Afbeelding
Foto: Laila Willems

De Proeftuin is een heerlijk feestje

Algemeen

Een mals puntje biefstuk smelt op je tong, afgeblust met een slokje sprankelende wijn. Je smaakpapillen zijn nog maar net van de ene sensatie bekomen, of ze vallen alweer in de volgende. Puur genot voor de ware gourmand. Als de lentezon zondag 14 april dan ook nog eens lieflijk lacht, kan de tiende editie van De Proeftuin niet stuk.

Aagje Verstegen is lid van Lions Club Boxtel Belles Amies, de organisatie achter het culinaire festijn. Zij vertelt: ,,De Proeftuin vindt zondag van 13.00 tot 19.00 uur plaats in de tuin van SintLucas aan de Burgakker. Twaalf lokale horeca-ondernemers bereiden delicatessen en er is live muziek. De toegang is gratis, bezoekers kunnen munten kopen waarmee ze de gerechten en drankjes betalen. We zorgen uiteraard voor een smaakvolle aankleding."

Vijf gerechtjes kosten twintig euro. Er zijn voorverkoopkaarten verkrijgbaar bij Galerie De Expositie, Eetcafé De Deugniet, Schoenmakerij Bas en Bloemsierkunst Marimba, die leveren twee euro voordeel op. Ze zijn tevens te bestellen via www.lionsclubboxtelbellesamies.nl.

De opbrengst van De Proeftuin gaat naar lokale goede doelen: de bakbrommer van ContourdeTwern en het project Taalmaatjes. Daarnaast gaat er een bijdrage naar de voedseltuin van De Kleine Aarde.

ContourdeTwern wil met een 'foodtruck op twee wielen' de wijken in Boxtel in om met buurtbewoners in gesprek te gaan, onder het genot van een kopje koffie of thee. Verstegen: ,,Het project Taalmaatjes, dat we ook steunen, maakt nieuwkomers wegwijs in de Nederlandse taal."

Ter gelegenheid van de tiende editie kunnen bezoekers foto's van zichzelf maken die direct op papier worden afgedrukt. ,,Er is nog iets speciaals, maar dat blijft geheim tot zondag."

Behalve culinaire verrassingen, krijgen de aanwezigen ook muzikale lekkernijen voorgeschoteld. ,,Lotte en Frenk van Brasserie Cis treden op. Daarnaast brengen de bands One Two Many, Two of Us en Private Label hun muziek ten gehore. Natuurlijk hebben we ook aan de kinderen gedacht. BuurtsportBoxtel verzorgt sport- en spelactiviteiten en er zijn aantrekkelijke workshops. De Proeftuin betekent plezier voor iedereen."

OP DE FOTO: Heerlijke hapjes in een fraaie ambiance, dat is De Proeftuin. Het evenement vindt plaats in de tuin van SintLucas. (Foto: Laila Willems).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Jan Hermens

Heeft u een tip over dit onderwerp? Mail naar Redacteur: jan.hermens@brabantscentrum.nl

Logo
Als enige dorp in de gemeente werd in Esch een optocht met versierde fietsen gehouden voor de jeugd. Onder de klanken van muziekvereniging Sint-Willibrordus trokken zij naar Het Buitenhuis, waar de vlag werd gehesen.
Sport, spel en fietsen, tradities vieren hoogtij tijdens Koningsdag in Liempde, Esch en Gemonde Cultuur 15 uur geleden
Logo
Het centrum van Boxtel stond tijdens Koningsdag bol van de activiteiten. In de ochtend en middag voor gezinnen met kinderen en in de avond voor de volwassenen.
Spatje regen deert bezoekers Koningsdag in Boxtel niet Cultuur 17 uur geleden
Logo
Afbeelding
Vrije Tribune: vergunningen Vion Opinie 19 uur geleden
De voorraad lege flessen groeit nog steeds. Deze foto is van woensdagochtend.
Lege flessen tegen eenzaamheid voor Met je hart Algemeen 20 uur geleden
Logo
pp Op de sportvelden van hockeyclub MEP en voetbalvereniging ODC streden basisschoolleerlingen met elkaar om de begeerde trofeeën.
Honderden basisschoolleerlingen op velden ODC en MEP: 'We hebben twee keer bijna gescoord' Jeugd 21 uur geleden
De tiende editie van de Open Boxtelse Quizronde staat zaterdag 15 juni op het programma.
Tweede lustrum voor populaire Open Boxtelse Quizronde Cultuur 22 uur geleden
Logo
Afbeelding
In de hemel Column 23 uur geleden
Logo
Timur en Thomas (links met de twee oranje mutsen op) verkochten bubble tea op de Boxtelse vrijmarkt. Mirzan en Serwan maakten reclame met een megafoon. Siem Strijbosch (rechts) speelde voor klant.
What's Up, Bubble-Boys? Cultuur 27 apr, 16:30