Afbeelding
Foto: Peter de Koning

BC-leden geven hun zegen aan Heilig Bloedprocessie

Algemeen

De stemmen zijn geteld, de leden van Brabants Centrum hebben gesproken. Zij hebben bepaald welke negen evenementen in 2019 zeker extra steun ontvangen van de stichting. Waaronder de Heilig Bloedprocessie door Boxtel. Deze kleurrijke stoet behoort officieel tot het immateriële culturele erfgoed van Nederland, is daarmee een traditie, maar is natuurlijk bovenal een voorbeeld van rooms-katholieke glans en luister.

Veel leden van stichting Brabants Centrum hebben hun stem gegeven aan dit evenement vol religieuze en historische pracht en praal. Stichting Brabants Centrum steunt de processie al 75 jaar, vermoedt Christ van Eekelen. ,,Dit jaar kunnen we extra veel berichtgeving goed gebruiken, want de Heilig Bloedprocessie begint straks bij de kerk en niet meer op de Burgakker. Het omkleden is voortaan in de pastorie. Dat zijn zaken die de vrijwilligers moeten weten. We beschikken namelijk over een nieuwe opslag voor de kleding, in het Koetshuis aan de Burgakker. Dit heeft de parochie aangekocht. Bovendien willen we een feest organiseren voor alle vrijwilligers. Dat doet stichting Boel voor ons. Ik denk dat Boel nog wel bij stichting Brabants Centrum aanklopt voor ondersteuning."

OP DE FOTO: Tijdens de Heilig Bloedprocessie wordt met muziek, zang, voordracht, ritme en kleur Christus geëerd. (Foto: Peter de Koning, 2017).

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Pål Jansen

Heeft u een tip over dit onderwerp? Mail naar Redacteur Brabants Centrum

De voorraad lege flessen groeit nog steeds. Deze foto is van woensdagochtend.
Lege flessen tegen eenzaamheid voor Met je hart Algemeen 46 minuten geleden
Logo
pp Op de sportvelden van hockeyclub MEP en voetbalvereniging ODC streden basisschoolleerlingen met elkaar om de begeerde trofeeën.
Honderden basisschoolleerlingen op velden ODC en MEP: 'We hebben twee keer bijna gescoord' Jeugd 1 uur geleden
De tiende editie van de Open Boxtelse Quizronde staat zaterdag 15 juni op het programma.
Tweede lustrum voor populaire Open Boxtelse Quizronde Cultuur 2 uur geleden
Logo
Afbeelding
In de hemel Column 3 uur geleden
Logo
Timur en Thomas (links met de twee oranje mutsen op) verkochten bubble tea op de Boxtelse vrijmarkt. Mirzan en Serwan maakten reclame met een megafoon. Siem Strijbosch (rechts) speelde voor klant.
What's Up, Bubble-Boys? Cultuur 20 uur geleden
Poelifinario-winnares Elke Vierveijzer woont sinds enkele jaren in Liempde en kon vorig jaar niet ontbreken tijdens Live in Liempde.
Live in Liempde komt met alternatief voor wie geen kaartje heeft voor hoofdprogramma Cultuur 21 uur geleden
Logo
Al vroeg op de avond stroomde de Markt vol. Zij wilden namelijk niets missen van internetsensatie Boer Harm en zanger Wesly Bronkhorst. Koningsnacht was daarmee een mooie aftrap voor Oranje Festival Boxtel.
De kop is eraf voor Oranje Festival: geslaagde koningsnacht in Boxtel Cultuur 23 uur geleden
In Liempde zijn jongeren bezig met de organisatie van een obstakelrun voor kinderen met hun ouders. Bij De Langspier was in 2018 ook een dergelijk evenement, voor jeugd én voor volwassenen.
O'Liempdse Spelen voor en door lokale jongeren Jeugd gisteren