Afbeelding

187 naamsuggesties voor boomgaard

Algemeen

De animo om een naam te bedenken voor het heringerichte gebied achter het monumentale Hofje en het gemeentehuis was groot. Ruim negentig mensen stuurden tot 11 augustus 187 suggesties in. Het college van B. en W. heeft inmiddels een keuze gemaakt uit de inzendingen. Hoe het parkje met de oude boomgaard en de gemeentevijver in hartje Boxtel gaat heten, wordt echter woensdag 30 augustus pas onthuld tijdens de heropening.

Het opknappen van het parkje maakt onderdeel uit van diverse veranderingen in het centrum, die uiteindelijk over precies een jaar uit moeten monden in de herinrichting van de Markt. Door de opknapbeurt van het gebied nabij de Boxtelse raadzaal, wordt het tijd dat de naam 'gemeentevijver' en 'oude boomgaard' die altijd werden gebezigd, worden ingeruild voor een mooie eigennaam. Dat vindt centrumwethouder Eric van den Broek, die komende woensdag samen met zijn collega Marusjka Lestrade de naam bekend zal maken. Tevens wordt dan een kunstwerk onthuld van de eerder dit jaar overleden Boxtelaar Ad van Iersel. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Als enige dorp in de gemeente werd in Esch een optocht met versierde fietsen gehouden voor de jeugd. Onder de klanken van muziekvereniging Sint-Willibrordus trokken zij naar Het Buitenhuis, waar de vlag werd gehesen.
Sport, spel en fietsen, tradities vieren hoogtij tijdens Koningsdag in Liempde, Esch en Gemonde Cultuur 7 uur geleden
Logo
Het centrum van Boxtel stond tijdens Koningsdag bol van de activiteiten. In de ochtend en middag voor gezinnen met kinderen en in de avond voor de volwassenen.
Spatje regen deert bezoekers Koningsdag in Boxtel niet Cultuur 9 uur geleden
Logo
Afbeelding
Vrije Tribune: vergunningen Vion Opinie 11 uur geleden
De voorraad lege flessen groeit nog steeds. Deze foto is van woensdagochtend.
Lege flessen tegen eenzaamheid voor Met je hart Algemeen 12 uur geleden
Logo
pp Op de sportvelden van hockeyclub MEP en voetbalvereniging ODC streden basisschoolleerlingen met elkaar om de begeerde trofeeën.
Honderden basisschoolleerlingen op velden ODC en MEP: 'We hebben twee keer bijna gescoord' Jeugd 13 uur geleden
De tiende editie van de Open Boxtelse Quizronde staat zaterdag 15 juni op het programma.
Tweede lustrum voor populaire Open Boxtelse Quizronde Cultuur 14 uur geleden
Logo
Afbeelding
In de hemel Column 15 uur geleden
Logo
Timur en Thomas (links met de twee oranje mutsen op) verkochten bubble tea op de Boxtelse vrijmarkt. Mirzan en Serwan maakten reclame met een megafoon. Siem Strijbosch (rechts) speelde voor klant.
What's Up, Bubble-Boys? Cultuur 27 apr, 16:30