Afbeelding
Foto: Daisy Renders, Gerard Schalkx

Brainstormrondje voor Liempdse winkeliers

Algemeen

Stichting Brabants Centrum organiseert samen met Ondernemersvereniging Liempde (OVL), Stichting Promotie Projecten in Leefbaar Liempde (SPPiLL) en Dorpsberaad Liempde dinsdagavond 27 februari het Brainstormrondje Liempde in D'n Liempdsen Herd aan de Barrierweg. Dit naar aanleiding van de artikelenreeks Rondje Liempde, die in de laatste maanden van 2017 verscheen in deze krant.

In tegenstelling tot de detailhandel in veel kleine kernen, is het winkelaanbod in Liempde de laatste twintig jaar nauwelijks veranderd. De ondernemers hebben een trouwe klantenkring en weten door het praatje met de klant zichzelf en hun zaak onder de aandacht te brengen.

UITDAGINGEN

Maar de komende jaren en daarna staat er nog een aantal uitdagingen op de rol. Zoals de aanwas van nieuwe winkeliers, bemoeilijkt door slechte beeldvorming over kleine kernen. Ook de grootte van de groep 25-45 jarigen is problematisch: er vallen heel weinig Liempdenaren in deze leeftijdscategorie. Terwijl deze mensen straks de economisch draagkrachtige groep 45-plussers moet ondervangen. Oftewel: minder mensen, betekent straks minder inkomsten.

Vandaar het Brainstormrondje Liempde. Verschillende groepen uit de samenleving komen samen om creatieve oplossingen te bedenken. De denktank-sessies worden begeleid door stichting Brabants Centrum, OVL, SPPiLL en Dorpsberaad Liempde. Het doel is om tot nieuwe inzichten te komen waarmee de lastige uitdagingen die spelen in veel dorpen met minder dan vijfduizend inwoners te lijf kunnen worden gegaan. Alle informatie die wordt opgehaald, wordt omgezet tot een plan van aanpak waarmee de winkeliers hun voordeel kunnen doen.

De organisatie zoekt nog een aantal Liempdenaren in de leeftijdscategorie 25-45 die mee wil denken over de toekomst van de detailhandel in het dorp. De avond begint om 19.30 uur en duurt anderhalf tot twee uur. Tijdens deze avond kan alles gezegd worden en mogen de gekste ideeën op tafel worden gelegd. Voor een hapje en een drankje wordt gezorgd. Aanmelden kan bij pol.jansen@brabantscentrum.nl of via telefoonnummer 06-57 54 53 08.

Foto's: Gerard Schalkx. Vormgeving: Daisy Renders

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Pål Jansen

Heeft u een tip over dit onderwerp? Mail naar Redacteur Brabants Centrum

Het protestants kerkje aan de Clarissenstraat in Boxtel werd in 1812 gebouwd en is ontworpen door de Boxtelse architect, landmeter en politicus Hendrik Verhees. Op de achtergrond de toren van de Sint-Petrusbasiliek.
Ruud van Nooijen belicht historie van Boxtelse protestanten MuBo 10 jaar 11 uur geleden
Kas Beekmans tijdens een training op het TT-circuit in Assen op zijn nieuwe 600cc motor. De Boxtelaar promoveert komend seizoen naar een hogere klasse met zwaardere motoren.
Kas Beekmans promoveert naar zwaardere 600cc klasse Sport 15 uur geleden
Ramon Mulder (rechts) van Irene in duel met twee spelers van Mosa. De Gemondenaren misten veel kansen, waardoor ze uiteindelijk met 0-1 in eigen huis verloren.
Irene verliest thuis in duel van gemiste kansen Sport 16 uur geleden
De oud-gedecoreerden in Esch maken er een gezellige Koningsdag van. De officieuze bijeenkomst vormt een treffen van bekenden. Er is altijd wel wat bij te praten en de bewoners kennen elkaar allemaal.
Onofficiële bijeenkomst gedecoreerden Esch smaakt naar meer Cultuur 17 uur geleden
Vorig jaar werd de Boxtelse groep wandelaars onderweg aangemoedigd en voorzien van koffie en thee met een wafel door vrijwilligster Willemien Renders en haar man Henk.
Wandelen naar de Sint-Jan. Voor 'Met je hart' Verenigingen 17 uur geleden
RKSV Boxtel maakt nog altijd kans op het kampioenschap in de vijfde klasse D. De munselploeg won met 2-1 van Riel.
Boxtel wint zware strijd tegen tien man van Riel en blijft in kampioensrace Sport 18 uur geleden
Logo
De Oranjebraderie in Boxtel trok zondag volop bekijks. Het winkelend publiek kwam voor de koopjes, maar ook aan de kinderen was gedacht. Zo liep er een gigantische aap door het centrum.
Jagen op koopjes, potje darten en rondjes draaien in de carrousel tijdens drukbezochte Oranjebraderie Boxtel Cultuur 19 uur geleden
Afbeelding
Senioren praten over sociale netwerken en zorgzame buurt Bouwen en wonen 20 uur geleden