Afbeelding
Foto: Jan Hermens

Kringloopwinkel van Vincentius heropent 22 mei

Algemeen

De Boxtelse Vincentiusvereniging had nog maar pas haar nieuwe winkel aan de Stationsstraat geopend, of de coronacrisis brak aan. Om elk risico op besmetting te vermijden, sloot ze de kringloopzaak. Maar de kosten liepen door. Binnenkort gaan de deuren weer open, om precies te zijn op vrijdag 22 mei.

Voorzitter Toon van der Sloot: ,,Het is vervelend, maar we kunnen de kosten dragen, daarvoor beschikten we over een buffertje. Onze hulpverlening komt niet in gevaar."

De Vincentiusvereniging is, ijs en weder dienende, voornemens haar kringloopwinkel 22 mei, op de vrijdag na Hemelvaartsdag, weer te openen. Van der Sloot: ,,Uiteraard met inachtneming van alle dan nog geldende maatregelen. We zijn af en toe in de winkel voor klusjes en zien dan mensen nieuwsgierig kijken. Ik verwacht wel weer de nodige belangstelling."

TWINTIG KLANTEN

In de eerste weken dat de winkel open was, liep het storm. Bij de heropening ontvangt de Vincentiusvereniging maximaal twintig klanten tegelijk in de winkel. Op de vloer is de gewenste afstand aangegeven. Het is de bedoeling dat klanten de desinfectiegel in de zaak gebruiken en met een mandje winkelen. Daarvan zijn er twintig. Zijn ze op, dan moet degene die het laatst arriveerde, even buiten wachten. De koffiehoek is gesloten en er is geen toilet beschikbaar voor klanten. Aan de deur geven vrijwilligers instructies en bewaken de veiligheid.
Wie kringloopspullen wil afleveren kan daarmee terecht bij de aannamebalie rechts in de winkel. Spullen brengen kan al, bijvoorbeeld maandag 11 en 18 mei, dinsdag 12 en 19 mei en donderdag 14 mei, tussen 09.00 en 12.30 uur en van 13.30 tot 17.00 uur.
Gaandeweg wordt ook het ophalen van grote stukken hervat. Ze moeten schoon, heel, veilig en verkoopbaar zijn. Wie een beroep wil doen op de chauffeurs kan het formulier invullen op www.vincentiusboxel.nl onder het kopje contact. Er wordt een afspraak gemaakt om te kijken of Vincentius de spullen in de kringloop kan opnemen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het protestants kerkje aan de Clarissenstraat in Boxtel werd in 1812 gebouwd en is ontworpen door de Boxtelse architect, landmeter en politicus Hendrik Verhees. Op de achtergrond de toren van de Sint-Petrusbasiliek.
Ruud van Nooijen belicht historie van Boxtelse protestanten MuBo 10 jaar 14 uur geleden
Kas Beekmans tijdens een training op het TT-circuit in Assen op zijn nieuwe 600cc motor. De Boxtelaar promoveert komend seizoen naar een hogere klasse met zwaardere motoren.
Kas Beekmans promoveert naar zwaardere 600cc klasse Sport 17 uur geleden
Ramon Mulder (rechts) van Irene in duel met twee spelers van Mosa. De Gemondenaren misten veel kansen, waardoor ze uiteindelijk met 0-1 in eigen huis verloren.
Irene verliest thuis in duel van gemiste kansen Sport 18 uur geleden
De oud-gedecoreerden in Esch maken er een gezellige Koningsdag van. De officieuze bijeenkomst vormt een treffen van bekenden. Er is altijd wel wat bij te praten en de bewoners kennen elkaar allemaal.
Onofficiële bijeenkomst gedecoreerden Esch smaakt naar meer Cultuur 19 uur geleden
Vorig jaar werd de Boxtelse groep wandelaars onderweg aangemoedigd en voorzien van koffie en thee met een wafel door vrijwilligster Willemien Renders en haar man Henk.
Wandelen naar de Sint-Jan. Voor 'Met je hart' Verenigingen 19 uur geleden
RKSV Boxtel maakt nog altijd kans op het kampioenschap in de vijfde klasse D. De munselploeg won met 2-1 van Riel.
Boxtel wint zware strijd tegen tien man van Riel en blijft in kampioensrace Sport 20 uur geleden
Logo
De Oranjebraderie in Boxtel trok zondag volop bekijks. Het winkelend publiek kwam voor de koopjes, maar ook aan de kinderen was gedacht. Zo liep er een gigantische aap door het centrum.
Jagen op koopjes, potje darten en rondjes draaien in de carrousel tijdens drukbezochte Oranjebraderie Boxtel Cultuur 21 uur geleden
Afbeelding
Senioren praten over sociale netwerken en zorgzame buurt Bouwen en wonen 22 uur geleden