Boudewijn Sleutjes, oud-scholier van het Boxtelse Jacob-Roelandslyceum, is aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam gepromoveerd op onderzoek naar aantasting van zenuwcellen.
Boudewijn Sleutjes, oud-scholier van het Boxtelse Jacob-Roelandslyceum, is aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam gepromoveerd op onderzoek naar aantasting van zenuwcellen. Foto: eigen collectie.

Boxtelaar wil zevende maal alpenreus bedwingen voor stichting ALS

Sport

Hij fietst voor de zevende keer naar de top van de Mont Ventoux. De Boxtelaar klimt donderdag 8 juni op de pedalen met zijn collega’s van het Universitair Medisch Centrum Utrecht (UMC Utrecht). Zij zamelen geld in voor de stichting ALS.

Boudewijn is niet alleen fervent fietser, maar onderzoekt als doctor ingenieur aan het UMC tevens de spierziekte Amyotrofische Laterale Sclerose, beter bekend als ALS. De opbrengst van de inzamelingsactie willen hij en de medeonderzoekers en artsen van het UMC, doneren voor verder onderzoek naar deze slopende ziekte. Mensen die willen bijdragen aan het onderzoek, kunnen doneren via de website www.tourduals.nl/actie/boudewijn-sleutjes-2.

Boudewijn Sleutjes is oud leerling van het Jacob-Roelandslyceum en promoveerde in mei 2015 aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. In september 2016 deed hij ook al mee aan de zogeheten City Swim in Amsterdam. Daar zwom hij door de grachten van de hoofdstad om aandacht te vragen voor ALS.

Vier jaar geleden beklommen Boudewijn Sleutjes en zijn collega's ook al de Mont Ventoux om geld in te zamelen voor het onderzoek naar ALS.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Pål Jansen

Heeft u een tip over dit onderwerp? Mail naar Redacteur Brabants Centrum

De voorraad lege flessen groeit nog steeds. Deze foto is van woensdagochtend.
Lege flessen tegen eenzaamheid voor Met je hart Algemeen 23 minuten geleden
Logo
pp Op de sportvelden van hockeyclub MEP en voetbalvereniging ODC streden basisschoolleerlingen met elkaar om de begeerde trofeeën.
Honderden basisschoolleerlingen op velden ODC en MEP: 'We hebben twee keer bijna gescoord' Jeugd 1 uur geleden
De tiende editie van de Open Boxtelse Quizronde staat zaterdag 15 juni op het programma.
Tweede lustrum voor populaire Open Boxtelse Quizronde Cultuur 2 uur geleden
Logo
Afbeelding
In de hemel Column 3 uur geleden
Logo
Timur en Thomas (links met de twee oranje mutsen op) verkochten bubble tea op de Boxtelse vrijmarkt. Mirzan en Serwan maakten reclame met een megafoon. Siem Strijbosch (rechts) speelde voor klant.
What's Up, Bubble-Boys? Cultuur 19 uur geleden
Poelifinario-winnares Elke Vierveijzer woont sinds enkele jaren in Liempde en kon vorig jaar niet ontbreken tijdens Live in Liempde.
Live in Liempde komt met alternatief voor wie geen kaartje heeft voor hoofdprogramma Cultuur 21 uur geleden
Logo
Al vroeg op de avond stroomde de Markt vol. Zij wilden namelijk niets missen van internetsensatie Boer Harm en zanger Wesly Bronkhorst. Koningsnacht was daarmee een mooie aftrap voor Oranje Festival Boxtel.
De kop is eraf voor Oranje Festival: geslaagde koningsnacht in Boxtel Cultuur 22 uur geleden
In Liempde zijn jongeren bezig met de organisatie van een obstakelrun voor kinderen met hun ouders. Bij De Langspier was in 2018 ook een dergelijk evenement, voor jeugd én voor volwassenen.
O'Liempdse Spelen voor en door lokale jongeren Jeugd gisteren