Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Foto: Pål Jansen

Het loopt storm bij kringloopwinkel Vincentius

Algemeen

Het nieuwe kringloopwarenhuis van de Boxtelse Vincentiusvereniging aan de Stationsstraat is gisteren in gebruik genomen. Ook vandaag is de winkel open. Het liep meteen storm. Belangstellenden gingen direct op zoek naar iets van hun gading.

De officiële opening is pas eind april, maar de voorbereidingen verliepen zo voorspoedig dat de verhuizing vervroegd kon worden. Het huurcontract van het pand aan de Van Leeuwenstraat loopt nog door tot en met eind april. Dat geeft de vele vrijwilligers de tijd om echt alle spullen over te huizen naar de nieuwe locatie.

Het kringloopwarenhuis aan de Stationsstraat telt 750 vierkante meter vloeroppervlak, dat zijn er 150 meer dan waar de Vincentiusvereniging tot nu toe over beschikte. Wie nu een blik in de etalage werpt, ziet dat er hard gewerkt is. Er staat al een bonte verzameling artikelen. Van spellen tot muziekinstrumenten en kleding, het assortiment verandert wekelijks.

STEUNTJE IN DE RUG

De opbrengst dient om mensen in de gemeente Boxtel die het niet zo breed hebben, een steuntje in de rug te geven. Voorzitter Toon van der Sloot: ,,We schenken jaarlijks kerstpakketten aan Boxtelse gezinnen die weinig geld hebben, houden een Sinterklaasfeest voor hun kinderen, verlenen individuele hulp op aanvraag en geven cheques aan andere Boxtelse organisaties die goede dingen doen, zoals de Voedselbank en de Voedseltuin. Soms helpen we ook met spullen, om een woning of kamer in te richten bijvoorbeeld."

Daarnaast biedt de Vincentiusvereniging mensen met een bescheiden portemonnee de kans om budgetvriendelijk op vakantie te gaan in haar chalet in Oisterwijk.

Zes jaar is de Vincentiusvereniging in ieder geval verzekerd van haar nieuwe locatie. Van der Sloot meldde een paar weken geleden in deze krant: ,,Het huurcontract geldt voor drie jaar, met een optie voor nog drie jaar. Ik denk dat onze winkel gunstig is voor de ondernemers in de straat. We brengen reuring." (Foto: Pål Jansen)

Afbeelding
Verkeerslichten nabij voormalige Heilig Hartkerk werken weer Algemeen 3 uur geleden
Logo
Afbeelding
Crisisopvang Velder kostte Rijk 12,7 miljoen euro Politiek 4 uur geleden
Afbeelding
Boeremèrt deelt drie mille uit aan lokale initiatieven Cultuur 5 uur geleden
Afbeelding
Bundel met poëzie en proza door Victor Vroomkoning Cultuur 7 uur geleden
Afbeelding
'Bijen regelen het allemaal zelf' video 8 uur geleden
Logo
Afbeelding
Nieuwe hoofdsponsor voor Langspiercross Sport 9 uur geleden
Afbeelding
Sjoelers strijden om Boxtelse titel in De Rots Cultuur 11 uur geleden
Afbeelding
Dorien Schouten bespeelt Smitsorgel basiliek Cultuur 11 uur geleden