RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
00:33:01    zondag, 24 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Tue 29 Dec 2015 11:25

Kleinkunstenares Renee van Bavel in Podium Boxtel

Lettergrootte: A- A+

Kleinkunstenares Renee van Bavel in Podium Boxtel

Renee van Bavel (34) vertrok bijna vier jaar geleden naar Berlijn. Ze had na jaren van optredens in Nederland en België behoefte aan verandering dus ging ze haar geluk beproeven in Duitsland. Vrijdag 19 februari maakt ze haar Boxtelse podiumdebuut.

Afspraak in café Butter, in de wijk Prenzlauer Berg, Berlijn. Van Bavel vertelt over haar stad, de muziek, de liefde en Boxtel. Als ze in Nederland is, verblijft ze veel bij haar peettante Gemma Heerschop in Boxtel. Behalve als ze repeteert. ,,Ik neem mijn piano bijna nooit mee in de trein, maar moet wel oefenen." Dat doet ze dan in grand café Rembrandt aan de Rechterstraat. ,,Dat is echt fijn. Voorin zitten ze eten terwijl ik achter in de zaal repeteer. Dan gaat de radio in de keuken uit."

Vanaf haar 19e trad de muzikante veel op in Nederland en België. Af en toe deed ze een show in Duitsland en dat maakte haar nieuwsgierig naar het land. ,,Ik heb een van mijn nummers toen naar het Duits vertaald en ben het gaan uitproberen in Berlijn. Dat werkte goed. Het werden er steeds meer. Dat is heel gek om te bedenken omdat ik het Duits als vak heel saai vond op de middelbare school en het al vroeg heb laten vallen."

PODIUM BOXTEL

Het optreden in Boxtel is deel van haar solotoer. Ze neemt haar piano en een drummer mee. Het wordt een mix van haar Duitse en Nederlandstalige repertoire. Door haar ervaringen met Duits en Nederlands publiek ervaart ze de cultuurverschillen. ,,Duitsers trekken melancholie beter. Ze zeggen wel eens dat Duitsland het land van dichters en denkers is en dat is ook wel zo. Hier heb je wel eens avonden waar vijf schrijvers achter elkaar uit hun eigen boeken voorlezen. Dat duurt dan niet te lang en is niet saai, maar juist spannend."

KAARTVERKOOP

Renee van Bavel staat vrijdag 19 februari 2016 in Podium Boxtel. Kaarten kosten 17,50 euro en zijn te koop bij Hebbes (Markt) en Jumbo (Oosterhof) on Boxtel en bij Bewust Beter (Nieuwstraat) in Liempde en via www.podiumboxtel.nl.

Lees het hele interview in de kersteditie van Brabants Centrum van dinsdag 22 december. 

Foto: Renee van Bavel in de metro van Berlijn. ,,Berlijn is zó verfrissend. Ik heb ook in Amsterdam gewoond en daar zijn de straten smal. Hier zijn ze juist heel breed." (Foto: Pieter Heijboer).

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Overige artikelen

Jubileumlied voor elfjarig B-Pool

Jubileumlied voor elfjarig B-Pool

>>

Fri 22 Feb 2019 16:46

Verkeerskeurmerk voor kindercentra

Verkeerskeurmerk voor kindercentra

Peuters pikken ongemerkt veel op over regels en gedrag in het verkeer, stellen deskundigen. Daarom hebben twee kinderdagverblijven in... >>

Fri 22 Feb 2019 12:30

Intertoys failliet: toekomst Boxtelse winkel nog onbekend

Intertoys failliet: toekomst Boxtelse winkel nog onbekend

Speelgoedketen Intertoys is failliet. Op dit moment zijn de winkels nog open, ook die aan de Croonpassage in Boxtel. Navraag bij dit filiaal... >>

Thu 21 Feb 2019 14:47

Gaslek op Fellenoord

Gaslek op Fellenoord

Op de Fellenoord in Boxtel is een gasleiding beschadigd. Dat gebeurde tijdens de sloop van de voormalige sportschool 040Fit!. 

>>

Thu 21 Feb 2019 10:03

Oud-Boxtelaar Gerbert van der Aa niet meer welkom in Marokko

Oud-Boxtelaar Gerbert van der Aa niet meer welkom in Marokko

Freelance journalist Gerbert van der Aa is Marokko uitgezet omdat hij werkte aan een reeks artikelen over illegale migratie en de protesten... >>

Mon 18 Feb 2019 14:19

Advertenties

Gemeente Boxtel Café zaal Kloosterzicht Proef Culinair Uitvaartonderneming Bijnen Beleef Boxtel Geerts advies Doornmalen electro SNS Bank Geld en Makelaardij Huidtherapie Meubelmakerijdenberg Olieenzo