Dagje Thuis bestaat sinds anderhalf jaar, maar het welzijnsinitiatief van ContourdeTwern moest dit jaar al vrezen voor zijn voortbestaan. Door de aanvullende subsidie die het college van B en W nu voorstelt, zal de dagbesteding in ieder geval tot 2021 kunnen voortbestaan.
Dagje Thuis bestaat sinds anderhalf jaar, maar het welzijnsinitiatief van ContourdeTwern moest dit jaar al vrezen voor zijn voortbestaan. Door de aanvullende subsidie die het college van B en W nu voorstelt, zal de dagbesteding in ieder geval tot 2021 kunnen voortbestaan. Foto: Albert Stolwijk

Dagje Thuis blijft dit jaar nog voortbestaan

Algemeen

Donkere wolken hingen boven het project Dagje Thuis van welzijnsorganisatie ContourdeTwern (CdT). De dagbesteding voor kwetsbare, zelfstandig wonende ouderen bestaat sinds mei 2018 en dreigde door bezuinigingen van de gemeente Boxtel de zomer van 2020 niet te halen. Maar er gloort hoop aan het firmament, want het college van burgemeester en wethouders stelt de gemeenteraad voor om een een aanvullende subsidie te verstrekken. Hierdoor kan Dagje Thuis in ieder geval in 2020 nog voortbestaan.

In december vorig jaar was al besloten een bijdrage van 25.000 euro aan CdT te verstrekken om Dagje Thuis voort te kunnen zetten in het eerste kwartaal van dit jaar. Nu komt daar nog eens 30.450 euro bovenop. Daarmee moet de welzijnsdagbesteding zich tot het eind van het jaar redden. In september gaan de gemeente Boxtel en CdT in overleg over een vervolg in 2021. Burgemeester en wethouders geven aan 'innovatieve inbreng' van de welzijnsorganisatie te verwachten. Die zal dus moeten nadenken over creatieve manieren om het initiatief betaalbaar te houden en ook kwalitatief goed in te vullen.

Binnen de begroting 2020 is dekking gevonden voor de aanvullende subsidie. De gemeenteraad moet nog akkoord gaan met het voorstel van B en W. Wanneer dit wordt behandeld, is bij de redactie nog onbekend.

Lees verder in de digitale editie

Tekst: Jan Hermens. Foto: Albert Stolwijk.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Jan Hermens

Heeft u een tip over dit onderwerp? Mail naar Redacteur Brabants Centrum

Logo
Liefhebbers van rock & roll muziek, kwamen zaterdagavond aan hun trekken in de tent in het Concordiapark in Liempde. Daar traden The Explosion Rockets op. De band bracht hits van Elvis, Jerry Lee Lewis, Chuck Berry en vele anderen.
Explosion Rockets zorgen voor swingende start Rock en Rollend Liempde Cultuur 3 uur geleden
De jeugdleden van TS Dekker gingen afgelopen week op voor hun halfjaarlijkse kubexamens.
Leden TS Dekker niveau hoger na kubexamens Sport 6 uur geleden
De jeugdspelers van team JO9-1 van RKSV Boxtel zijn kampioen geworden in de hoofdklasse.
Jeugdkampioenen RKSV Boxtel spelen nog tegen Engelse ploeg Sport 7 uur geleden
Een blik op Lseven. De nieuwe beachclub in park Molenwijk opent woensdag 2 februari
Netwerkavond voor ondernemers bij Lseven Zakelijk 8 uur geleden
Logo
Afbeelding
Schaakmat Jeugd 10 uur geleden
Rinie Plantema (links) en Cis Vissers, voormalig ambassadeur van stichting KiKa, in de dwarsdeelschuur vol spullen voor de verkoop tijdens een eerdere editie van de garagesale.
Garagesale in Esch levert 1.200 euro op voor KiKa Algemeen 12 uur geleden
Logo
Met enige regelmaat is regen spelbreker tijdens de Heilig Bloedprocessie. Hier schuilen de dragers van het schrijn met de Heilig Bloeddoek in en bij een abri aan de Mgr. Wilmerstraat. Even later werd bekend dat de stoet ontbonden werd.
Bloedprocessie gaat altijd door. Oók als het regent Cultuur 18 mei, 14:00
One Two Trio viert net als fanfare Concordia een jubileum, al komen de drie Boxtelaren met dertig jaar bestaan nog niet bijna aan het 150-jarig bestaan van de Liempdse vereniging.
Een, twee, drie dagen feest in Liempde met fanfare Concordia Cultuur 18 mei, 12:00