Afbeelding
Foto: Albert Stolwijk

Politie vat harddrugsdealer in de kraag

Algemeen

De politie heeft donderdagavond een Boxtelaar aangehouden. Hij wordt ervan verdacht in harddrugs te handelen. De man werd op heterdaad betrapt toen hij drugs probeerde te verkopen op straat. De gemeente onderzoekt of zijn woning drie maanden gesloten kan worden. 

Agenten kwamen de man op het spoor door een anonieme tip. De Boxtelaar zou vanuit zijn woonruimte aan Fellenoord handelen in harddrugs. Tijdens het onderzoek zag de politie de verdachte aan de Vic. Van Alphenlaan, Fellenoord en aan de Grote Beemd drugs verkopen. Kort voor negen uur 's avonds kon de verdachte opgepakt worden aan de Burgakker. Ook de kopers zijn gearresteerd. Dat zijn een 48-jarige man uit Schijndel, een 53-jarige vrouw uit 's-Hertogenbosch en twee mannen van 49 en 32 jaar oud uit Boxtel. Bij drie van hen vond de politie gebruikershoeveelheden harddrugs. Die kopers werden verhoord en in vrijheid gesteld. De 32-jarige verdachte werd op heterdaad betrapt tijdens een transactie. Hoewel er op zijn persoon geen harddrugs werd gevonden, zit hij nog vast voor verder onderzoek. 

In de woning van de drugshandelaar werden diverse bolletjes harddrugs en gripzakjes met drugs gevonden. Ook werden twee ampullen met een nog onbekende vloeistof in beslag genomen. Tijdens zijn aanhouding gooide de Boxtelaar vier bolletjes en een gripzakje met drugs weg. Alle aangetroffen drugs zijn in beslag genomen, de verdachte zit vast tijdens het verdere onderzoek. 

Burgemeester Mark Buijs onderzoekt of de woning van de verdachte voor drie maanden gesloten kan worden op basis van de Wet Damocles. Daarin worden drugspanden voor een langere periode verzegeld om zo criminelen dwars te zitten. Buijs: ,,Veiligheid in Boxtel, dat doen we met elkaar. Dit is hier een schoolvoorbeeld van. Een inwoner ziet iets en tipt de politie, die doet haar werk met succes. Vervolgens kijk ik als burgermeester of ik de loop van criminelen naar het pand kan stoppen door het drie maanden te sluiten. Door zo samen te werken geven we niet alleen een heel duidelijk signaal af, maar zetten we criminelen ook daadwerkelijk de voet dwars."

De politie benadrukt dat de bestrijding van de lokale drugshandel haar volle aandacht heeft. Inwoners van Boxtel die vermoeden dat er in hun buurt of wijk in drugs wordt gehandeld kunnen bellen met 0900-8844. Anoniem melden kan ook via telefoonnummer 0800-7000. (Foto: Albert Stolwijk).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Timur en Thomas (links met de twee oranje mutsen op) verkochten bubble tea op de Boxtelse vrijmarkt. Mirzan en Serwan maakten reclame met een megafoon. Siem Strijbosch (rechts) speelde voor klant.
What's Up, Bubble-Boys? Cultuur 8 uur geleden
Poelifinario-winnares Elke Vierveijzer woont sinds enkele jaren in Liempde en kon vorig jaar niet ontbreken tijdens Live in Liempde.
Live in Liempde komt met alternatief voor wie geen kaartje heeft voor hoofdprogramma Cultuur 10 uur geleden
Logo
Al vroeg op de avond stroomde de Markt vol. Zij wilden namelijk niets missen van internetsensatie Boer Harm en zanger Wesly Bronkhorst. Koningsnacht was daarmee een mooie aftrap voor Oranje Festival Boxtel.
De kop is eraf voor Oranje Festival: geslaagde koningsnacht in Boxtel Cultuur 11 uur geleden
In Liempde zijn jongeren bezig met de organisatie van een obstakelrun voor kinderen met hun ouders. Bij De Langspier was in 2018 ook een dergelijk evenement, voor jeugd én voor volwassenen.
O'Liempdse Spelen voor en door lokale jongeren Jeugd 13 uur geleden
Afbeelding
Met De Keistampers wandelen door de Kampina Sport 15 uur geleden
Hans van der Schoot overhandigt het eerste exemplaar van het jaarboek 2021 samen met een boeket bloemen aan Thea Tilburgs.
Heemkunde Gemonde brengt weer jaarboek uit Verenigingen 16 uur geleden
Logo
Jeugddrumband De Jordaantjes stak zich bij het twintigjarig bestaan in het nieuw en poseerde op de trappen van het toenmalige waterschapsgebouw aan het Molenpad.
De Jordaantjes: alle namen zijn achterhaald! Historie 18 uur geleden
Logo
De tent op de Markt staat vol voor het Oranje Festival Boxtel.
Oranje Festival trapt feestelijk weekend in Boxtel af Cultuur 26 apr, 22:40