Afbeelding
Foto: Peter de Koning

Wensboom en marshmallows in Selissenwal

Algemeen

Ook dit jaar slaat de kerstman de Boxtelse wijk Selissenwal niet over. De jaarlijkse kerstmarkt vindt vandaag, zaterdag 15 december weer plaats. Kinderen kunnen een rondje rijden in de arrenslee, er worden marshmallows geroosterd door de scouting en er zijn kraampjes met allerlei verschillende producten.

,,Het is een manier om waardering uit te drukken voor onze klanten", vertelt Bart van Roosmalen, voorzitter van de winkeliersvereniging Selissen, eigenaar van Bloemsierkunst Marimba én mede-organisator. Ook gemeenschapshuis De Walnoot, de Prinses Amaliaschool, wijkorgaan platform Selissen en actieve wijkbewoners organiseren mee.

,,We doen het zeker niet uit commercieel oogpunt", aldus Van Roosmalen. ,,Iedereen mag bij ons een kraam huren voor een mooie prijs en als je iets voor een goed doel doet, krijg je je staanplaats zelfs gratis." Het aanbod in de kramen zijn uiteenlopend: van kerstspulletjes tot snoepgoed, zowel de scouting als winkeliers doen mee.

Op de kerstmarkt wordt een enorme wensboom opgetuigd; iedereen kan er een wens voor een ander in hangen. Kinderen kunnen bovendien rondrijden in treintjes en er zijn sportactiviteiten in de parkeergarage van De Walnoot. Ook aan een avondprogramma is gedacht, dat verzorgd wordt door vrijwilligers van het gemeenschapshuis. (Foto: Peter de Koning).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Pål Jansen

Heeft u een tip over dit onderwerp? Mail naar Redacteur Brabants Centrum

Logo
Timur en Thomas (links met de twee oranje mutsen op) verkochten bubble tea op de Boxtelse vrijmarkt. Mirzan en Serwan maakten reclame met een megafoon. Siem Strijbosch (rechts) speelde voor klant.
What's Up, Bubble-Boys? Cultuur 1 uur geleden
Poelifinario-winnares Elke Vierveijzer woont sinds enkele jaren in Liempde en kon vorig jaar niet ontbreken tijdens Live in Liempde.
Live in Liempde komt met alternatief voor wie geen kaartje heeft voor hoofdprogramma Cultuur 3 uur geleden
Logo
Al vroeg op de avond stroomde de Markt vol. Zij wilden namelijk niets missen van internetsensatie Boer Harm en zanger Wesly Bronkhorst. Koningsnacht was daarmee een mooie aftrap voor Oranje Festival Boxtel.
De kop is eraf voor Oranje Festival: geslaagde koningsnacht in Boxtel Cultuur 4 uur geleden
In Liempde zijn jongeren bezig met de organisatie van een obstakelrun voor kinderen met hun ouders. Bij De Langspier was in 2018 ook een dergelijk evenement, voor jeugd én voor volwassenen.
O'Liempdse Spelen voor en door lokale jongeren Jeugd 6 uur geleden
Afbeelding
Met De Keistampers wandelen door de Kampina Sport 8 uur geleden
Hans van der Schoot overhandigt het eerste exemplaar van het jaarboek 2021 samen met een boeket bloemen aan Thea Tilburgs.
Heemkunde Gemonde brengt weer jaarboek uit Verenigingen 9 uur geleden
Logo
Jeugddrumband De Jordaantjes stak zich bij het twintigjarig bestaan in het nieuw en poseerde op de trappen van het toenmalige waterschapsgebouw aan het Molenpad.
De Jordaantjes: alle namen zijn achterhaald! Historie 11 uur geleden
Logo
De tent op de Markt staat vol voor het Oranje Festival Boxtel.
Oranje Festival trapt feestelijk weekend in Boxtel af Cultuur 19 uur geleden