Deze foto deelde de politie op haar sociale media-kanalen. Als de daders zich niet binnen twee weken melden, brengt de politie de mannen herkenbaar in beeld en zet ze online. (Foto: collectie politie Oost-Brabant).
Deze foto deelde de politie op haar sociale media-kanalen. Als de daders zich niet binnen twee weken melden, brengt de politie de mannen herkenbaar in beeld en zet ze online. (Foto: collectie politie Oost-Brabant). Foto: Onbekend

Politie zoekt mannen die auto in sloot duwden tijdens stalbezetting

Algemeen

De politie zoekt de acht mannen die vorig jaar mei een auto in een greppel duwden. Dit gebeurde tijdens de bezetting van de varkensstal aan de Brede Heide in Lennisheuvel. Via social media roept de politie getuigen en de daders zelf op om zich te melden. Daarbij dreigt zij de foto's van de daad op internet te delen, als de mannen niet binnen twee weken bekend zijn.

,,De auto is van een van de activisten die bij de stalbezetting betrokken was. Het incident speelde zich af tussen 20.00 en 21.30 uur 's avonds", zo meldt de politie.

Getuigen of daders kunnen zich melden via telefoonnummer 0900-8844. De anonieme tiplijn is te bereiken via 0800-7000.

GRIMMIG

De bezetting haalde vorig jaar landelijk het nieuws. Vlak nadat bekend werd dat zo'n 200 dierenactivisten een varkensstal binnen waren gedrongen aan de Brede Heide, toog een grote groep boeren naar Lennisheuvel. Zij kwamen samen om hun steun te betuigen aan de getroffen boer, Jeroen van Sleuwen en om te protesteren tegen de in hun ogen criminele actie van de activisten.

In de loop van de avond werd de sfeer grimmiger. Een auto belandde dus in de sloot, een andere werd bedekt met plakjes worst. Ook werd er gebarbecued.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Als enige dorp in de gemeente werd in Esch een optocht met versierde fietsen gehouden voor de jeugd. Onder de klanken van muziekvereniging Sint-Willibrordus trokken zij naar Het Buitenhuis, waar de vlag werd gehesen.
Sport, spel en fietsen, tradities vieren hoogtij tijdens Koningsdag in Liempde, Esch en Gemonde Cultuur 7 uur geleden
Logo
Het centrum van Boxtel stond tijdens Koningsdag bol van de activiteiten. In de ochtend en middag voor gezinnen met kinderen en in de avond voor de volwassenen.
Spatje regen deert bezoekers Koningsdag in Boxtel niet Cultuur 10 uur geleden
Logo
Afbeelding
Vrije Tribune: vergunningen Vion Opinie 11 uur geleden
De voorraad lege flessen groeit nog steeds. Deze foto is van woensdagochtend.
Lege flessen tegen eenzaamheid voor Met je hart Algemeen 12 uur geleden
Logo
pp Op de sportvelden van hockeyclub MEP en voetbalvereniging ODC streden basisschoolleerlingen met elkaar om de begeerde trofeeën.
Honderden basisschoolleerlingen op velden ODC en MEP: 'We hebben twee keer bijna gescoord' Jeugd 13 uur geleden
De tiende editie van de Open Boxtelse Quizronde staat zaterdag 15 juni op het programma.
Tweede lustrum voor populaire Open Boxtelse Quizronde Cultuur 14 uur geleden
Logo
Afbeelding
In de hemel Column 15 uur geleden
Logo
Timur en Thomas (links met de twee oranje mutsen op) verkochten bubble tea op de Boxtelse vrijmarkt. Mirzan en Serwan maakten reclame met een megafoon. Siem Strijbosch (rechts) speelde voor klant.
What's Up, Bubble-Boys? Cultuur 27 apr, 16:30