniettemin beleefde de Kampina een erg natte editie. Door de overvloedige regenval van de voorbije maanden was het centrale deel van het natuurgebied onbegaanbaar en moesten diverse afstanden omgeleid worden om ervoor te zorgen dat iedereen veilig en zonder natte voeten de tocht kon voltooien. Er werd door de organisatoren mooi alternatief bedacht zodat de afstanden van 15, 20 en 30 kilometer toch overeind bleven. Zij kregen daarover veel positieve reacties; diverse wandelaars merkten op dat zij op plekken kwamen die ze nog niet kenden. ,,Een mooier compliment is niet denkbaar”, aldus een woordvoerder.

Net als vorig jaar was B&B D’n Hop in de buurtschap Luissel de startlocatie en die viel in de smaak bij de deelnemers. De Kampina is daar immers om de hoek. 

AVONDVIERDAAGSE

Wandelcommissie De Keistampers maakt zich nu op voor de avondvierdaagse die van dinsdag 4 tot en met vrijdag 7 juni wordt gehouden. Alle scholen zijn reeds benaderd, maar individuele deelnemers kunnen zich nog aanmelden. Informatie is verkrijgbaar via e-mail: schellekens.g@home.nl of telefoonnummer 06-20 17 57 18.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Henk van Weert

Heeft u een tip over dit onderwerp? Mail naar henk.van.weert@brabantscentrum.nl

Logo
Met enige regelmaat is regen spelbreker tijdens de Heilig Bloedprocessie. Hier schuilen de dragers van het schrijn met de Heilig Bloeddoek in en bij een abri aan de Mgr. Wilmerstraat. Even later werd bekend dat de stoet ontbonden werd.
Bloedprocessie gaat altijd door. Oók als het regent Cultuur 16 uur geleden
One Two Trio viert net als fanfare Concordia een jubileum, al komen de drie Boxtelaren met dertig jaar bestaan nog niet bijna aan het 150-jarig bestaan van de Liempdse vereniging.
Een, twee, drie dagen feest in Liempde met fanfare Concordia Cultuur 18 uur geleden
Brabantse Oldtimerdag 2023 in Liempde.
Rocken en rollen in het Liempdse Concordiapark Cultuur 20 uur geleden
Logo
Wilma Frense zet haar kwetsbaarheid om in kracht en helpt lotgenoten om zich te uiten over psychische en lichamelijke uitdagingen.
'Ik sta niet graag op de voorgrond, maar ik móest dit doen' Human Interest 21 uur geleden
Foto ter illustratie: uitsnede uit archieffoto.
Tennistoernooi Gemonde Sport 21 uur geleden
Logo
Tangerine geeft donderdag 23 mei in Podium Boxtel een voorproefje op de show in het nieuwe theaterseizoen 2024-2025.
Podium Boxtel licht tipje van de programmasluier tijdens preview Cultuur 17 mei, 15:00
Afbeelding
Koperen regenpijpen basiliek gestolen 112 17 mei, 13:22
Logo
Het regent klachten over achterstallig onderhoud van de Hoogheemflats in Boxtel-Oost. De verhoging van de huur was voor velen de druppel.
Bewoners Hoogheem zijn achterstallig onderhoud beu Bouwen en wonen 17 mei, 10:30