20:06:56    dinsdag, 02 juni 2020
brabants centrum logo
Sat 29 Sep 2018 16:14

Jeugd 'rollebolt' op Boxtel Oost Dag

Lettergrootte: A- A+

Jeugd 'rollebolt' op Boxtel Oost Dag

Het is al acht jaar vaste prik voor velen: een bezoek brengen aan de Boxtel Oost Dag. Het evenement op de laatste zondag van september staat bij veel mensen dan ook al even met rood omcirkeld op de kalender. Het programma grossiert niet in buitenissigheden, maar blijft trouw aan de lijn die in 2011 is uitgezet: voor ieder wat wils organiseren. ,,Er zijn drie zaken van belang: horeca, muziek en goed weer. En over dat laatste hebben we nooit te klagen gehad."

Aan het woord is voorzitter Jan de Vreede van de Stichting Wijkorgaan Boxtel Oost. Hij kijkt alweer reikhalzend uit naar het evenement. ,,Het zonnetje gaat ook dit jaar weer volop schijnen, daar hebben we toch weer geluk mee", zegt hij enthousiast. Bang voor slecht weer op de Boxtel Oost Dag is De Vreede niet. Het programma is daar ook niet op ingesteld, zo geeft hij aan: ,,Als het echt ooit met bakken uit de hemel komt, hebben we een probleem. We kunnen niet snel naar binnen verkassen, want die ruimte is er niet. Maar een minder goed jaar kunnen we gelukkig goed opvangen."

Dat het programma niet veel ruimte overlaat aan verandering is volgens de voorzitter niet erg. ,,Het is voor ons als organisatie weliswaar niet echt spannend om deze dag neer te zetten. Het format is immers al jaren hetzelfde, met een enkele nuance. Dat is de kracht van de Boxtel Oost Dag. Mensen houden daarnaast ook niet zo van verandering", volgens De Vreede. Hij noemt een voorbeeld. ,,Kijk naar de Boeremèrt in Liempde, dat is al ruim veertig jaar een succes met relatief dezelfde formule. Maar het herfstfestijn, dat voorheen een week na ons evenement werd gehouden, voerde veranderingen door en nu is het er niet meer. Erg jammer natuurlijk, maar de mensen snappen die veranderingen niet. Daarom houden wij vast aan ons beproefde concept!"

PROGRAMMA

Het evenement vindt zondag 30 september tussen 11.00 en 16.00 uur plaats tussen gemeenschapshuis De Rots en winkelcentrum Oosterhof. Daar vinden bezoekers een lint aan kraampjes en activiteiten. De jongste jeugd kan dit jaar terecht op het 'Rollebol speelplein' op het veld naast De Rots. Daar staan, dit keer in een afgesloten gedeelte, springkussens en oud-Hollandse spelletjes. Kinderen kunnen er zich ook laten schminken of een glittertatoeage laten zetten. Daarnaast is de Kinderboerderij aanwezig met enkele dieren. Aan de andere kant van het gemeenschapshuis kan de oudere jeugd zich uitleven op het pannaveldje en zijn er activiteiten van het gilde Sint-Barbara & Sint-Joris. ,,Het terras aan de voorkant heeft uitzicht op alle bedrijvigheid, dus ouders kunnen hun kroost goed in de gaten houden terwijl ze een drankje nuttigen", aldus De Vreede.

De Nieuwe Nieuwstraat en Beneluxlaan staan ook deze editie vol met marktkramen waar verenigingen uit de wijk zich presenteren en waar bezoekers spulletjes kunnen kopen. Op de parkeerplaats naast de Beneluxlaan komt een grote skelterbaan voor de kinderen. ,,Voorheen gaven de vrijwilligers van de lokale brandweer hier demonstraties, maar door het samenvoegen van de diverse korpsen in de regio kunnen zij niet meer aanwezig zijn op onze Boxtel Oost Dag", legt De Vreede uit. Verderop, bij winkelcentrum Oosterhof houden medewerkers van Buurtsport Boxtel en de jongerenwerkers van R-Newt verschillende activiteiten. Achter het winkelcentrum komt een hondenplein waar demonstraties zijn en advies wordt gegeven over het welzijn en verzorging van huisdieren. Daarnaast zijn natuurlijk alle winkels open.

VOEDSELBANK

Een nieuwe element op de Boxtel Oost Dag is de aanwezigheid van de werkgroep Operatie Steenbreek. Iedereen die een stoeptegel inlevert, krijgt daar een plant voor terug. Ook nieuw zijn de demonstraties die Veilig Verkeer Nederland op de Hendrik Verheeslaan zondag geeft over wat er gebeurt als je ineens flink moet remmen met de auto. Niet nieuw, maar wel belangrijk voor mensen met een kleine portemonnee: bestuursleden en vrijwilligers van Voedselbank Boxtel bemannen ook een kraam. Zij vragen mensen Douwe Egberts-spaarpunten in te leveren waarmee pakken koffie kunnen worden aangeschaft voor in de voedselpakketten. Daarnaast worden bezoekers gevraagd om een kleine financiële bijdrage om de kosten voor die de voedselbank maakt te kunnen dekken.

MUZIEK

Tussen alle activiteiten door is er volop muziek. Onder meer de Red RiverBand, koor Gimmese Smart, 't Herriemenieke, Buchestelle, en het Wereldkoor geven zondag acte de présence. Een draaiorgel laat op diverse plekken op het terrein zijn klanken horen. ,,Eigenlijk past die muziek niet in een moderne wijk, maar we vinden het gewoon leuk om het te laten horen", grinnikt voorzitter De Vreede.

Alles bij elkaar staat de bezoekers zondag een bomvol programma te wachten. De Vreede: ,,De Boxtel Oost Dag is van, voor en door bewoners van de wijk. Dus mensen, kom genieten."

OP DE FOTO: Ook dit jaar kunnen kinderen glittertatoeages laten zetten tijdens de Boxtel Oost Dag. Er is een speciaal speelplein voor de jeugd. (Archieffoto: Gerard Schalkx).

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Overige artikelen

Achttien medewerkers Vion Boxtel positief getest op corona

Achttien medewerkers Vion Boxtel positief getest op corona

De GGD heeft bij 18 medewerkers van slachterij Vion in Boxtel een besmetting met het coronavirus geconstateerd. Dat blijkt uit het onderzoek dat... >>

Tue 02 Jun 2020 16:55

Combinatie95: houd de Markt autovrij

Combinatie95: houd de Markt autovrij

Zullen we dan toch de Markt permanent autovrij houden? Dat is de vraag die Combinatie95 nu opwerpt bij het college van B en W. De... >>

Tue 02 Jun 2020 15:20

Carla van der Ven prikt al veertig jaar met liefde

Carla van der Ven prikt al veertig jaar met liefde

Carla van der Ven uit Boxtel was gisteren, 1 juni, exact veertig jaar in dienst van de afdeling bloedafname van het laboratorium van het Jeroen... >>

Tue 02 Jun 2020 14:50

Jan en Lola winnen Legomasters

Jan en Lola winnen Legomasters

Boxtelaren Jan Pennings en Lola Nouwens mogen zichzelf Legomasters noemen. Vanavond werd de finale uitgezonden. Lees hieronder het artikel terug... >>

Sat 30 May 2020 21:44

Brutale inbraakpoging bij sigarenmagazijn Voets

Brutale inbraakpoging bij sigarenmagazijn Voets

Ondernemer Yasmine Melis werd vannacht iets na half vier onaangenaam verrast. Het alarm van Sigarenmagazijn Voets, onder haar woning aan de... >>

Sat 30 May 2020 10:41

Advertenties

Uitvaartonderneming Bijnen Olieenzo Remax-optimus Beleef Boxtel EmielTechniek Podium Boxtel Geld en Makelaardij Geerts advies Meubelmakerijdenberg Huidtherapie Elan Bikes support Filipe TopSlank Toverboom Alfa Café zaal Kloosterzicht