Pater, heemkundige en auteur Hans de Visser op de binnenplaats van kasteel Stapelen. (Foto: Peter de Koning, 2013).
Pater, heemkundige en auteur Hans de Visser op de binnenplaats van kasteel Stapelen. (Foto: Peter de Koning, 2013). Foto: Peter de Koning

Pater Hans de Visser overleden

Algemeen

Pater kapucijn Hans de Visser is woensdagmiddag 25 maart bezweken aan het coronavirus. Dat heeft het bestuur van de Heilig Hartparochie zojuist bekendgemaakt. De geestelijke maakte deel uit van het pastoresteam.  

Sinds 2005 vervulde De Visser pastorale taken in de Boxtelse parochie, waar hij zeer geliefd was. Daarnaast verdiepte hij zich bijna veertig jaar in de lokale geschiedenis van deze gemeente. Het is de plek waar zijn voorvaderen woonden, maar waar hij zelf pas drie jaar geleden neerstreek. 

De Visser (Rossum, 1941) heeft tal van historische publicaties geschreven, onder meer 'Boxtel Binnenste Buiten' en 'Boxtel, een heerlijkheid tussen twee heren'. Hij nam ook het initiatief voor de plaatsing van zes gedenkstenen langs de cultuurhistorische as tussen de Sint-Petrusbasiliek en kasteel Stapelen. Begin 2016 nam pater De Visser de Heemkundepluim in ontvangst die toen voor de tweede keer werd uitgereikt door Heemkunde Boxtel.

Het overlijden van Hans de Visser is volgens het parchiebestuur een groot verlies voor de familie, vrienden en kennissen, maar vooral ook voor zijn orde, de Heilig Hartparochie en de hele Boxtelse gemeenschap waarbinnen hij op meerdere fronten heel actief was.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Als enige dorp in de gemeente werd in Esch een optocht met versierde fietsen gehouden voor de jeugd. Onder de klanken van muziekvereniging Sint-Willibrordus trokken zij naar Het Buitenhuis, waar de vlag werd gehesen.
Sport, spel en fietsen, tradities vieren hoogtij tijdens Koningsdag in Liempde, Esch en Gemonde Cultuur 13 uur geleden
Logo
Het centrum van Boxtel stond tijdens Koningsdag bol van de activiteiten. In de ochtend en middag voor gezinnen met kinderen en in de avond voor de volwassenen.
Spatje regen deert bezoekers Koningsdag in Boxtel niet Cultuur 15 uur geleden
Logo
Afbeelding
Vrije Tribune: vergunningen Vion Opinie 17 uur geleden
De voorraad lege flessen groeit nog steeds. Deze foto is van woensdagochtend.
Lege flessen tegen eenzaamheid voor Met je hart Algemeen 18 uur geleden
Logo
pp Op de sportvelden van hockeyclub MEP en voetbalvereniging ODC streden basisschoolleerlingen met elkaar om de begeerde trofeeën.
Honderden basisschoolleerlingen op velden ODC en MEP: 'We hebben twee keer bijna gescoord' Jeugd 19 uur geleden
De tiende editie van de Open Boxtelse Quizronde staat zaterdag 15 juni op het programma.
Tweede lustrum voor populaire Open Boxtelse Quizronde Cultuur 20 uur geleden
Logo
Afbeelding
In de hemel Column 21 uur geleden
Logo
Timur en Thomas (links met de twee oranje mutsen op) verkochten bubble tea op de Boxtelse vrijmarkt. Mirzan en Serwan maakten reclame met een megafoon. Siem Strijbosch (rechts) speelde voor klant.
What's Up, Bubble-Boys? Cultuur 27 apr, 16:30