Op het Jan van Eschplein bij het Boxtelse NS-station is plek genoeg om te parkeren. Met een parkeerschijf óf ontheffing...
Op het Jan van Eschplein bij het Boxtelse NS-station is plek genoeg om te parkeren. Met een parkeerschijf óf ontheffing... Foto: Maurice Gauw

Parkeren, het hóudt je bezig...

Algemeen

De invoering van blauwe parkeerzones in het centrum van Boxtel, maakt de tongen los. Enerzijds in positieve zin: omdat mensen nu vaker een plekje vinden om hun auto weg te zetten als ze een boodschap gaan doen. Anderzijds ook negatief: de overgebleven vrije parkeervakken, zoals op het Breukelsplein (foto onder), staan doorlopend mudvol. 

In tegenstelling tot het Breukelsplein is op het Jan van Eschplein bij het NS-station plek genóeg om te parkeren. Niet zo verwonderlijk, omdat ook daar de blauwe parkeerschijf achter de voorruit moet worden geplaatst. Tenzij je natuurlijk als buurtbewoner een parkeerontheffing hebt aangevraagd. Vijf auto's met zo'n ontheffing stonden vrijdagochtend 22 september op het bewuste parkeerterrein. Forenzen die hun auto bij het station willen parkeren om met de trein verder te reizen naar hun werk, zijn aangewezen op het terrein van Q-Park aan de achterkant van het station, aan de Van Salmstraat, waar parkeergeld moet worden betaald. 

Verkeerswethouder Herman van Wanrooij gaf eerder al aan dat hij maatwerk wil leveren en dat het parkeerbeleid op onderdelen nog aangepast kan worden. Maar niet voordat er gedegen onderzoek is gedaan én de mening van het publiek is gepeild. Daarvoor neemt hij tot november de tijd. Ondertussen roept hij autobezitters die in het centrum wonen op een parkeerontheffing aan te vragen via www.parkeerserviceboxtel.nl. Van de kleine duizend mensen die daar aanspraak op kunnen maken, hebben nog maar zo'n vijfhonderd automobilisten zo'n ontheffing à 30 euro per jaar gekocht. 

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Kas Beekmans tijdens een training op het TT-circuit in Assen op zijn nieuwe 600cc motor. De Boxtelaar promoveert komend seizoen naar een hogere klasse met zwaardere motoren.
Kas Beekmans promoveert naar zwaardere 600cc klasse Sport 25 minuten geleden
Ramon Mulder (rechts) van Irene in duel met twee spelers van Mosa. De Gemondenaren misten veel kansen, waardoor ze uiteindelijk met 0-1 in eigen huis verloren.
Irene verliest thuis in duel van gemiste kansen Sport 1 uur geleden
De oud-gedecoreerden in Esch maken er een gezellige Koningsdag van. De officieuze bijeenkomst vormt een treffen van bekenden. Er is altijd wel wat bij te praten en de bewoners kennen elkaar allemaal.
Onofficiële bijeenkomst oud-gedecoreerden Esch smaakt naar meer Cultuur 2 uur geleden
Vorig jaar werd de Boxtelse groep wandelaars onderweg aangemoedigd en voorzien van koffie en thee met een wafel door vrijwilligster Willemien Renders en haar man Henk.
Wandelen naar de Sint-Jan. Voor 'Met je hart' Verenigingen 2 uur geleden
RKSV Boxtel maakt nog altijd kans op het kampioenschap in de vijfde klasse D. De munselploeg won met 2-1 van Riel.
Boxtel wint zware strijd tegen tien man van Riel en blijft in kampioensrace Sport 3 uur geleden
Logo
De Oranjebraderie in Boxtel trok zondag volop bekijks. Het winkelend publiek kwam voor de koopjes, maar ook aan de kinderen was gedacht. Zo liep er een gigantische aap door het centrum.
Jagen op koopjes, potje darten en rondjes draaien in de carrousel tijdens drukbezochte Oranjebraderie Boxtel Cultuur 4 uur geleden
Afbeelding
Senioren praten over sociale netwerken en zorgzame buurt Bouwen en wonen 5 uur geleden
Logo
Als enige dorp in de gemeente werd in Esch een optocht met versierde fietsen gehouden voor de jeugd. Onder de klanken van muziekvereniging Sint-Willibrordus trokken zij naar Het Buitenhuis, waar de vlag werd gehesen.
Sport, spel en fietsen, tradities vieren hoogtij tijdens Koningsdag in Liempde, Esch en Gemonde Cultuur 21 uur geleden