Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Boudewijn Sleutjes, oud-scholier van het Boxtelse Jacob-Roelandslyceum, is aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam gepromoveerd op onderzoek naar aantasting van zenuwcellen.
Boudewijn Sleutjes, oud-scholier van het Boxtelse Jacob-Roelandslyceum, is aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam gepromoveerd op onderzoek naar aantasting van zenuwcellen. Foto: eigen collectie.

Boxtelaar wil zevende maal alpenreus bedwingen voor stichting ALS

Sport

Hij fietst voor de zevende keer naar de top van de Mont Ventoux. De Boxtelaar klimt donderdag 8 juni op de pedalen met zijn collega’s van het Universitair Medisch Centrum Utrecht (UMC Utrecht). Zij zamelen geld in voor de stichting ALS.

Boudewijn is niet alleen fervent fietser, maar onderzoekt als doctor ingenieur aan het UMC tevens de spierziekte Amyotrofische Laterale Sclerose, beter bekend als ALS. De opbrengst van de inzamelingsactie willen hij en de medeonderzoekers en artsen van het UMC, doneren voor verder onderzoek naar deze slopende ziekte. Mensen die willen bijdragen aan het onderzoek, kunnen doneren via de website www.tourduals.nl/actie/boudewijn-sleutjes-2.

Boudewijn Sleutjes is oud leerling van het Jacob-Roelandslyceum en promoveerde in mei 2015 aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. In september 2016 deed hij ook al mee aan de zogeheten City Swim in Amsterdam. Daar zwom hij door de grachten van de hoofdstad om aandacht te vragen voor ALS.

Vier jaar geleden beklommen Boudewijn Sleutjes en zijn collega's ook al de Mont Ventoux om geld in te zamelen voor het onderzoek naar ALS.

Pål Jansen

Heeft u een tip over dit onderwerp? Mail naar Redacteur Brabants Centrum

Afbeelding
Verkeerslichten nabij voormalige Heilig Hartkerk werken weer Algemeen 4 uur geleden
Logo
Afbeelding
Crisisopvang Velder kostte Rijk 12,7 miljoen euro Politiek 5 uur geleden
Afbeelding
Boeremèrt deelt drie mille uit aan lokale initiatieven Cultuur 6 uur geleden
Afbeelding
Bundel met poëzie en proza door Victor Vroomkoning Cultuur 8 uur geleden
Afbeelding
'Bijen regelen het allemaal zelf' video 8 uur geleden
Logo
Afbeelding
Nieuwe hoofdsponsor voor Langspiercross Sport 10 uur geleden
Afbeelding
Sjoelers strijden om Boxtelse titel in De Rots Cultuur 12 uur geleden
Afbeelding
Dorien Schouten bespeelt Smitsorgel basiliek Cultuur 12 uur geleden