Afbeelding
Foto: Hans van Doorn

Zonnetje breekt door tijdens Ploegersoptocht

Algemeen

Ploegersland heeft op carnavalsdinsdag alsnog kunnen genieten van de jaarlijkse carnavalsoptocht. De praalstoet die zondag vanwege slechte weersvoorspellingen werd afgelast, trok 's ochtends door de zonovergoten straten van Liempde. De meeste deelnemers lieten zich inspireren door het motto van prins Bernardus d’n Urste: Laot Liemt zê’n zo ês ‘nen eik en ’n ven’.

Brabants Centrum brengt in haar digitale editie van vandaag, dinsdag 25 februari een overzicht van carnaval in Eendengat, Ploegersland, Oggelvorsenpoel en Mullukzuipertjesland. Zoals de optocht in Liempde, die verplaatst was naar carnavalsdinsdag. Met opvallend veel inwoners van Eendengat langs de route – ook de Boxtelse optocht werd zondag geannuleerd – ging de optocht van Ploegersland dinsdag om klokslag 11.11 uur van start in de Akkerstraat. Nabij supermarkt COOP aan de Nieuwstraat defileerden alle deelnemers langs de prinsenwagen van De Ploegers. Daarop had niet alleen prins Bernardus d’n Urste met zijn gevolg plaatsgenomen, ook jeugdprinses Elin d’n Urste met haar jeugdraad bewonderde de stoet. Na de laatste herriewagen sloot de prinsenwagen achteraan voor een carnavaleske rondgang door Ploegersland.

Reggie van Genuchten van Prinsenvereniging De Ploegers kneep, net als de rest van carnavalsminnend Liempde, in haar handjes met de Liempdse leutstoet. ,,We hebben zichtbaar gemerkt dat er meer publiek is dan andere jaren. Ongetwijfeld kwam dat mede door het zonnetje." Het aantal deelnemende groepen was ongeveer gelijk met wat er zondag zou plaatsvinden. ,,We hadden enkele aanmeldingen erbij gekregen door de afgelastingen in de omgeving, maar ook enkele afmeldingen doordat de optocht was verplaatst naar vandaag. Vooral bij de jeugd zagen we enkele groepen meer, zoals De Walvisjes uit Boxtel en de Jeugdraad uit Gemonde."

Meer over het carnaval is te lezen in de digitale editie van Brabants Centrum.

(Foto: Hans van Doorn).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Wie kent dit jubilerende echtpaar van weleer?
Speuren naar 'oud goud' Human Interest 39 minuten geleden
Logo
Camping De Mus'donck aan de Gemondesestraat 8 werd enkele jaren terug door de nieuwe eigenaren Sylvia Beerens en Manfred Beckmann Lapré omgedoopt tot Blue Woods.
Groene Hart hekelt gemeentebeleid milieuvriendelijk Blue Woods Natuur & milieu 15 uur geleden
Koningsdag in Esch.
Oranje tompouce voor gedecoreerden Esch Cultuur 16 uur geleden
Sinds woensdagavond wordt er flink aan het podium gewerkt waar de artiesten en bands de komende dagen op gaan treden tijdens koningsnacht, Koningsdag en de oranjebraderie.
De oranjestemming stijgt, nu de temperatuur nog Cultuur 17 uur geleden
De duiventoren uit 1661 met op de achtergrond Het Groot Duijfhuis, dat nog ruim een eeuw ouder is.
Groot Duijfhuis opent de deuren MuBo 10 jaar 18 uur geleden
Schooljeugd kan zich uitleven tijdens het Koningshockey bij MEP. Dit jaar is er een snelheidsmeter geregeld zodat iedere kind zijn slagkracht te weten kan komen.
Snelheid hockeyslag meten bij MEP Sport 19 uur geleden
Het kerkje van Bokhoven.
Bokhovenlezing met Ger van den Oetelaar Duurzaamheid 19 uur geleden
Vorig jaar was het Concordiapark in Liempde op Koningsdag het toneel van de kleedjesmarkt. Dit keer verhuizen de kinderen naar de vuurput. Achter D'n Liempdsen Herd is een bijen- en plantenmarkt (foto boven).
Traditionele activiteiten in oranje Liempde Cultuur 21 uur geleden