Met Rogier Veltrop als stralend middelpunt juicht de selectie van het Nederlands volleybalteam. De ploeg heeft zojuist goud gewonnen op de World Transplant Games in het Spaanse Malaga. (Foto: World Transplant Games).
Met Rogier Veltrop als stralend middelpunt juicht de selectie van het Nederlands volleybalteam. De ploeg heeft zojuist goud gewonnen op de World Transplant Games in het Spaanse Malaga. (Foto: World Transplant Games). Foto: World Transplant Games

Volleybalgoud voor Rogier Veltrop

Algemeen

Ambities waren er op al voorhand. Rogier Veltrop wilde met het Nederlands volleybalteam voor mensen met een donororgaan tijdens de World Transplant Gamer in Malaga de gouden medaille die in Argentinië in het hol van de leeuw werd gewonnen, prolongeren. En dat lukte. ,,Ik word sinds de winst geleefd, ik heb mijn vrouw nog nauwelijks gezien...", jubelt de Boxtelaar die enkele jaren geleden een donorhart kreeg.

In de poulefase werd gespeeld tegen Groot-Brittannië, de Verenigde Staten en Canada.  In de halve finale tegen volleybalgrootmacht Italië moest een hoger niveau gehaald worden dan in de poulewedstrijden. Het Nederlands team begon geconcentreerd aan de wedstrijd en de tegenstander was na de eerste fout van de arbitrage al behoorlijk gefrustreerd. Dat resulteerde in minder sterk spel. Met daarna een paar rake smashes van het Nederlands team, was het verzet al snel gebroken. Oranje won met Veltrop in de gelederen met 2-0.

Argentinië was in de finale de tegenstander; die ploeg klopte Hongarije. Het Nederlands team opende de finale meteen voluit. Door de servicedruk, goede passing en de prima spelverdeling - die de aanvallers vaak voor een eenmansblok zette - kon de eerste set met op het laatst nog wat verzet van Argentinië binnen gesleept worden.

In de tweede set ging het gelijk op tot 11-11. Na de time-out waarin de spelers op scherp gezet werden, liep het Nederlands team onder luide aanmoediging van de in groten getale aanwezige supporters - waaronder de ouders en vrouw van Veltrop - uit naar 18-11. Dit was voor de Argentijnen de genadeklap. Zonder hoop op de overwinning sputterden ze nog even tegen maar dit mocht niet baten. De Argentijnen maakten op matchpoint een fout en hiermee was de overwinning een feit. Nederland nam het goud mee naar huis.

En Rogier? Die zweeft nog op een roze wolk... ,,We hebben het heel leuk onderling. Het is geweldig en onwerkelijk om wereldkampioen te zijn." (Tekst: Linda van de Wiel).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Afbeelding
Vrije Tribune: vergunningen Vion Opinie 39 minuten geleden
De voorraad lege flessen groeit nog steeds. Deze foto is van woensdagochtend.
Lege flessen tegen eenzaamheid voor Met je hart Algemeen 1 uur geleden
Logo
pp Op de sportvelden van hockeyclub MEP en voetbalvereniging ODC streden basisschoolleerlingen met elkaar om de begeerde trofeeën.
Honderden basisschoolleerlingen op velden ODC en MEP: 'We hebben twee keer bijna gescoord' Jeugd 2 uur geleden
De tiende editie van de Open Boxtelse Quizronde staat zaterdag 15 juni op het programma.
Tweede lustrum voor populaire Open Boxtelse Quizronde Cultuur 3 uur geleden
Logo
Afbeelding
In de hemel Column 4 uur geleden
Logo
Timur en Thomas (links met de twee oranje mutsen op) verkochten bubble tea op de Boxtelse vrijmarkt. Mirzan en Serwan maakten reclame met een megafoon. Siem Strijbosch (rechts) speelde voor klant.
What's Up, Bubble-Boys? Cultuur 21 uur geleden
Poelifinario-winnares Elke Vierveijzer woont sinds enkele jaren in Liempde en kon vorig jaar niet ontbreken tijdens Live in Liempde.
Live in Liempde komt met alternatief voor wie geen kaartje heeft voor hoofdprogramma Cultuur 22 uur geleden
Logo
Al vroeg op de avond stroomde de Markt vol. Zij wilden namelijk niets missen van internetsensatie Boer Harm en zanger Wesly Bronkhorst. Koningsnacht was daarmee een mooie aftrap voor Oranje Festival Boxtel.
De kop is eraf voor Oranje Festival: geslaagde koningsnacht in Boxtel Cultuur gisteren