Afbeelding
Foto: Albert Stolwijk

Laatste inschrijfdag voor de Bokselse Kwis

Algemeen

De Bokselse Kwis wil dit jaar naar de honderd deelnemende teams. En vanavond verloopt de inschrijftermijn. Haast is dus geboden voor teams die nog mee willen doen, om de eer, om de prijzen, maar vooral om het plezier.

Als de organisatie honderd teams mag verwelkomen, zou dat een record zijn en betekenen dat ruim tweeduizend mensen in Boxtel op zaterdag 2 november bezig zijn met quizvragen. De teller loopt omhoog, maar aanmelden kan nog. Deelnemen aan De Bokselse Kwis betekent een avond gezelligheid, een boek vol originele breinbrekers en verrassende buitenopdrachten.

De teams spelen voor een lokaal goed doel, De Bokselse Kwis steunt elk jaar de plaatselijke gemeenschap. De organisatie heeft zelf een overkoepelend goed doel gekozen: bijenhoudersvereniging Sint-Ambrosius.

TEASER

Op Facebook hebben Marc Cleutjens, Saskia Maltha en Patricia van Amelsvoort al menig 'teaser' gepost en er volgen er zeker meer. Of Lingo écht een rol heeft in het spel? Dat blijkt op 2 november, als alle deelnemers naarstig internet en boeken naspeuren op zoek naar antwoorden.

Het quizboek van vorig jaar bevatte onder meer een vraag over de achterkant van schilderijen. Niet direct een onderwerp waar veel mensen in gespecialiseerd zijn. Daarom des te interessanter. Cleutjens: ,,Spelers mogen Google gebruiken, maar wij zorgen voor vragen die niet al te eenvoudig op te zoeken zijn." Maltha: ,,We streven naar een mooie mix van hersenkrakers en iets eenvoudiger vragen. De Bokselse Kwis moet een uitdaging zijn, maar ook weer niet té moeilijk."

Cleutjens is veelal het brein achter historische vragen en zaken die met Boxtel te maken hebben. Maltha en Van Amelsvoort houden zich onder andere met puzzels en meer algemene vragen bezig. ,,We bewegen ons op een heel breed terrein, de opgaven kunnen echt overal over gaan. Zelfs over het herkennen van een automodel aan de hand van een detailfoto. Ik zou zeggen tegen iedere spelletjesliefhebber: ga de uitdaging aan."

Inschrijven kan via de website www.debokselsekwis.nl.

OP DE FOTO: Soms is een verkleedpartij onderdeel van De Bokselse Kwis. (Foto: Albert Stolwijk).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Rens van den Elsen

Heeft u een tip over dit onderwerp? Mail naar Redacteur Brabants Centrum

Logo
Burgemeester Ronald van Meygaarden legt bloemen bij het Indiëmonument.
'Twee minuten stilte kunnen niet lang genoeg duren' Algemeen 1 uur geleden
Henri van Weert ontdoet een schaap van zijn warme jas.
Beleef het voorjaar bij Kinderboerderij Boxtel Jeugd 1 uur geleden
De PVS-mascotte Phoxy brengt 18 mei een bezoek aan sportpark De Roode Bleek in Liempde.
PSV-mascotte Phoxy bezoekt DVG Verenigingen 2 uur geleden
Bernard Vekemans in het gelijknamige museum dat onder andere was- en strijkspullen herbergt.
Rondleiding Museum Vekemans MuBo 10 jaar 3 uur geleden
Auf Böhmisch is een gelegenheidsorkest met muzikanten uit Boxtel en het Duitse Kappelwindeck. Op eerste pinksterdag trad het ensemble op in het Zwarte Woud.
Muzikanten uit Groene Woud en Zwarte Woud spelen samen Cultuur 6 uur geleden
Graffitikunstenaar aan het werk tijdens Tunnelvision 5.0 in de tunnel van het voormalig Duits lijntje onder rijksweg A2.
Podiumjam en graffiti bij MuBo MuBo 10 jaar 21 uur geleden
Logo
Hoe kun je geld besparen op je woning in Brabant?
Kosten voor ophalen grof huisvuil fors hoger Algemeen 22 uur geleden
Van links naar rechts: Mark Peters, Mitch Koningstein, Paul Jongsma, Duane Tomala en Rob Voets, de initiatiefnemers van het nieuwe festival.
Nieuw festival met graffiti, bier en live muziek Algemeen gisteren